Hesabım
    Rocketman
    Ortalama puan
    3,4
    yayın
    • Hurriyet
    • T24
    • Birgün
    • Habertürk
    • Milliyet

    Her dergi ve gazetenin puanlama sistemi farklı olduğu için, Beyazperde, puanları 0.5 - 5 yıldız üzerinden, kendi barometresine göre vermiştir.

    Basın Eleştirisi

    Hurriyet

    Yazar: Uğur Vardan

    ‘Rocketman’, şöhretin zirvesine ulaşırken kendisini o noktalara taşıyan değer ve kişilerle problem yaşama türünden klasikleşen ya da bir tür “Ee, bu işin doğası bu” denilecek istasyonlarda dolaşıyor. Ama bu rutin denklem içinde de son derece samimi, içten, inandırıcı bir öykü anlatıyor. Elton John’un annesi, babası, anneannesi, dost çevresi, birlikte çalıştığı insanlar, yürütemediği kısa süreli evliliği ve bütün bu aşamalarda çizilen insani portrelerin derinliği son derece tatminkâr. Öte yandan ‘Bohemian Rhapsody’nin, anlattığı öykünün birçok yanını hem detaylarda hem de genelde çarpıttığı iddia edilmişti. ‘Rocketman’e bu türden bir eleştiri yöneltmek zor. Öte yandan yine ‘Bohemian Rhapsody’nin, Freddie Mercury’nin cinsel yönelimini utana sıkıla perdeye taşıdığı yönünde -ki ben öyle olduğu kanısında değilim- eleştirilere maruz kalmıştı. ‘Rocketman’, Elton John’un cinsel kimliği ve yönelimleri açısından fazlasıyla samimi ve açıksözlü; bu konuda sanırım herkes hemfikir olacaktır...

    Eleştirinin tamamı için: Hurriyet

    T24

    Yazar: Atilla Dorsay

    Filmin içinde John’un bir düzine kadar şarkısı yer alıyor. Üstelik bunları başoyuncu Taron Egerton bizzat söylemiş. Egerton’un müziğe gerçek bir merakı, Elton’la da özel bir arkadaşlığı var. Egerton önceki filmlerinden Kartal Eddie ve Şarkını Söyle’nin kimi şarkılarını plak yapmış. Kingsman- Altın Çember’de ikisi birlikte rol almış ve Egerton onun I’m Still Standing’ini söylemiş. Böylece bu rol için adı geçen Justin Timberlake, James McAvoy, Daniel Radcliffe, Tom Hardy gibi isimler yerine Egerton role kavuşmuş.

    Eleştirinin tamamı için: T24

    Birgün

    Yazar: Cüneyt Cebenoyan

    Bohemian Rhapsody’ye çok benzer bir konu Rocketman’inki. Ya da bizde vizyona girmeyen James Brown biyografisi “Get On Up” da benzer bir çizgi izler. Bohemian Rhapsody’yle Rocket Man’in yönetmeni aynı kişi: Dexter Fletcher. Fletcher, bu işin formülünü bulmuşa benzer: Kahraman alttan başlar, yükselir, düşer, tekrar çıkar. Rocketman’in farklı yanı aynı zamanda müzikal oluşu. Ama bazen. Yani filme müzikal demek için yeterince malzeme yok. Keşke olsa, keşke film bizim gözümüzü boyasa, sarhoş etse, danslarıyla, şarkılarıyla. Bizde hoş ama boş bir şey seyrettik diye çıksaydık. Ama hiçbir şarkıyı sonuna kadar dinletmiyor film bize. Dans sahneleri de kısa ve az.

    Eleştirinin tamamı için: Birgün

    Habertürk

    Yazar: Mehmet Açar

    “Rocketman” kendini bulmanın tek bir yolu olmadığını bence gerçekten iyi anlatıyor. Bazen kendinizi bulmanız için her şeyi geride bırakmanız, hatta kendinizden kaçmanız bile gerekir. Turneye çıktığı Amerikalı blues müzisyeninin “sahne kişiliği”yle ilgili önerisinden ilham alan Elton John buna inanıyor ve mutsuz, acılı Reggie'yi geçmişte bırakıp Elton Hercules John'a dönüşüyor. İşte tam da bu noktada, Elton John'un sahne kişiliği güçlü bir anlam kazanıyor. Biyografik filmlerden kendi adıma tam da bunu beklerim aslında... Yani, dışardan anlaşılmayan şeyleri anlatmalarını... Gerçi “Rocketman” çocukluk, gençlik ve yükseliş yıllarından sonra bunu pek beceremiyor ama yine de bazı açılardan akılda kalıcı...

    Eleştirinin tamamı için: Habertürk

    Milliyet

    Yazar: Nil Kural

    Elton John’un da filmdeki kararlarda yürütücü yapımcı olarak rol almasıyla ilerleyen projenin eleştirmenlerden aldığı yorumlar olumlu. Özellikle Egerton’ın Elton John’u canlandırırken gösterdiği performans ve filmin müzikal yapısı takdir topladı. Müzik sahnesinin en önemli figürlerinden biri olan Elton John’un hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak yaratıcı bir biyografiyle karşı karşıya olabiliriz.

    Eleştirinin tamamı için: Milliyet
    Daha Fazlasını Göster
    Back to Top