Mavi En Sıcak Renktir

mehmet53
mehmet53

17 Haziran 2014 tarihinde eklendi
uzun bir süre aklınızdan çıkmayacak muhteşem bir filmdi ana karakterin gözünden bütün olayları izliyoruz ve filmin hiçbir yerinde filmden kopmuyoruz her şey çok gerçekçi bir anlatımla sergilenmiş ister istemez kendinizi filmin içinde buluyorsunuz tavsiye ederim kesinlikle izleyin
Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

8 Ekim 2014 tarihinde eklendi
izlerim izlerim 10 saat olsa yine izlerim.Lezbiyen,eşcinsel,gay vs anlayamayan kabullenemeyen kapalı zihniyetlerin anlayabileceği bir film değil.Bu konuyu anlatabilen en güzel film deyip geçerim arkadaş.İnsanı duygularının arasında boğan bir film ve karakterlerin yerine kendinizi koyabilirseniz ağlayabilirsiniz anlayabilirsiniz ve etkisinden uzun bir süre çıkamayabilirsiniz.Filmin sonunda anlayışınızın daha çok artacağından ve bugüne kadar duyarlı olamadığınız konusuna şüpheyle üzülüp kendinizi sorgulayabilirsiniz.Mutlaka izlenmesi gereken bir film.
Julie Maroh'un grafik romanından uyarlanan Mavi En Sıcak Renktir, çizgi-romanı da okumuş biri olarak, tamamıyla sadık bir uyarlama. Abdellatif Kechice'in "Balıklı Bulgur"unu izleyip bayılmıştım, aynı hissi tekrar yaşadım bu filmle. Sorun şu: Özgürlük ! Cevap ise: Özgürlüğü kısıtlanan günümüz gençliğinin kendilerine çıkış yolu arayıp, dar ve engel yolları (ki bunlar yanlış kararlar ve beraberinde getirdiği pişmanlıklar, sorumluluklar vs. keşkeler...) ele alıyor. Adele'nin adı gibi (adaletli) olduğunu düşünmek epey zor. Karakter birazcık ikircikli kalıyor. Önce yapıyor, sonra pişman. Kimimiz öyle değiliz ki, yaptıklarımızla başa çıkmaya gücümüz olmaz çoğu. Uzun süre konusuna katılmıyorum. Herhalde bir o kadar daha süre eklense izlerdim. Titiz işçilik her kare de kendini gösteriyor. LGBT sinemasının en iyi temsilcilerinden olduğu kabul etmekle beraber, filmi diken üzerinde izleyebilirsiniz. Zira, işlediği konu ve karakterler, insanın suratına atılmış okkalı bir tokat kadar acıtıyor. Hele ki, final karesinde bunu iliklerinize kadar hissediyorsunuz.
Everard B.
Everard B.

1 Mart 2016 tarihinde eklendi
Mavi En Sıcak Renktir, son yılların en iyi aşk filmi, yılın en mükemmel filmi ve duygusal açıdan kusursuz en iyi filmlerden bir tanesi.
Burak H.
Burak H.

10 Kasım 2013 tarihinde eklendi
Hiç şüphe yok ki Kechiche’nin bir çizgi romandan uyarladığı bu estetik filmi Mavi En Sıcak Renktir, eşcinsel sinemasında son yıllarda kendini gösteren akımın bayrak taşıyıcısı olacak kadar iddialıyken özellikle içinde bulunduğumuz dönemin en başarılı işlerinden biri. Üç saat boyunca Adele’in yaşantısına dahil olmak, bir sinema seyircisinin salondan içeri girerken arzu ettiği her şeyi karşılıyor. Sevincin, hüznün, umudun ve hayal kırıklıklarının bu bütünleşmiş sunumu, hiçbir şeyin bitmediğini ve ne yazık ki bitmeyeceğini gösteriyor. Bunu yaparken de seyircisinin yaşamından parçaları, Adele’inkine ortak olduğu koltukta bırakıyor. En kötüsü de o işte.
Bülent ç.
Bülent ç.

17 Ağustos 2015 tarihinde eklendi
BEN BU TÜR İLİŞKİLERİ TASVİP ETMESEM DE BENCE AŞK BU KADAR GÜZEL ANLATILABİLİR SEYREDİLEBİLİR AMA FİLM +18
Eda Ü.
Eda Ü.

30 Ekim 2014 tarihinde eklendi
Kurgusuyla oyunculari yla cok dogal bi film olmus adelenin asiri masum ve dogalligi emmanin cekici kuguil hali asiri sekilde beni etkiledi aralarindaki ultra buyuk tutku beni benden aldii film herhaliyle tutku yuvasiydi resmen ben daha hayatim bu kadar bi tutkukulu ve sehvetli bi ask gormedim daha dogrusu bu kadar dogal ve gercekci ve hissi butunuylee idrak edip sindirdigim olmamisti ki bu alisilagelmis bi erkekle bi kizin askida degil lafin kisasi bu film beni tutkuya bogdu