1 ziyaretçi
27 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Günümüzün korku filmlerinden çok daha farklı bir yoldan giderek filmin hiçinde kan, organ barçaları, bağırsaklar, garip yaratıklar, duvarlara, döşemelere bulaşmış sahte kanlar, psikopat katiller, aşırı derecede birden yükselen sesler, aniden fırlayan canavarlar, bendenlerin içine girmiş ruhlar, hayaletler kullanılmamış. Bunların kullanılmaması filmin kalitesini yükseğe taşımış ve kendine özgü kılmış. Sadece el kamerasıyla çekildiği için sinema tadına tam varamıyorsunuz ama daha gerçekçi yapan önemli unsurlardan biri amatör kamerayla çekilmiş olması zaten. 3 arkadaşın bir efsaneyi, gerçek olup olmadığını bile bilmeden soluk bir ormana gidip Blair Cadısı denilen kasabada efsaneleşmiş, hikayelere konu olmuş, anlatılmış karakteri aramaları ve ararken başlarına gelen tuhaf olaylar anlatılmış. Bu film birçok korku filmine öncü olmuştur, oluşmasını sağlamıştır. Paranormal Activiity gibi veya Rec bunlar Blair Cadısının izinden gitmeye çalışmış ama bu film kadar başarılı olamamıştır. Ormanın o solmuş, renksiz, soğuk atmosferini, çadırlarının kenarını bırakılmış taşları, dalların birleştirilmesiyle oluşmuş yıldıza benzer şekildeki imgeleri görüyoruz. Korkuttuğunu söyleyemem ama bunu size gerçekmiş gibi yaşananlara inandırmayı başarıyor. Korku filmleri içinde önemli bir yere sahip olmalı. Çünkü risk alarak kendi türünün yapıtlarından apayrı bir yol çizmiş kendine. 10/7
Benim sevdiğim filmlerden biridir blair cadısı bildiğim kadarıyla gerçek olan filmin konusu değil yalnızca oyuncuların haberi olmadan çekilmiş kötü bir şaka gibi yani.
bence film kült olmuş bi film türkiyede her ne kadar farklı beklentilerin altında ezilsede filmde bir orjinallik gerçekçilik içine çekiyor sizi filme birde bu yönden bakılırsa aslında gerçekte başınıza gelebilecek bi korkuyu işliyor filmin amatör olmasıda sizi gerçeksiliğine biraz daha çekiyor bence filmi bu gözle izleyin sizi saracaktır...
film insanı hakketende geriyor...özellikle son 10 dakkasını gözüm kapalı izlediğimi hatırlıyorum:D......gerçekten farklı ve orjinal bir yapım...zamanımızdaki bir çok filmede ön ayak olmuş bir film zaten...10/8 i hak edior...
Kesinlikle gerçekçi bir yanı bulunan film.Atmosferi tanınmamıs olsalarda basarılı olan oyuncular sergiledikleri performans, sesler oldukca ürkütücü son derece begendigim bir film The Blair Witch Project.Devami niteliginde cekilen 2. filmde fena degildir.
Filme kötü diyenlere ve kült olmadığını iddia edenlere (sinepuana göre puanı azmış kült olamazmış, ne kadar acıklı bir açıklama, filmin kült olup olmayacağına sinepuan mı karar veriyor) soruyorum. Siz bir korku filminde neden korkarsınız?a) Öcülerdenb) Ağzından yeşil sıvılar çıkartan bir kızdanc) Ruhlardand) Ne üdüğü belirsiz bir canlı olsun yeterBütün bunlardan korkuyor ve korku filminde bu 4 öğeden birini bekliyorsanız sizinle farklı düşünüyoruz demektir. Bu film hem çok iyidir hem en korkunç filmlerden biridir hem de KÜLT dür. Saygılar.
izlediğim en etkili korku filmlerindendi, hatta sinema çıkışında arkadaşım, bence bu gerçek bir video kaydı demişti, ben ona gülmüştüm ama gerçekçiydi..
Tipik bir Türk insanının film konusunda zevksiz olduğunu, hatta evet filmden anlamadığını gösteren puan daha. Bu filmi izleyip de ben hiç korkmadım diyen filmi hakkını vererek izlememiştir. Paranormal Activity, Rec gibi filmlerin öncüsü olan budur zaten -onlar kadar iyi değil diyenler için-
zamanına göre oldukça basarılı bir film,ve bence paranormal activity filmine göre daha gercekçi..gece cekimlerinde gece görüşü kullanılsaydı belki daha iyi olabilirdi,ama bir çok filme öncülük etmiş bir iş,oyunculuklar inandırıcı,korktum desem yalan olur korkunç değil ama inandırıcı bir film.8/10
Fuck! Hahahahahahahahahahahahahhahahahahahhahahaha. Shit! Hahahahahahahahahahahahahahahahaha. Asshole! Hahahahahahahahahahahahahahahaha. İşte sinema tümüyle böyle geçti. Türk insanından nefret ediyorum. Bu filmdeki korku psikolojilerinin geriliminde kasılmayıp sadece küfürlere gülen millet, değil Avrupa birliğine Antartika Birliğine bile giremez. Filmle ilgili gerçek yorumlar için Imdb.com adresini tavsiye ederim. (tabi ki siz sevgili filmi beğenenlere. Size değil ahmaklar.)