nil04
26 Şubat 2007 tarihinde eklendi
filme bugüm gittim çok şey bekliyordum ama beklentilerimi boşa çıkardı bi kere çok kopuk bir film başı sonu çok belli değil ama yine de çok kötü denemez brad pitt o kadar az sahnede görünüyor ki başrol oyuncusu demek yanlış olur yine de vakit geçirmek istiyorsanız gidin derim
japoncayı arapçayı latinceyi ve ingilizceyi kısacası bu dillerin hepsini bilenler gitsin bence filme çünkü filmin büyük bi kısmı altyazısız bi salon dolusu insancins cins bakıp görüntülerden anlam çıkarmaya çalışıyo bi de hikayenin sonunu da bağlasalarmış iyi olurdu bence boşyere para vermeyin ha illaki sinirleriniz oynasın isterseniz iyi seyirler
Babil gerçekten çok başarılı bir film işlediği konu dan ziyade temasıyla öne çıkan bir çalışma.Filmde bir kısım varki bence önemli bir ayrıntı.Kendi milletinizden insanlar sizin yardıma ihtiyacınız varken sizi bırakıp giderken başka milletten, sizden daha sefalet ve yokluk içinde yaşayan insanlar size gerçek anlamda bir karşılık beklemeden yardım ediyor, yozlaşmanın ve bunun getirdiği bencilliği düşündüren bir şeklide görebiliyorunuz.Bence bu kısım filmin en ilginç ve düşündürücü kısımı.İzlenmesini kesinlikle tavsiye ediyorum.10/9
Çık sıkıcı ve berbat bi filmdi brad pitt neden böyle bi filmde oynamış anlamadım.ayrıntılara gereğinden fazla önem vermişler uzattıkça uzatılmış.konu yok filmde.babil yaşam tarzını merak edenler gidebilir.
film gerçekten sıkıcı....hele japon arkadaşların filme bağlantısı bu muydu dedirten cinsten. kesinlikle tatmin edici bi film deil. sanat için sıkıcı film izlerim diyenlere bile bol şans..
arkadaşımın hatrına işkence gibi geçen iki saate katlanmak zorunda kaldım film çok kötü ,film de dikkat çeken (Brad Pitt in oyunculuğundan başka) hiç bir şey yok .beğenilen şey gerçeklik ama hayal gücünden eser yok belgesel olsaydı daha iyi olurdu .hiç bir filmden yarıda çıkmadım ama bunda çıkmamak için arkadaş hatrına ve sinema adına çok direndim.
Filmden şimdi geldim ve hemen yorum yazmak istedim. Filmde gerçekten çok sıkıldım. Şöyle ki, film konusu itibariyle zaten ağır geçen bir film. Anlamadığım bu kadar ağır geçen bi filmin neden süresinin bu kadar uzun olduğu. Film sizi ayakta tutamıyor, bir süre sonra kopup gidiyorsunuz. Babil, birçok ırktan insanı bir takım olaylar zincirinde birbirine bağlamayı amaçlamış, fakat başarılı olamamış bir film bana göre. Faslı polislerin, kendi milletinden küçük çocuklara sorgusuz sualsiz acımasızca davrandığı, Japon karakterlerin üzerine sapık yaftalarının yapıştırıldığı ve Amerikalıların her zaman haklı olduğu bir film. Fragmanlarına kesinlikle aldanmayın derim.
Bu filmde açıkçası umduğu bulamadım hatta şunu belirteyim İnarritu ve Arriaga'nın filmlerini seyretmiş biri olarak bu ilkinin en vasat filmi diyebilirim. Evet, belki bu film Crash filmdeki gibi siyasi mesaj içeriyor ve en sonunda bir tüfek uğruna nasıl farklı ırkların ve ülkelerin birleştiğini (!) bize iletiyorsa da film maalesef kurgu karmaşıklığı, hikayenin son on dakikaya kadar birbirlerine bağlanamaması ve bize ne anlatmak istediğini bir türlü anlatamaması, hikayenin birbirinden son derece kopuk olması ve ağır tempoda yürümesi yüzünden çekilmiyor 2.5 saatlik film bana 5 saatmiş gibi geldi son yarım saat ?ofladığımı? hatırlıyorum. Hikâyeler birbirinden çok kopuk ve bir tüfekle o hikâyenin birbirlerine bağlanmaya çalışılması ayrıca pek inandırıcı da değil. Kurgu anormal karışık şöyle bir örnek vereyim: on beş dakika önce görmüş olduğunuz bir sahnenin bir öncesini on beş dakika sonra görüp ondan yarım saat sonrası ilk sahnenin sonun görebiliyorsunuz (filmi izleyenler ne demek istediğimi anlarlar). Gerçi Paramparça Aşklar ve Köpeklerde de bu metot izlenmişti ama inanın bu kadar karmaşık değildi adeta başınız dönüyor. Şunu açıkça belirteyim bu filmi Crash filmiyle kıyaslamak son derece yanlış olur hatta bence abes, Crash bir başyapıt ve dönem filmiydi bu film ise ikisi de olmaya çalışan ama sonuçta ikisini de beceremeyen vasat bir film ve seyirciye 2.5 saat anlamsız eziyet çektiren bir yapım. Son olarak bu filmin tek olumlu yanı Brad Pitt, şimdiye kadar Pitt çeşitli filmlerde çok başarılı oyunculuklar sergiledi, ama bu kadar olumlu ve kendinden bir şey katan Pitt'i ilk defa görüyorum eğer biri bu filmden Oscar alacaksa o kesinlikle Pitt olmalı.
kötü film demek haksızlık olur ama hayal kırıklığına uğradığımı söylemeliyim, çok daha başarılı bir yapıt bekliyordum , filmin en etkileyici yanı müzikleriydi onun dışında çok bişey göremedim crash'ı hatırlatıyor ama crash çok daha başarılıydı...
bence de konusu farklı falan değil... filmden yeni geldim... yani öyle şaşırtıcı değil... sahnelerin ardından ne gelecek tahmin edebiliyorsunuz... ve gereksiz yere sırf cinsellik içersin diye o kadar şey koymuşlar içine... filmi çok anlamsız buldum.. yine de izlenmeye değer diyorum ama çok da ahım şahım bir film asla değil...