reedsternberg
12 Kasım 2006 tarihinde eklendi
filmi izlerken pek hoşuma gitmemişti ama sonradan sinemadan çıkıp eve doğru yürürken düşündüğümde filmin ne kadar güzel olduğunu anladım.izlemenizi tavsiye ederim.filmin bazı yerlerinde sıklabilrsinz.o da sahnelerin gereksiz yere uzatılmasından kaynaklı
çok sıkıcı bir film. Beğenenleri anlamak mümkün değil. Hangi kategori olduğu bile belli değil. Brad Pitt’in böyle kötü bir filmde rol alması inanılmaz. Kesinlikle izlemeyin vakit kaybı
Alejandro González Iñárritu'nun şüphesiz en kötü filmi paramparça aşklar ve köpekler ve 21 gram gibi bi filmi çeken bi adam bu filmi nası çeker bu senrayoya nası evet der,nasıl bu senaryoyu mantıklı ve de nasıl bir mesaj içerdiğini düşünür.Babilli çocuklardan başlarsak başta bi sürü gereksiz detay vardı bi filmde bir kare filmin ilerleyen dakikalarıyla ilgili bi ipucu veriosa alakasız olabilir ama öyle bi ipucu yoksa direk süre doldurmadır bunun adı.japon kızın ve göçmenlerin sorunların çok saçmaydı ya dünyada insanların çok ciddi sorunları var onları bırakacaz bunlara mı üzülecez .ya gene uzatıyorum bundan önce yazdığım gelmemiş zaten hepsinin sorunları çok kolay çözümlenebilecekken senarist amatörce duygu sömürüsü yapmış onu da yemedik yani müziği güzeldi ama bana gerçekten bir şey katmadı ikilinin(yönetmen senarist) diğer çalışmalarının kalitesinde değil.benim daha çok şikayetçi olduğum senaryosuydu yönetmenliğine laf edecek kadar anlamıyorum yönetmenlikten.Bana film keyfini öğreticiliğini veremedi.
film yavaş yavaş ilerliyor..çok akıcı olduğunu söyliyemem..ama hayır kesinlikle oscarı haketmemişte diyemem..yani kısacası izlenebilir..hoş bi yapım diyebilirim..bu arada brad pıtt in yaşlılığını görmemizede olanak sağlamış:)
olayların kopuk olması size sonunda birbirine bağlı olduğunu düşündürüyor ve haksız da çıkmıyorsunuz.. hataların neye mâl olduğunu öğreniyorsunuz ve üzülüyorsunuz.. oyunculuklar iyiydi.. değişik bir senaryo ile can sıkmayan bir film.. iyi seyirler../8
3 kıtada gelişen olayları biyerde toplanmaya çalışılmış ama olmamış yani...filmin arasına çıktığımızda sonunu cidden merak ediyodum ama finali becerememişler,bi çok şey havada kalıyo nedense,müzikler hoştu ama ayrıca süre olarakta çok uzundu 6/10
yorumlardan da anlaşılabileceği gibi herkesin büyük hayranlıkla izleyebileceği bir film değil,sadece bazılarının gerçekten yüreğine dokunabilecek bir yapım..ben gerçekten çok beğendim,eğer sinema sizin için sadece vurmak kırmak, aksiyon, seks,süratli arabalar değilse bu film tam size göre..bence inarritu nuri bilge ceyhan ın daha çok imkana sahip versiyonu..hele ki filmine kattığı müzikler başlı başına bi şahaser...ben 10 üzerinden 10 u hiç çekinmeden verdim..emeği geçenlere teşekkürler!!
insanların birbirinden habersiz olarak meydana getirmiş oldukları bağları çok zayıftı.birbirlerinin hayatlarını etkilemelerinden çok hepsinin ayrı ayrı hikayesini izledik nerdeyse.dadı ve japon kız zaten hiç o bağ olayına girmedi nerdeyse.bir tek faslı çocuklar ve karı-koca birbiriyle çok alakalıydı.innaritu nun ilk iki filminde bağlar daha güçlü ve trajikti...ve yıldız oyuncular bu filmi yıldızlaştıramamıştı.çünkü senaryoda iş yoktu.
film beklediğimden daha az iyiydi oncelikle bunu belirtiyim.ayrıca filmde net bi konu yok ve genelde durağan bi film.gelelim güzelliklere,işitsel engellilerin dünyası özgün bi şekilde anlatılmış,geçişler mantıklı.bu arada brad pitt 2,5 saatlik filmin 30 dakkasında oynuyo,hayranlarına belirtiyim sonra şok olmasınlar,yinede sıkılmadım,6/10..
Koskocaman dünyada nefes alıp veren küçücük bizler ve herbirimizin bu ufak yaşamlarının bir diğerinin yaşamını her nerede olursak olalım nasıl da etkileyebildiği vurgulayan güzel bir film.8/10
belki daha önce iletişim sorunalrı üzerine pek çok film yapıldı ve babil'den daha iyileri vardı...ama beni bu konu üzerine yapılan filmelrden babil etkiledi.herkes aynısını söyleyip duruyor.bu konunun üzerine fazla gidildi diye.ama açıkçası başarılı olmuş bence babil.diğerlerinden bir farkı var sanki.örneğin,okuduğum yazılardan birinde diskodaki sahneyi çok uzun bulmuşlar.beni rahatsız etmedi.filmin yeni bir keiş olmadığından yakınılmış falan filan.sadede gelelim.ben bu filmi beğendim.gözüm kapalı öneriyorum.yok efendim,ben bu senaryoda çok fazla film izledim diyorsanız,ısrar etmeyeceğim.ama şöyle bir bakamkta yarar var diye düşünüyorum.