thecrims100
31 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
beyler bu filmi ilk çıktığında 1999 da izlemiştim. bi dahada izlemedim. dün bi daha izliyim dedim. internetten indirdim. fakat şöle bi durum var. filmdeki dövüş sahneleri hep 3-4 kez tekrar ediyo. bu hep bölemiydi? (9 sene olmuş izleyeli hatırlamıyorum) 3-4 kez tekrar ediyo ve çok sinir bozucu bişi :) yoksa filmi mp4e çevirip internete koyan adammı yapmış bunu?
Kesinlikle mükemmel bir film. Klasik bir film olmaya aday. Unutulmayacak sahnelerle, oyunculuklarla görsel efektlerle hafızalara kazındı. 10 puanı hakediyor bence.
Bir defa film bir felsefeyi işliyor. Çok güzel konusu var. Ama bence bir eksik yanı vardı: filmin anlaşılırlığı. İlk izlenişte daha fazla anlaşılan bir yapıt olsaydı, en iyi senaryo dalında falan da oscar alabilirdi. Ama sadece teknik yönden olan 4 oscarı toplamış. Birkaç defa izlenilirse tutkunu olunacak bir film. Arşivinizde mutlaka bulunmalı. Çok hareketli aynı zamanda. 9/10
Harika bir film bende defalarca izledim. Hiç sıkılmadım. Ama devam bölümlerine çok bozuldum. Sadece efekt ve döğüş sahnelerinden ibaret. Oysaki ilk filmi çekici kılan sadece sahneler efektler değil hikayesiylede sarmasıydı. Her anı heyecan çekici. 2. ve 3. filmlerde senaryo çok sıradan ve vasat. Filmler aklımda yer bile etmedi. birinci filmin heyecanını yaşatmadı.
insana bu adamlar ne yer ne içer diye düşündüren film...bu kadar entellektüellik sanırım başka bir meslek yapmayı güçleştiriyor.aynı zamanda da böyle bir filmi çeken birileri nasıl oluyor da hayatlarına devam edebiliyorlar ilginç.filmde insanoğluun tarihinde fikren bulduğu tüm öğretilerin tüm fikirlerin tüm bilimlerin parçaları var ve filmin süresini hesap edersek gerçekten de kendilerinin de altında ezileceği bir film olmuş...
37 kez izledim filmi..Kesinlikle sıkılmıyorm bu filmi izzlerken ve hayran kalmamak elde değil.2 ve 3. filmleri eleştirebilirsiniz;Belki bu filmdede devamlılık hatalarıdır vs. birçok teknik hata vardır...Ancak kabul edin Matrix sinema tarihinde gerçek bir devrimdir,bu filmden sonra yapılan bilimkurgu filmlerine bakın,millet ordan oraya uçup duruyor.Halbuki burda istediğin kadar uç hep mantıklı bir açıklaması vardır:)
film piyasaya çıktığı yıllarda izledim cd den 15 16 yaşlarındaydım ve çok beğenmiştim ama neyi; sadece dövüş sahnelerini ve efektlerini. şu an bu filmi izleyen halkımızın çoğu bu filmin felsefesini anlamamıştır ki bende o yaşlardeyken bunun farkında değildim ( anlamayanlrı küçümsemek gibi bi niyetim yok sadece bakış açısından kaynaklanıyor kaynaklanıyor). ama şimdi bakıyorum da matrix filmi sadece efektleri içinde barındıran 500 milyon dolar hasılat yapmış bi film değil ki bu hasılatı yapmasının ve bu kadar isminin duyulmasının başyapıt denmesinin sebebi konusundan içindeki 'Hayata' bakış açısından kaynaklanıyor. yönetmenleri washovski kardeşlerin v for vendetta filminde olduğu gibi bu filmde de inanılmaz bi felsefeyi işlemesi bu filmi başyapıt yapan en önemli özellik. bunun en basit örneği morpheus ile neo arasında geçen bi diyalgta morpheusun neo ya 'bu soluduğunun hava mı olduğunu zannediyorsun' demesi. hiç düşündünüz mü bu soluduğumuz hava mı?? film insanların hayata bakış açısını,bişileri eleştirmeyi( din hariç) bişeyler hakkında kafa yormayı,bişiler düşünmek gerektiğini ot gibi gelip saman gibi gitmemeyi öğretiyor... tabi bu dediklerim anlayanına ki mesajımı ters anlayıp cevap yazanlar da olabilir onlara saygı duyuyorum... :=)
ben bu filmi abartmıyorum en az 7 defa izledim..ve 8.kez basına otursam hiç sıkılmayacagımı biliyorum..gercekten sinemada bir devrimdir matrix..izlemeyenler icin buyuk eksiklik..
Matrix birçok ilki yakalamış, bazılarının eleştirecek başka birşey bulamadıkları için 'kendisini Tanrı yerine koyan bir yapım' dedikleri, devam serilerinde genelde birçok filmde olduğu gibi aynı tadı yakalayamamış, bilim kurgu türündeki filmleri pek sevmediğim halde birkaç defa izlediğim (anlamadığım için değil) rock gibi sert ve kaliteli bir yapım.