Hesabım
    T2: Trainspotting 2
     T2: Trainspotting 2
    5 Mayıs 2017 Sinemada | 1s 57dk | Dram
    Yönetmen Danny Boyle
    |
    Senarist John Hodge
    Oyuncular: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller
    Orijinal adı T2 Trainspotting
    Basın
    4,0 2 Eleştiri
    Üyeler
    3,2 22 Puanlama, 5 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Mark hayatının en büyük vurgunu yapıp kendi payının yanı sıra "kankalarınınkini" de alıp kaçtıktan sonra 20 yıl geçmiştir. Attığı bu büyük kazıktan sonra kaçıp Amsterdam'a yerleşen Mark Renton'un -inanması zor ama- düzenli bir işi ve bir aile hayatı vardır! Peki şeytan mı dürter, neden kalkar gelir Mark 20 yıl sonra İskoçya'ya? Neden eski defterleri açar, yaraları kaşır ve Simon ve Tommy'nin dinmemiş öfkesini yeniden kabartır?  Mark Renton'ın da bu sorulara kendisine göre cevapları elbette var!

    1996 yılında vizyona girdikten sonra olay yaratan Trainspotting'in devam filmi “T2: Trainspotting”nin de yönetmenliğini Danny Boyle üstleniyor. Filmin başrollerinde ise tanıdık simalar Ewan McGregor, Robert Carlyle, Jonny Lee Miller, Ewen Bremner yeniden sahne alıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    T2: Trainspotting 2

    Kendi nostaljisine ‘bağımlı’

    Yazar: Fırat Ataç
    Trainspotting, sadece bağımlılığın yarattığı trajediyi etkileyici bir bağımsız film anlatısında önümüze sunabilmesiyle değil, bunu yaparken ‘aynı anda’ acımasız, samimi ve duygusal  olmasıyla bir pop kültür olayına dönüşmüştü. Kapkaranlık bir hikayeyi, fena halde eğlenceli bir şekilde anlatmak için yola çıkarken ardına epik bir soundtrack da almasıyla, ‘bütün’ kusursuza yakın şekilde tamamlandı. Film, jenerasyonun film aşıklarını, müzik dinleyicisini hatta uyuşturucuyu bir şekilde hayatına dahil etmişlerini aynı paketle eşit mutluluğa sürükledi. Romanı kaleme alan Irvine Welsh’in, filmin vizyona girmesinden 10 sene sonra yayınlanan devam romanı Porno, uzun süredir ‘uyarlanır mı?’ sınıfındaydı.  Mevzu Danny Boyle ise uyarlanabilirlik her hangi bir problem teşkil edemezdi. Asıl mesele İngiliz sinemasının pop kültür kanadında bu denli ikonik olabilmiş bir işe, yanına yaklaşılması gereken mü
    T2: Trainspotting 2 Altyazılı Fragman 2:09
    T2: Trainspotting 2 Altyazılı Fragman
    12.030 gösterim
    T2 Trainspotting Orijinal Fragman 1:56

    Ekstra Videolar

    T2: Trainspotting 2 Orijinal kamera arkası 1:00
    T2: Trainspotting 2 Orijinal kamera arkası
    155 gösterim
    Beyazperdede Bu Hafta (5 - 11 Mayıs) 4:25
    Beyazperdede Bu Hafta (5 - 11 Mayıs)
    3.048 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Devam Halkası İstemediğimiz Müthiş Filmler!
    Haberler - İnternetten Seçtiklerimiz
    29 Ağustos 2018 Çarşamba
    TV’de Hafta Sonu (22-24 Aralık)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Assassin's Creed, T2: Trainspotting, Baywatch...
    22 Aralık 2017 Cuma
    Mayıs Ayında Vizyonda Ne İzlesek?
    Haberler - Özel Dosyalar
    Mayıs vizyonu seçkisi!
    4 Mayıs 2017 Perşembe
    Vizyondaki Filmler!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Bu hafta yepyeni 11 film vizyona giriyor!
    4 Mayıs 2017 Perşembe
    "T2 Trainspotting" 5 Mayıs'ta Vizyonda!
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    "T2 Trainspotting"in vizyon tarihi değişti.
    10 Nisan 2017 Pazartesi

    Oyuncular

    Ewan McGregor
    Rolü : Renton
    Ewen Bremner
    Rolü : Spud
    Jonny Lee Miller
    Rolü : Simon
    Robert Carlyle
    Rolü : Begbie

    İzleyici eleştirisi

    sinema
    1 ziyaretçi
    5,0
    28 Temmuz 2022 tarihinde eklendi
    Mükemmel bir film. Hem nostaljik yönü hemde aynı karakterleri tekrar görebilmek bana göre bu filmi özel yapan şey. Öncelikle bir sürü flashback içeren bu senaryoyu çok beğendim. Karakterler yine gerçek gibi hissettiriyor. Müzikler, oyunculuklar, çekimler ve ilk filmin olmazsa olmazı ilginç absürt sahneler. Senaryo biraz klişe olsada bu klişe senaryo olabilicek en güzel şekilde işlenmiş. Özellikle Sick boy un piyona ...
    Devamını oku
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

    Takipçi 1.438 değerlendirmeler Takip Et!

