melsa8484
9 Eylül 2009 tarihinde eklendi
yitip giden hayatlar mı masumiyeti kaybolmakta olan çocuklar mı hikayey nereye oturtacağızı şaşırıyorsunuz filmi dün tvde izledim. kesişen hayatlarla yine harika bir iş ortaya koymuş yönetmen amerikalı kadını vuran çoban çocuğun suçlu olmasına rağmen babasından bir fıske bile tokat yemeyişi ama kerdeşlerine uygulanan şiddet, sağır kızın bu iletişimsiz dünyada bir de işitme engelli oluşu, dadının çocukları sahiplenişi filmin akılda kalan sahneleriydi
Bu filmde açıkçası umduğu bulamadım hatta şunu belirteyim İnarritu ve Arriaga'nın filmlerini seyretmiş biri olarak bu ilkinin en vasat filmi diyebilirim. Evet, belki bu film Crash filmdeki gibi siyasi mesaj içeriyor ve en sonunda bir tüfek uğruna nasıl farklı ırkların ve ülkelerin birleştiğini (!) bize iletiyorsa da film maalesef kurgu karmaşıklığı, hikayenin son on dakikaya kadar birbirlerine bağlanamaması ve bize ne anlatmak istediğini bir türlü anlatamaması, hikayenin birbirinden son derece kopuk olması ve ağır tempoda yürümesi yüzünden çekilmiyor 2.5 saatlik film bana 5 saatmiş gibi geldi son yarım saat ?ofladığımı? hatırlıyorum. Hikâyeler birbirinden çok kopuk ve bir tüfekle o hikâyenin birbirlerine bağlanmaya çalışılması ayrıca pek inandırıcı da değil. Kurgu anormal karışık şöyle bir örnek vereyim: on beş dakika önce görmüş olduğunuz bir sahnenin bir öncesini on beş dakika sonra görüp ondan yarım saat sonrası ilk sahnenin sonun görebiliyorsunuz (filmi izleyenler ne demek istediğimi anlarlar). Gerçi Paramparça Aşklar ve Köpeklerde de bu metot izlenmişti ama inanın bu kadar karmaşık değildi adeta başınız dönüyor. Şunu açıkça belirteyim bu filmi Crash filmiyle kıyaslamak son derece yanlış olur hatta bence abes, Crash bir başyapıt ve dönem filmiydi bu film ise ikisi de olmaya çalışan ama sonuçta ikisini de beceremeyen vasat bir film ve seyirciye 2.5 saat anlamsız eziyet çektiren bir yapım. Son olarak bu filmin tek olumlu yanı Brad Pitt, şimdiye kadar Pitt çeşitli filmlerde çok başarılı oyunculuklar sergiledi, ama bu kadar olumlu ve kendinden bir şey katan Pitt'i ilk defa görüyorum eğer biri bu filmden Oscar alacaksa o kesinlikle Pitt olmalı.
insanların birbirinden habersiz olarak meydana getirmiş oldukları bağları çok zayıftı.birbirlerinin hayatlarını etkilemelerinden çok hepsinin ayrı ayrı hikayesini izledik nerdeyse.dadı ve japon kız zaten hiç o bağ olayına girmedi nerdeyse.bir tek faslı çocuklar ve karı-koca birbiriyle çok alakalıydı.innaritu nun ilk iki filminde bağlar daha güçlü ve trajikti...ve yıldız oyuncular bu filmi yıldızlaştıramamıştı.çünkü senaryoda iş yoktu.
filme bugüm gittim çok şey bekliyordum ama beklentilerimi boşa çıkardı bi kere çok kopuk bir film başı sonu çok belli değil ama yine de çok kötü denemez brad pitt o kadar az sahnede görünüyor ki başrol oyuncusu demek yanlış olur yine de vakit geçirmek istiyorsanız gidin derim
kötü film demek haksızlık olur ama hayal kırıklığına uğradığımı söylemeliyim, çok daha başarılı bir yapıt bekliyordum , filmin en etkileyici yanı müzikleriydi onun dışında çok bişey göremedim crash'ı hatırlatıyor ama crash çok daha başarılıydı...
film gerçekten sıkıcı....hele japon arkadaşların filme bağlantısı bu muydu dedirten cinsten. kesinlikle tatmin edici bi film deil. sanat için sıkıcı film izlerim diyenlere bile bol şans..