Evrim E
9 Ekim 2017 tarihinde eklendi
dikkatimi en çok çeken şey filmin süresi uzun olmasına rağmen film sizi sıkmıyor ortam,renkler ve müzik bir uyum içerisinde sizi o zamana yere ve mekana ışınlıyor pek bahsetmek istemiyorum ama film yer yer sizi felsefik düşüncelere (yanlış bir kullanım oldu muhtemelen) götürüyor. bunun dışında pek bahsedeceğim bir şey yok, bu yılın en iyi filmi olur mu bilemiyorum ama en iyilerinden biri olacağı kesin gibi, en azından benim gözümde 7.5/10
1982 yılında ilki çekildiğini bilmeden izledim. Bu yüzden filme ısınamadım. Koca salonda pazar günü olmasına rağmen tek başıma izledim ve sıkıldım. Çok durağan ve karanlık çekimleri olan bir yapım. H. Ford'un rolü çok kısa. Onu yaşlanmış olarak görmek üzücüydü. Dövüş sahneleri amatörceydi. Film çok uzun sabrı olanlar izlesin.
öncelikle film uzun olmasına rağmen sıkmıyor, filim birkac mantık hatası dışında izlemeye değer nitelikte, kurgusal anlamdaki bazı sıkıntıları da gidermiş olsaydılar belki bir başyapıt olabilecek özellikte bir filmdi, izleyiciyi şaşırtmak amacı güden yapısıyla film biraz saçmalamış diyebilirz. ama sonuc olarak beyin arşivinize ekleyecegınız bir film izlemenızı tavsıye ederim
Yönetmenin sinematografisini bilirseniz az çok neyle karsılacağınızı tahmin etmek zor değil...1 uzun süren çalışma saati...2 sağlam görseller...yavaş akan bir tempo...bu yönden hayal kırıklığı yaşanmıyor...sizlerde bu tarz hikayesini acele etmeden sindire sindire anlatan filmlerle araniz iyiyse seviyorsanız gayet iyi bir film...benim açımdan sa gereksiz uzun
Bir cok sinema sever tarafindan bilinen ve uzun yillar once cekilmis olan ilk filmiyle en kult yapimlar arasinda gosterilen Blade Runner bu sefer seyircinin karşısına Ryan Gosling, Harrison Ford ve Jared Leto'lu gorsel acidan tam bir saheser olarak cikmakta. İlk filmin ciktigi yillarda deger gormemesi ama senaryosunun Matrix, Ghost in the Shell filmlerinden daha derinlere inen yapisi ile zaman içinde klasik sayilabilecek bir deger kazanmasina neden olmustur. Bende bu filme girmeden once ilk filmi izlemenin iyi olacagini dusunup ilk filmi izledim ama bircok seyirci icin inanilmaz duragan B sinifi bir film olarak duran ilk yapim izlerken derin diyalogları, anlatilmak istenen kaotik gelecek temasinin karanligi ve aksiyon sahnelerinin az ve etkisiz oluşu ama anlattiğı hikayenin derinliğinin yuksek olmasina ragmen bende nedense bekledigim etkiyi alamadigim bir yapim oldu. Ama izlenmesi gerekiyordu cünkü ikinci film yani Blade Runner 2049 birinci filmin biraktigi mirasi devralıp üzerine ekliyordu. Ve filmde gecen senaryonun filmin sonuna dogru ne denli birinci filmle alakalı olduğunu görüyorsunuz. Genel yapisi itibari ile yavas seyreden hatta bazen bu durağanlik yuzunden icinizin bile gectigi anlarda film hemen o anda ilginç bir sekilde dikkat ceken bir sahne ile tekrar o dagilan dikkatinizi toplamanizi sagliyor. Ama genel anlamda devam eden yavaslik ve duraganlik hep devam ediyor. Gorselliginin ise tavan yaptiği filmde seyirciye yasatilmak istenilen atmosfer tam olarak yanaitilmis ve her karede kendinizi çevreyi ve cevrenin ayrintilarini seyrederken buluyorsunuz. Film aslinda ilk filmin daha teknolojik ve daha gorsel anlamda etkileyici ikinci yarısı ve devamı gibi. Senaryosunun etkisinin filmin duragan yapisi nedeni ile etkisini biraz kaybettigini dusunsemde yine de etkileyici olugunu kabul etmem gerek. Eger ilk filmi izleyip beğenenlerdenseniz bu filmi de mutlaka izlemeniz gerek. Hikayenin geri kalaninda sizin icin 160 dakikalik sakin kafayla izlenecek ilginc bir yapim olmuş. Farkli birsey arayanlara önerilebilir. Ama cok fazla beklenti icine girmemeye dikkat edin. Benim puanim 5/3.