    2,0
    26 Haziran 2017 tarihinde eklendi
    bir devam filmi olarak çok daha iyisini bekliyorken basit ve yavan kalmış bir yapım maalesef yetersiz 4/10
    Alp T.
    Alp T.

    Takipçi 441 değerlendirmeler Takip Et!

    2,0
    9 Haziran 2017 tarihinde eklendi
    "İlk filmden yaklaşık 20 yıl sonra geçen devam filmi T2 Trainspotting, Renton'un arkadaşlarından bütün parayı çaldıktan sonra geri dönmesiyle başlıyor. Ve film boyunca Renton'ın Sick Boy, Spud ve Begbie'yle yeniden görüşmesini, bu zaman aralığında nelerin yaşandığını ve bundan sonra ne yapacaklarını öğreniyoruz." İlk Trainspotting filmini kötü bulmamıştım ama filme karşı gösterilen beğeninin biraz ...
    Devamını oku
    sinema
    1 ziyaretçi
    2,0
    16 Aralık 2017 tarihinde eklendi
    ilk dikkatimi çeken adamların aşırı yaşlanması oldu ilk filmden pek bir şey anlamasam da yinede iyi gitmiş ve sağlam final yapmıştı dönüş filmi çok sıkıcıydı yani olmasa daha iyi olur tabi çok kötü değil bundan daha kötüsü de var fazla basit bir senaryosu vardı klasik intikam almak isteyen eski bir arkadaşı öldürmek istiyor bu yüzden beğenmedim çünkü daha iyi olabilir ve geliştirile bilirdi

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Detaylar

    Jonny Lee Miller yaşını büyük göstermek için başını tıraş etmek istedi ancak Danny Boyle, Sick Boy'un ikonik sarışın saçlarını korumakta ısrar etti.

    Detaylar

    Robert Carlyle, film çekerken Glasgow'daki ailesinden uzaklaştı çünkü Begbie'ye çok benzemeye başlamıştı.

    Detaylar

    1997 yılından bu yana ilk kez, Ewan McGregor ve Danny Boyle birlikte çalıştılar.

    Teknik bilgiler

    Ülke İngiltere
    Dağıtımcı Warner Bros Turkey
    Yapım yılı 2017
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 6 başlık
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2017, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2017.

    Yorumlar

    • Murat E.
      T2: Trainspotting; gençliğin, geçmişin, hayal kırıklıklarının, uyuşturucu krizlerinin, paranoyaların, yalanların, ihanetlerin gölgesinde hayatı seçen karakterlerimiz için 20 yıl hem çok şey götürmüş hem de yeni şanslar, umutlar, anlatılmayı ve yazılmayı bekleyen çokça hikayeler doğurmuştur. Nostalji güzeldir ve T2: Trainspotting bir Trainspotting değildir ama; geçmişin geleceğe karışması ve hayatımızda iz bırakan karakterlere yeniden temas edebilmek pek bir güzeldir, pek bir hoştur. Danny Boyle’un tüm bu nostalji çabası ilk filmin yarattığı etkiyi yeniden yaratamaz belki ama çok özlediğimiz karakterleri yeniden görmenin verdiği haz da tarif edilemez.
    • Alara K.
      Ve filmin vizyona girmesiyle Trainspotting severler olarak rahat bir nefes aldığımız doğru. Öncelikle nasıl başardınız bilmiyorum vizyona girmesinde emeği geçen herkese teşekkürler, film muazzam . Çıktığı günün ertesinde şehrin bir ucundaki sinemada izledik( iki tane sinemaya gelmişti zaten) . Birincisinin eroin bağımlılığını anlatmadaki çarpıcılığı yok bu filmde, daha çok intikam ve insan doğasının çirkinliği üzerine. Gerçekten çarpık bir film , zaten çarpıklığı işlemek isteyen de bir film. Biletimizin üzerinde kırmızı bir damgayla yazılmış +18 yazısı hayli gerekliydi film boyunca çok temiz uyuşturucu kullanıldı.Ek olarak son dönem filmlerinin içinden müzikleriyle öne çıkacağına eminim, teknik arka planı, yüksek temposuyla seyir zevki çok yüksekti. Zaten birinciyi izlediyseniz bu yorumu buraya kadar okuyorsunuzdur, durmayın gidip izleyin.
    • Asena A.
      İlk filmi izlerken klozet karıştırma sahnesinde dayanamayıp kapadım. Bunu sonuna kadar izledim. Aynı tempo ve aynı duyguyla gitmeyen, roman okur gibi izlenecek türde. Her tür var .Dram, komedi, ince mizah, macera, gerilim intikam falan.Bazen durgun, bazen dalgalı, bazen fırtınalı öyle bir film abi. Boşvermişlerin hayatından kesitler gibi. Ekibin 20 yıl sonra bir araya gelip hesaplaşması çarpıcıydı.Unutulmayacak ilginç karakterler ve sahici oyunculuk vardı. Abartıldığı kadar iyi değil. Ama fena sayılmazDerler ki; bir yerde ihanet varsa, intikam da olurmuş.2036 yılında gelecek olana da bakarız artık. Bu da nostalji olmuş olur.
    • Serhat T.
      T2, bu film Türkiye'de neden vizyona girmiyor??????????????? recep ivedik yüzünden mi?????????????????
    Back to Top