Filmi dün cinemada izledim ve kesinlikle bekleneni vermiyor. İlk film daha eğlenceli ve daha iyiydi. Senaryo olarak Vision’u ele almak yerine HULK’u ön plana çıkartsalardı daha iyi ve izlenilebilir bir film olurdu.
Sadece savaş sahnelerinin yerine birazda felsefe katılmış ve bunun yanında marvel evrenine yeni üyeler katılarak genişletilmiş. Felsefik yanı Ultron'un repliklerinde gizli takıntılı gibi gösterilmiş ama insanların yüzyıllardır çektiği sıkıntılar. Repliklerinde bir yerinde istilacılar intikamcıları yetişkin insanlar daha küçük insanları yarattığını ve sonrada bunların birbirinin yerlerini aldığını söylüyordu. Burada aslında insanların bütün savaşlarının ve olaylarının yine kendisi tarafından çıkarıldığını söylemek istiyor ve bir şeyi yok etmek isteyen birini yok etmek istersen ondan farklı olmayacağını söylüyor sürekli rol değişen oyuncular olacaktır sadece yani. Bunun yanında ikizler Avengers'a katılırken bir tanesini kaybediyoruz. Ve Wakanda hakkında (yani Siyah Panter'in olduğu yer) biraz bilgi ediniyoruz. Sonda da bundan önce ana kahraman olmayan ama Avengers'ın yanında yer alan 4 yardımcı kahramanlardan Avengers'a resmi olarak katılıyor son sahnede.
Film kendisinden bekleneni veremiyor.Böyle bir filmin sinemasına giderken ondan çok fazla şey beklerdim lakin bir yerden sonra aksiyonu fazla abartmışlar sürekli bir aksiyon çabaları sürekli uçup kaçmalar inanın bir yerden sonra öyle bunalıyorsunuzki süperkahraman da olsa eskiden annelerimizin söylediği gibi : -"Hele bir yerinde otur senin g**ünde kurtmu var? " diyesim geliyor.Filmingörsel efektleri fazla abartılmış olsada benim gibi birini bile etkileyebiliyor ancak senaryosu sizi alamıyor.
Film tamamen yönetmenin yazdıklarıyla yapılmış. Çizgi romanlarındaki Ultron filmdeki Ultron arasında fark dağlar kadar. Bi düşman bu kadar güçsüz olmaz.
Tam bir hayal kırıklığı ne söylenebilirki başka. Çizgi romanları kalitesinde bile bir film yapamayan Marvelin hazin sonu. Örümcek adam X-Men ekibi ve daha nicelerinin olması gereken yenilmezlerde malesef sadece hüsran var. Tamamen Efekt üzerine kurulu iyi para harcanmış kötü bir senaryo ile karşı karşıyayız. Dc nin Batman V Superman ile başlayan Justige Legue Serisi için kaçırılmaması gereken bir fırsatspoiler: sonunda bir süpriz yok.
İlk filme göre daha aksiyonlu bir film. Ben filmi izlerken sıkıldım ümitli olduğum eğlenmeye çalıştığım bi filmdi ama aradığımı bulamadım seriyi izlediyseniz ve bu filmi merak ediyorsanız izlenebilir.
İlk filmin ardından bir beklenti içinde olduğum filmden beklentilerimi karşılamayan bir film ile karşılaştım. Adeta serinin birinci filminin makaslanmis bölümünü izledim. savaş sahneleri bol efektler ile süslenmiş ortada savaştan daha çok bir görüntü kirliliği hakim.