Hesabım
    Büyük Tuzak
     Büyük Tuzak
    3 Temmuz 2015 Sinemada | 1s 27dk | Gerilim
    Yönetmen Fabrice Du Welz
    |
    Senarist Fathi Beddiar, Fabrice Du Welz
    Oyuncular: Gérard Lanvin, JoeyStarr, Alice Taglioni
    Orijinal adı Colt 45
    Basın
    2,0 1 Eleştiri
    Üyeler
    3,1 9 Puanlama, 2 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Vincent yeteneği ile nam salmış olan oldukça başarılı bir nişancıdır. Fakat kendisinden beklenenin aksine, polis teşkilatına katılmayı reddederek, siah eğitmeni olarak hayatını sürdürmeyi tercih etmiştir. Henüz 22 yaşında olan genç nişancı, teşkilatın yozlaşmış üyelerinden biri olan Milo ile tanıştıktan sonra ise hayatının seyiri birdenbire değişmeye başlar. Genç adam, vaftiz babası Chavez’in de içinde yer aldığı ve iki tarafın da polis olduğu bu büyük ve tehlikeli kavgada; uğruna savaştığı değerleri sorgulama fırsatı yakalar. Kendisini kapana kısılmış hisseden Vincent’ın içindeki acımasız taraf ise; kısa süre içerisinde açığa çıkmaya başlar.

    Fransız sinemasının son yıllarda izleyici beğenisine sunulan en yüksek tempoli aksiyon filmlerinden biri olarak değerşendirilen Büyük Tuzak'ta genç yıldız Ymanol Perset’e, Joey Starr ve Gérard Lanvin eşlik ediyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Fabrize du Welz oturuyor.

    .

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Büyük Tuzak

    Kalburüstü bir Fransız aksiyonu!

    Yazar: Burçin Aygün
    Aksiyon sinemasının son zamanlarda içerisine düştüğü darboğazdan çıkaracak filmlere hasret kaldık. Geçtiğimiz dönemde karşımıza çıkan ve türün meraklıları için çölde vaha niteliği taşıyan Keanu Reeves’li John Wick gibi örnekler ise arada bir bizleri selamlayan kurtarıcı görevi üstleniyorlar. Hollywood’un içinden bir türlü çıkamadığı ya da “hazırla ve piyasaya sür” mantığı ile yürüttüğü aksiyon sineması (ki son yıllarda Liam Neeson’ın başrolünde oynadığı nice örnek var) ağır ağır yoluna devam ederken, Avrupa’dan gelen bazı örnekler de bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Bu hafta vizyona giren ve Fransa semalarından bizlere merhaba diyen Büyük Tuzak (Colt 45), son dönem projeleri arasında farklı bir noktaya erişmeyi başarıyor. Bunun en büyük sebebi ise ABD pazarının abartılı ve lüzumsuz gürültüsünden azade, daha akılcı, reel ve şık bir yapıya sahip olabilmesi. Bundaki en büyük pay ise kuşkusu
    Büyük Tuzak Altyazılı Fragman 1:54
    Büyük Tuzak Altyazılı Fragman
    10.668 gösterim

    Ekstra Videolar

    Beyazperde'de Bu Hafta! (3-9 Temmuz) 3:13
    Beyazperde'de Bu Hafta! (3-9 Temmuz)
    1.447 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Vizyondaki Filmler!
    Haberler - Özel Dosyalar
    2 Temmuz 2015 Perşembe
    Büyük Tuzak (Colt 45) Türkçe Dublaj ile Bu Cuma Sinemalarda!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Aksiyonseverlerin merakla beklediği filmin yaz vizyonunun heyecan uyandıran yapımlarından! Filmin yerel posterinin yanı…
    1 Temmuz 2015 Çarşamba

    Oyuncular

    Gérard Lanvin
    Rolü : Commandant Christian Chavez
    JoeyStarr
    Rolü : Milo Cardena
    Alice Taglioni
    Rolü : Capitaine Isabelle Le Franc
    Ymanol Perset
    Rolü : Vincent Milès

    İzleyici eleştirisi

    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.257 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    20 Eylül 2016 tarihinde eklendi
    Fransızlar'ın son zamanlardaki en iyi gerilim filmlerinden biri olsa da dünya standartlarına giremeyecek bir film. Çerezlik diye tabir edilenlerden..
    Ahmet Beytar
    Ahmet Beytar

    4 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    7 Mart 2018 tarihinde eklendi
    Film ortanın üstü. Amerikan sinemasının çok kullandığı bazı ritüelleri kullanmış. Hafif Rambo kokuyor gibi. Aksiyon sahnelerinin dozu çok yüksek değildi. Ancak gerek oyunculuklar (başroldeki çocuk hariç) gerekse senaryonun "biraz daha farklı olması" onu seyredilebilir kılıyor.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Gösterim Hakkında

    Büyük Tuzak, ülkemizde vizyona giren Fransız filmlerinde pek sık karşılaşılmayan bir uygulamaya ev sahipliği yapıyor. Film; Türkiye’de hem altyazılı hem de Türkçe dublajlı olarak seyirciyle buluşacak.

    Yapım Hakkında

    Filmin görüntü yönetmenliğini üstlenen Benoit Debbie, daha önce ‘‘Spring Breakers’’ ve ‘‘Enter The Void’’ gibi filmlerde yer almış. Filmin seti ise ‘‘Lord of War’’ filminde de görev almış olan Jean-Vincent Puzos tarafından hazırlanmış. Filmde yer alan oyuncular ise, daha önce ‘‘Public Enemies’’, ‘‘Taken’’, ‘‘Collateral’’, ‘‘Rust and Bone’’, ‘‘Prophet’’ gibi yüksek ritme sahip aksiyon filmlerde görev yapan dövüş uzmanları Mick Gould ve Olivier Sch Devamını oku

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa, Belçika
    Dağıtımcı Pinema
    Yapım yılı 2014
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 2 başlık
    Bütçe -
    Dil İngilizce, Fransızca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2014, En iyi film: Gerilim, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2014.

    Yorumlar

    • Ahmet Beytar
      Film ortanın üstü. Amerikan sinemasının çok kullandığı bazı ritüelleri kullanmış. Hafif Rambo kokuyor gibi. Aksiyon sahnelerinin dozu çok yüksek değildi. Ancak gerek oyunculuklar (başroldeki çocuk hariç) gerekse senaryonun biraz daha farklı olması onu seyredilebilir kılıyor.
    Back to Top