Film yavaş ilerleyen, yeri gelince zirveye çıkartan, yeri gelince de can sıkan sahneler ile doluydu. Oyunculuklar ve kurgu çok iyi olmuştu ancak bazı kısımlar da olması gerektiği gibi değildi. Genel olarak filmin derin ve farklı bir havası var ve keşke sonu da istediğim gibi bitseydi ama tüm bunlara rağmen izlenir ben beğendim. (7/10)
Bir cumartesi akşamı sekiz arkadaş la beraber seyredelim dedik.benim tercihimle filmi taktık üç saate yakın sürecek bir yolculuğa çıktık. Filmin ilerlemesiyle geçen zamanla beraber herkes birbirlerini kontrol etmeye başladı. Çünkü kimisi uyumaya kimisi uyumamak için mücadele ediyordu Ben ve iki arkadaş seyrediyorduk.eleştiriler başladı. Ben bu akşamın sorumlusu olarak görünüyordum.haftasonumuzu mahvettin , bu filmi cokmu aradın, neyse ben şunu merak ediyorum,sinemada karanlıkta acaba kaç kişi uyumuştur. Görsel efekt muhteşem diyorlar filmin tamamı karanlık ne görsel efektinden bahsediyorsunuz anlamadım , bir iki hologram sahnesini mi kastediyorsunuz.hicmi görsel efekt görmedik biz . bana göre konu iyi görsellik 0 aksiyon 0 filmi sanki ağır çekim çekmişler ama şunu söyleyeyim bir bilimkurgu filmine göre üç saat işkence çektiren bir film olmayı başarmış.son olarak ana de armas a bayıldım her eve lazım. Birde harrison fordu koymuşlar son kirkbes dakikasında çıkıyor. Oda bir işe yaramıyor. Neyse geçmiş olsun.
Ne kadar Blade Runner'ın devam filmi olarak çekilse de, kendi hikayesiyle film insanı geleceğe ışınlayabilecek yeteneğe sahip. Sıkı bir bilim kurgu izleyicisi olarak filmin efektleri olsun görsellik olsun gelecekte tahmin edilen mekanın içine sizi sokuyor. Ancak filmin senaryo kısmı dalgalı bir biçimde insanı sıkacak, artık bitsin dedirtecek derecede ayrıntılı ile çekilmiş. Zaten filmde normalin üstünde bir süreye sahip. Senaryo bir bilim kurgu için olabilecek derece tatminkar. İşin aslına gelirsek seyirciden istenilen filmin arka senaryosu izleyiciye fazla yansıtılmıyor. (Mesela ormanların dünya üzerinden yok olması, yapay zekanın egemenliği vs.) Dolayısıyla çoğu izleyici için film normalleşebilir. Takıldığım bir kaç nokta ise teknolojinin geldiği noktada aletlerin çalışma prensipleri. Günümüz teknolojisinin ilerlemiş halini çokta yansıtmıyor zira film 2049 yerine sanki 2300'lerdeymişiz gibi bir izlenim yaratıyor insanda.
uzun zamandir bekledigim büyük bir beklenti icinde oldugum filmdi ama bekletimin cok altinda kaldi diyebilirim imdb puani kesinlikle haketmiyor bilim kurgu filmleri sevmeme ragmen begenmedim cok fazla uzatilmis hani bir gerilim varda filmin atmosferinden dolayi fazla da soylenecek bir sey yok ben begenmedim puanim 6