The Imitation Game: Enigma

TC Ömer A.
TC Ömer A.

28 Şubat 2015 tarihinde eklendi
Merhabalar.
Bugün sizlere tarihin gizli kalmış gerçek bir öyküden uyarlanan bir film anlatacağım.

The Imitation Game: Enigma (The Imitation Game), bu hafta Pinema'dan gösterime girdi.

The Imitation Game (bizdeki çevirisiyle The Imitation Game: Enigma), bizleri Alan Turing ve arkadaşlarının II. Dünya Savaşı döneminde Alman Ordusu'nun kullandığı Enigma adı verilen bir şifrenin çözmelerini konu alıyor. Bu dorukta dünyanın gelmiş geçmiş en iyi matematikçilerini toplayan Alan Turing, şifreyi çözmeye çalışırken yeni bir teknoloji harikasının da hayatımıza girmemize sebep oluyor.

Fazla konuşmak istemiyorum, bu filmde oyunculuklar mükemmel. Benedict Cumberbatch ve Keira Knightley'in oyunculukları eşsiz. Filmin yönetmeni Morten Tyldum (Hodejergene (Kafa Avcıları)'nin yönetmeni). Filmin senaryosunda Graham Moore. Bu filmde dahası En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar ödülü aldı.

Kısadan hisse: Hikayesiyle tam bir başyapıt. Oyunculuklar mükemmel, müzikler tüylerinizi diken diken edecek. II. Dünya Savaşı'nda silah olarak Teknolojilerle kullanıldığını öğrenebilirsiniz.

Oyunculuk: 9/10
Müzik: 10/10
Hikaye: 10/10
Genel: 10/10
YusufPiskin
YusufPiskin

21 Şubat 2015 tarihinde eklendi
film için zaten herkes birşeyler yazmış.. gerek kitapdan uyarlama senaryoso gerek kurgusu kostümleri müzikler oyuncuları ve özellikle genç turing i oynayan Alex Lawther benden 10/10 puan aldı..
benim söylemek istediğim; bugün yaşıyorsak, nazi istilası bitmiş ve sadece o iki yılda 14 milyon insan (ki bugün bu rakam 100 milyondan fazla eder) kurtulmuşsa bu Turing sayesindeydi ve o adam eşcinsel olduğu için resmen hukuksal olarak eziyet edilerek intihara sürüklendi.. korkunç olan bu filmi izledikten sonra hala homofobik yorumlar yapan insanalrın var olması.. asıl hadım edilmesi gereken homoseksueller değil homofobik insanlar..

kendisi bir heteroseksuel olmasına rağmen medyayı hatta ülkesindeki yargı sistemini ve tüm kraliyet ailesini karşısına alıp eşcinsel haklarını savunan Benedict Cumberbatch den biraz olsun insanlık öğrenin..
saygılar
kronikgezgin
kronikgezgin

16 Mart 2015 tarihinde eklendi
Muazzam derecede harika bir film. Alan gibi insanlar sayesinde bu siteye bu satırları yazabiliyor olmayı düşünmek bile insanı heyecanlandırıyor.
Giray
Giray

2 Mart 2015 tarihinde eklendi
Gerçekte zevkle izleyebileceğiniz bir film.Oyunculuklar harika,filmin konusu çok güzel.Bu filme gitmeden önce Enigma adlı bir şifreleme makinasından haberim yoktu ve o makinanın II.Dünya savaşının sonuçlarını ne önemle etkilediğini gördüm.Alan Turing isimli anakarakterin şuan elimizde kullandığımız bilgisayarların temel düşüncesini ortaya koymuştur.
merve diyebiri
merve diyebiri

1 Aralık 2019 tarihinde eklendi
benedict cumberbatch, muhteşem oyunculuğu ve muhteşem bir film... 2.dünya savaşında homoseksüel bir matematikçinin savaşın kazanılmasındaki payını kendi adıma ilk defa duydum bilgisayarın temellerinin nasıl atıldığını da öğrendiğimiz bu dönem filmi; hiç sıkıcı olmayıp,aksine sürükleyicidir. mutlaka izlenmelidir.
Nadide_istanbul09
Nadide_istanbul09

24 Mayıs 2020 tarihinde eklendi
Gerçekten mükemmel bi film herkesin izlemesi gerektiğini düşünüyorum.Konu ve oyunculuklar harika gerçekten
Ada U
Ada U

21 Haziran 2019 tarihinde eklendi
İnanılmaz bir filmdi. Uzun zaman sonra beni ağlatmayı başaran bir film oldu. Tabii ki Benedict Cumberbatch'in oyunculuğu tek kelimeyle kusursuz. Filmi yapanların emeğine sağlık.