Matrix
4,7

thecrims100
thecrims100

31 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
beyler bu filmi ilk çıktığında 1999 da izlemiştim. bi dahada izlemedim. dün bi daha izliyim dedim. internetten indirdim. fakat şöle bi durum var. filmdeki dövüş sahneleri hep 3-4 kez tekrar ediyo. bu hep bölemiydi? (9 sene olmuş izleyeli hatırlamıyorum) 3-4 kez tekrar ediyo ve çok sinir bozucu bişi :) yoksa filmi mp4e çevirip internete koyan adammı yapmış bunu?
ugrygl
ugrygl

23 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
aynı şeyleri yazmayayım şunu söyleyeyim bu tür filmler 30-40 yıl belki daha fazla bir zamanda ancak yapılır, herşeyiyle bir fenomen.
yuzbasiyulaf
yuzbasiyulaf

18 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Kesinlikle mükemmel bir film. Klasik bir film olmaya aday. Unutulmayacak sahnelerle, oyunculuklarla görsel efektlerle hafızalara kazındı. 10 puanı hakediyor bence.
kutluyuce
kutluyuce

28 Haziran 2008 tarihinde eklendi
Hayatımda izlediğim en güzel film.

Bilimkurgu, aksiyon, merak, felsefe, karizmatik karakterler, muhteşem bir senaryo, mükemmel efektler, sanat, harika oyuncular, tekrar tekrar izlenebilirlik vesaire vesaire.

Matrix-1 bir efsanedir.İzleyip de koltuğunuza yaslandığınızda film budur dedirtir.
alone-dark7
alone-dark7

20 Haziran 2008 tarihinde eklendi
Serinin en iyi filmi diğerlerini pek tutmadım ama bir bende ayrı bir yere sahip çok üst düzey bir film zeka ve mantık kapsamında.10/10
memo1234567
memo1234567

13 Haziran 2008 tarihinde eklendi
bence kendi tarzının en iyisi aynı zamanda serinin de en iyisi kusursuz...bu arada wachowski biraderlerin tüm filmleri harika oluyor ilginç!
scar-face-53
scar-face-53

2 Mart 2008 tarihinde eklendi
film piyasaya çıktığı yıllarda izledim cd den 15 16 yaşlarındaydım ve çok beğenmiştim ama neyi; sadece dövüş sahnelerini ve efektlerini. şu an bu filmi izleyen halkımızın çoğu bu filmin felsefesini anlamamıştır ki bende o yaşlardeyken bunun farkında değildim ( anlamayanlrı küçümsemek gibi bi niyetim yok sadece bakış açısından kaynaklanıyor kaynaklanıyor). ama şimdi bakıyorum da matrix filmi sadece efektleri içinde barındıran 500 milyon dolar hasılat yapmış bi film değil ki bu hasılatı yapmasının ve bu kadar isminin duyulmasının başyapıt denmesinin sebebi konusundan içindeki 'Hayata' bakış açısından kaynaklanıyor. yönetmenleri washovski kardeşlerin v for vendetta filminde olduğu gibi bu filmde de inanılmaz bi felsefeyi işlemesi bu filmi başyapıt yapan en önemli özellik. bunun en basit örneği morpheus ile neo arasında geçen bi diyalgta morpheusun neo ya 'bu soluduğunun hava mı olduğunu zannediyorsun' demesi. hiç düşündünüz mü bu soluduğumuz hava mı??
film insanların hayata bakış açısını,bişileri eleştirmeyi( din hariç) bişeyler hakkında kafa yormayı,bişiler düşünmek gerektiğini ot gibi gelip saman gibi gitmemeyi öğretiyor...
tabi bu dediklerim anlayanına ki mesajımı ters anlayıp cevap yazanlar da olabilir onlara saygı duyuyorum...
:=)
redoxx
redoxx

16 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Mükemmel
resident290
resident290

23 Eylül 2007 tarihinde eklendi
bugüne kadar yaklaşık 500defa falan izlediğim bir film :) Fazla söze gerek yok.
rudeonerudeone
rudeonerudeone

13 Eylül 2007 tarihinde eklendi
farklı,gösterişli ve döneminde neredeyse tüm insanlığı etkisi altına bir yapım.izleyin.
erdi1990-kasparov
erdi1990-kasparov

12 Eylül 2007 tarihinde eklendi
gerçekten iyi bır fılm serınınde cook ıyı olacagına emınım...
sheeter
sheeter

10 Eylül 2007 tarihinde eklendi
gerçeği nasıl tanımlarsın? Yani eğer hiç uyanmayacağın bir rüya görüyorsan onun gerçek olmadığını nasıl anlarsın?

Bütün hayatım boyunca gördüğüm en iyi bilim-kurgu filmi veya en iyi filmdir Matrix. Gerçi bazı dar vizyonlu insanlar için sıradan bir aksiyon filmi belki; ama bu film, hakkında söylenenlerin çok ötesinde.
oguzkaan-boga
oguzkaan-boga

10 Eylül 2007 tarihinde eklendi
bu filmin üstüne film tanımam...
erhangrmn
erhangrmn

15 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
matrix 21. yüzyıla girerken sinema tarihine de yeni bir çağ atlatmıştır artık günümüzde ki filmlerde matrix filminde kullanılan teknikleri görmekteyiz bir başyapıt 10/10
tarhansimsek
tarhansimsek

11 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Filmin tüm serisi için 10/10 yılar geçti ve halen üzerinde yorum yazılıyor. Bu tarz bir filmin bir daha yapılamayacağı kanatindeyim. Bulunduğum ilde sinema ne yazık ki yok ve serinin son filmi için 400km yol kattettiğimi biliyorum.