SafaLfidan27
3 Mayıs 2026 tarihinde eklendi
Büyük beklentiler ile izlediğim ancak finalden sonra bana fiyasko gelen bir film. Giriş gelişme sonuç bağıntısı doğru düzgün işlenmemiş ve çok sık asıl olaydan kopuyorlar. Film sadece Fas'ta geçen kısmını genişletip ona hitaben çekselerdi eminim çok daha iyi olurdu, farklı farklı olayları birbirleri ile az biraz bağlantısı var diye olayın akışını bozmaya gerek yoktu diye düşünüyorum. Sıradan bir filmden farkı yoktu, en fazla ortalama diyebilirim. İzlerseniz belki zaman kaybı olarak görmezsiniz ama şunu söyleyeyim puanını hak etmiyor, eğer bu saatten sonra izleyecekseniz bunu göz önünde barındırın derim. (5,5/10)
Bir yönetmen olarak Inarritu’nun gayesi, kendi hayat çizgisini çaresizce takip etmek zorunda olan insanı gösterebilmektir. Savrulup duran insanı…Biçare kalan, yalvaran, umutsuzluğa kapılan, çırpınan… Babel tam da bu sonuncu dediğimin, yani “çırpınan insan”ın gösterisidir. Inarritu hemen her demecinde beş yıl sürgün hayatı yaşadığını bu yaşamı boyunca iletişimsizliğin, izolasyonun ne anlama geldiğini öğrendiğini ifade etmektedir...
farklı hayatların kesişmesi;eskilerden bu tarz filmler çekilmesini düşünürdüm tabi bu kadar ayrıntıyı düşünemezdim :) izlenebilir ağır bir film japon kızın dramı beni çok etkiledi 7/10
Pek çok insan bu filmin dünyanın farklı yerlerinde yaşayan ve birbirini tanımayan insanların birbirlerinin hayatını nasıl etkileyebildiğini göstermesi açısından çok önemli olduğunu söylüyor.Bende bunlardan biriyim.Ama ben bu filmin çok iyi bir film olduğunu düşünmüyorum.Bunun sebebide yönetmenin seçtiği anlatım dili.İsterseniz bu aralar gösterimde olan Benjamin Button ın Tuhaf Hikayesi filmini bir izleyin.Birbirlerini tanımayan insanların birbirlerinin hayatını bilmeden bile nasıl değiştirebileceklerini o filmde de işlemişler.Ancak yönetmen David Fincher bunu sadece 5 dakikada ve çok daha etkileyici bir şekilde yapmış.Bu da yönetmen yeteneği farkı.
oyuncuların hepsi başarılı fakat filmi kurtarmaya yetmemiş bence.. herşeyden önemlisi hayatların başarılı bir şekilde kesiştiğini de söyleyemeyiz ama izlerken sıkılmıyorsunuz o yüzden tek seyirlik bir film olarak izlenebilir..
filmi ne zamandır cok merak ediyordum övülecek kadar ne var acaba diyordum. ancak izledikten sonra hayalkırıklıgına ugradım. bir kere japonya kısmı alakasız geldi bana. kızın yasadıklarının vurulmayla ne alakası var? içim cok karardı. yalnız özellikle fastaki oyunculuklara bayıldım. özellikle küçük cocugun oyunculugu cok basarılıydı.. kısacası pek memnun kalmadım ama merak ediyorsanız izleyebilirsiniz...
birbirinden bağımsız hayatların kesişmesini anlatmaya çalışan fakat başaramayan bir film... biraz sıkıcı ve kopuk ama izlenmeye değer.. oyuncuların performansı ve filmin müzikleri takdire şayen ama senaryo pek başarılı sayılmaz bence..6/10
ben de bu filmde ne bulunduğunu anlamadım. Bir tüfek ile uzaktan yakından alakası olmayan bir aile saçma geldi. Olayların birbiri ile bağlantılı olması çok göze batmıyor. Dadıyı anladım da o sağır japon kız ne alaka yani ???