Mavi En Sıcak Renktir

Evrim E
Evrim E

26 Temmuz 2017 tarihinde eklendi
Filmin başlardaki işleyişi cidden hoştu, edebiyat, felsefe konuşmaları filmi bir kademe üste çıkartıyordu, öğretmenlerin sorduğu farklı sorular da buna yardımcı oluyordu.
Lakin sonra film felsefeyi, edebiyatı azalttı, dram yönü biraz daha ağır basmaya başladı biliyorum bu bir dram filmi lakin bu işleyişi bozdu ve anlarsınız ya kötü bir tat bıraktı.
Ve filmin başlarında bir gencin kimlik oluşturmasını, bu zaman içerisinde olanları, toplum baskısını vs. görüyorduk, bu kısımlar cidden güzeldi 8/10 puanlık bölümlerdi, lakin bu bölüm pek uzun sürmedi 3 saatlik filmin 40 dakikası böyle geçmiştir.
Filmin konusunu vs. biliyoruz lakin sex sahneleri ve 1-2 sahne gereğinden fazla uzatılmıştı, yani bu sahneleri bu kadar uzatmanın bir manası, getirisi yoktu.
Kamera açıları, klasikti yani pek bir özelliği, övülecek yanı yoktu.
Müzikler hoştu, yani sadece hoştu bu da pek bir getiri sağlamıyor filme.
Banu Fatma Alkan
Banu Fatma Alkan

1 Şubat 2014 tarihinde eklendi
*** Klasik, sıkıcı avrupa sineması işte. Sanki 3 saatlik filmi sinema sanatından nefret edesiniz diye çekmişler. Aldığı ödüllerin ve aşırı ses getirmesinin nedeni lezbiyen bir aşkı anlatmasının yanında -hatta daha da etkili- dakikalarca süren sevişme sahneleri bence. Hikaye dramatik ve ilgi çekici ama bence yönetmen kızın duygusunu ekrana aktaramamış. 3 yıldızı tamamen Adele'nin dayanılmaz güzelliğine veriyorum.
fasulyedensinema
fasulyedensinema

7 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Adele cinsel kimliğini keşfetmeye başlayan bir lise öğrencisidir. Erkeklerle çıkar fakat sadece cinsel bir tatmin aldığını daha fazlasının olmadığını fark eder. Hayalperest ve edebiyata düşkün olan Adele sürekli daha fazlasını hayal etmektedir.
Adele karakteri, çocukluktan ergenliğe geçişi ve ne istediğini bulmaya çalışan küçük bir kızın kadın haline dönüşümünü çok güzel yansıtmış, filmi izlerseniz bana katılacaksınız muhtemelen.
lala
lala

28 Haziran 2014 tarihinde eklendi
Çok farklı bir konu ele alınmış. Güzel olduğunu söyleyebilirim fakat bazı sahnelerde sıkıldığımı da söylemeden geçemeyeceğim. spoiler: Ve özellikle emmayla sonradan tekrar buluştukları sahne biraz saçma geldi sanki kızın kafasını karıştırmaya gitti gibi oysa o da onu aldattı.
onun haricinde güzel filimdi ama herkese hitap etmiycek bir konusu vardı.