FİLMİN SONUNDA PAUL NEDEN ÖLMEDİ ? MANTIKSIZ DI.. İNTERNETTE DOLAŞAN BİR VİDEO VARDI PAULUN ÖLÜM SAHNESİ DİYE.. NEDEN FİLMDE O YOKTU YOKSA PAUL (UMARIM ÇIKAR) HIZLI VE ÖFKELİ 8 DEMİ ÖLÜYOR.. AKLIMDA DELİ SORULAR
Gercegi solemek gerekirse bizim ulkemizde boyle bi seri yapilmadi yapilsa bu kadar tutmaz heralde olaganustu olaganustu ve olaganustu bi seriydi ve son serisi hayran kaldim bi kez daha asık oldum mukemmeldi ya guluyosun heyecanlaniyosun adrenalin hat safhada duygusallasabilecegin sahneler var o kadar guzeldi ki herkes gidip izlemeli ama tabii ilk once diger serilerini de izlemeleri gerekir ki anlayabilsinler muthisti bi daha bi daha ve bi daha hic sıkılmadan giderim
Hızlı ve Öfkeli hikayesinin nasıl başladığı ve bu noktaya nasıl geldiği biraz karmaşık bir durum. Bir grup suçlunun içine girmek isteyen bir FBI ajanı ve son olarak da FBI'dan ayrılmış, aranan ilanlarına karışmış ve aradığı suçlularla bir aile olarak başka suçluların peşine düşmüş bir baba. Mantığını anlamak için seriyi baştan sona izlemek ve hissetmek gerekiyor. Ancak 4. filmden sonra verilen isimler de hakkını vermiş FAST5, FURIOUS6 ve FURIOUS7. Hız elbette vazgeçilmez ancak son filmde öfke kadar önplanda değil. Açıkçası olayın bütünlüğüne bakınca senaryonun zayıf olduğu fikrine kapılıyoruz son filmde. Ancak kabul etmek gerekir ki yarış filmi serisi olarak devam etseydi son birkaç filmi bu kadar ilgi çekici olmazdı. Daha fazla ne yapılabilir ki denilecek şekilde kusursuz aksiyon sahneleri, kusursuz efektler ve teknolojinin böylesine güzel kullanılması harcanan bütçeye değdiğini gösteriyor. İlk filmden bu yana oldukça fazla yol kat eden Walker'ın vefatı belki de bu filme olan ilgiyi artırdı biraz. Ancak bence hakkı da bu kadar ilgiydi. Finali de Brian karakterinin hayranlarını ağlatacak cinstendi. Bazı ibareler son film olduğu yönünde olsa da, bazı final sahneleri de 8. filmin habercisi gibiydi. Olmazsa yapımcıya gücenilmez sanırım. Hayal dünyasının sonsuzluğu da teknolojiyle sınırlı sonuçta. Eğer izlemediyseniz, yanınıza bir arkadaş bile bulmayı beklemeden 2,5 saatinizi ayırın derim. Ben birkaç kez de ayırabilirim. Ayrıca kendi efsanelerim arasına da 2,5 saat ekleyeceğim için çok mutluyum.
Hızlı ve Öfkeli serisi, birçok yönden Hollywood'un en dikkat çekici serilerinden biri olmayı başardı. Seri, başladığından beri oldukça büyük bir dönüşüm geçirdi ve farklılıkları kucaklayıp bunları bir güç haline getiren bir model sunmayı başardı. Yasa dışı araba yarışlarına katılan bir çetenin anlatıldığı bir öyküden; bütün dünyayı kapsayan, içinde farklı kesim ve etnik kökenlerden bir çok insanın olduğu dev bir aksiyon filmine evrilmesine tanık olmak oldukça heyecan verici. Fizik kurallarına meydan okuyan sahneleriyle ve eğlence amaçlı var oluşuyla Hızlı Öfkeli, önemli bir miktarda hayran kitlesi edinmeyi de başardı.
Furious 7, serinin açık ara en iyi filmi. Tutku, özveri, adanmışlık ve bol aksiyonla dolu iki saat sinemaseverleri bekliyor. Filmdeki bazı eksiklikler ve görsel hatalar da, bu şekilde telafi ediliyor. Paul Walker'ı tekrar aksiyonun içinde görmek ise izleyicide buruk bir his bırakıyor.
Senarist Chris Morgan'ın nefes kesici, kimi zaman mantığa meydan okuyan senaryosunda inanılmaz aksiyon sahneleri yer alıyor. Filmde Vin Diesel ve Jason Statham arasında çok çetin bir kavga ve dağ başındaki paraşütlü sürücülerin nakavt sahnesini de içeren oldukça heyecan verici bir bölüm var. Ayrıca izleyiciler; Dom'un, bir gökdelenin 80. katından diğerine arabayla geçtiği (adeta uçtuğu) sahnede gözlerine inanamayacaklar. Brian'ın yorumu bu sahneyi adeta özetliyor: "Arabalar uçamazlar, Dom, arabalar uçamazlar!"
"Testere", "Korku Seansı" ve "Ruhlar Bölgesi" gibi korku filmlerinin yönetmeni James Wan, serinin bu filminde Justin Lin'in yerine yönetmen koltuğuna geçiyor ve ortaya son derece iyi bir iş çıkarıyor. Aksiyonun yanında duygusal bir yönü de olan film, Paul Walker'a güzel bir veda niteliğinde.
Ulan serinin en kötüsü Aksiyon sahneleinde bu kadar kötü olamaz bir film hiç gerçekçilik payı normel bakarsan jason satatahm dom mu döver Yok yerler çatlıyor ayanı yere vuruyor yer çöküyor Dom un helikopter araba uçuyor taşlar rampa olmuş Hobss abbulans arabsıyla dronu patlatıyor alev saçıyor hobss bir şey olmuyor daha çok sayarımda gerek yok siz bunları görüp film begendiyseniz siz zlememişsiniz filmi
muthıstı cok duygulandım ve hatta ağladım,paulun anısına evın yok olması cok uzucuydu ve ucaktan atlama sahnesı ve dom un tam oldu derken hayata gerı donmesı ... 8. fılmı beklıyorum belkı luke ve jasaon kardeslerde renk katarlar kadro cok ıyıydı kan kayıplarına yenı oyuncu takvıyesı gerekıyor bır sonrakı fılmde
Tam bir dom hastası olarak filmi izledim eleştiri yapanları kinamak gerek tam anlamiyla harika bir film emeğe saygı demek gerek ugrasilmis başarısı yüksek olan bir film uzun zamandır bi filmde eklenmemiştim bu kadar
eleştiri yapılacak ciddi anlamda önemli noktalar yok ama yinede paul'un neden ölmediğini anlamadım. öbür yandan değinmek istediğim bir konu varki oda filmin postmodern teması dikkate değerdi. diğer serilere baktığmızda hızlı ve öfkeli serisi hep yüklü miktarda para ve askeri sırlar falan. ama yedi de konunun dünyayı gözetleme ve denetleme arzusu paranın önüne geçmiş gerçekten wikiliks ve benzeri postmodern olaylara atıfta bulunmuş şaheser bir film. tanrının gözünden kasıt herşeyi görme ve denetleme arzusudur. siz her şeyi görürseniz herşeye hükmedersiniz.. iyi seyirler... sosyolog