Foxcatcher Takımı

Arribas
Arribas

30 Mart 2016 tarihinde eklendi
Gercek hayattan uyarlanmasi filmin en onemli avantaji ve bu avantaji kusursuz oyunculuklarla, cekimleriyle ve sadeligiyle iyi kullaniyor etkiliyor. Son yillarda cekilmis en iyi biyografi filmlerinden biri kacirmayin derim. 10/10
Kağan Y.
Kağan Y.

7 Mart 2015 tarihinde eklendi
Spor filmlerini aklıma getirdiğim zaman aklıma bu zamana kadar gelen ilk film hep Moneyball olmuştur. Tıpkı Foxcatcher filmi gibi Moneyball'un da yönetmeni olan Bennett Miller, Brad Pitt'in muhteşem performansıyla filmi sürüklediği yapımı çok etkileyici bir şekilde sunarak bir başyapıt ortaya koyuyor ve de benim açımdan ayrı bir yer edinmeyi başarıyordu. Spor filmleri hakkında söylenebilecek yegane şey ise neredeyse hepsinin bir dram filmi olması veya aynı tarzda yapımlar olması. Fakat Foxcatcher, ciddi bir gerilim dozajı çerçevesinde ilerleyen bir film olarak karşımıza çıkarak bizi baştan meraklandırmayı başarıyor. Filmin fragmanını Eylül'de izlemiştim sanırsam ve de o zamandan beri Foxcatcher filmini merakla bekliyordum. Filmin gerçekte yaşanmış olması da internetten araştırma yaptırttı bana. Ocak ayının ortasında seyrettiğim Foxcatcher ile ilgili söylemek istediğim şey ise üç performansın (özellikle Channing Tatum olmak üzere bunun yanında Steve Carell ve Mark Ruffalo) çok etkileyici olması. Bennett Miller bu filminde ise izleyiciye hem gerilimli hem de karakterleri çok etkileyici bir şekilde tarayıp anlatarak Moneyball'un da üzerine koyduğunu bu şekilde göstermiş oluyor. Hikaye hakkında detay vermek hiç istemiyorum. Film izleyiciyi ilk saniyesinden itibaren etkileyici bir şekilde içine almak ile beraber, ağır tempoda yani slow-burn yapısıyla ilerlediğinden belli izleyici kitlesinin de beğenmeyeceği bir iş olabilir. Akademi'den de adaylık alamamasının sebebini buna bağlayabiliriz açıkçası. Ancak listelerde aday olarak gösterileceğine inanılan Foxcatcher, daha önceden sanırım The Theory of Everything'in eleştirisinde de dile getirdiğim gibi, rahatlıkla özgün senaryo aktarımlarıyla American Sniper ve The Theory of Everything'in yerini (Nightcrawler ile) alabilecek bir yapım. Keza diğer iki filmine (Capote ve Moneyball) nazaran Amerika'da 12,1 milyon dolar ile düşük bir hasılat yapmasına karşın, Moneyball ile kıyaslandığında, hem diğer filmlere nazaran temelinde ciddi biçimde bulunan gerilim dozajı, Bennett Miller'ın etkileyici hikaye anlatımlarının üzerine bir de karakter anlatımlarını ve oyunculuklarını bu denli önemsediği ve de hatasız bir şekilde anlatılıp aktarılarak altından başarıyla kalktığı bir yapım. 2014'ün en iyi 10 filmi arasına bence girmeyi hak eden Foxcatcher, 7.2 IMDB puanından daha fazlasını hak ediyor. Yaklaşık olarak 8 puan da denebilir.