Nurgül M.
13 Aralık 2019 tarihinde eklendi
Mükemmel bir film. Filmi izlerken her ani na dakikasina dikkat etmeniz gerekiyo hic bi sahneyi kacirmadan izlenmesi gereken bi film . Filmin bitmesiyle bitmeyen nerde ne oldugunu anlamaya calistiginiz cok guzel basarili bi film . Iyikide izlemisim . Kesinlikle tavsiye ediyorum . Film bittikten sonra 2 gun boyunca film analiziyle ilgili yorumlari okudum farkli bakis acilarina sahip olanlar var . Konusu farkli sekillerde yorumlanmis. Guzel ve basarili
Bir gün Diyarbakır’a Devlet senfoni orkestrası gelir. Belediye ücretsiz konserin anonsunu yapar. Tabi halk türkü konseri diye şehir stadını tıka basa doldurur. Yetkililer daha fazla izdiham olmasın diye kapıları kapatırlar. Sanatçılar Diyarbakır gibi bir şehirde kendilerine bu kadar yoğun ilginin olmasına şaşırırlar. Türkü dinleyeceğini zanneden halk, senfoni müziğiyle karşılaşınca çıkmak ister ama ne mümkün, kapılar kapalıdır ve konser bitene kadarda çıkamazlar. Konser bittikten sonra bir muhabir konserden çıkan yaşlı amcaya sorar:
-Konser nasıldı amca?
-Valla yavrum Diyarbekir Diyarbekir olalı böyle zulüm görmedi.
Küçük bir zümreye hitap eden bir film, oyunculuk ve yönetmenlik açısından izlenebilir fakat dediğim gibi küçük bir zümre araştırmadan, ne anlatıldığını, ne aktarıldığını anlayabilir. Sanat filmi gibi, daha geniş bir kitleye hitap eden daha güzel bir film olabilirdi
Filme bu kadar puanı neden verdiler belli değil. kemal sunal ın ikiz kardeş filmi bundan 10 kat daha iyidir. sırf puanı için seyrettim ve beyaz perdeye yazdığım belki 5 yorumdan biridir. o kadar yani...
merak uyandırması açısından güzel mi evet, merak uyandırıyor. kesinlikle kafa karıştırıyor ki, bazı sahnelere dönüp tekrar baktırm. filmi biirdikten sonra ee noldu yani, olay neydi, ne anlattınız ulan burda diye çığlık atacakken durdum :) bundan sonrası kendimce spoiler : spoiler: 1) Adam'ın ilk sahnelerdeki ders tekrarı ve öğrencilerin tavrı, tekrar gibi değil sanki :)
2) yine Adam'ın Anthony yani Daniel S. Claire'ı google den arattığı ve sadece tek kare resim bulabildiği :) bölüm
3) ilk sahnelerde Helen'in yatakta yalnız uyanması ve filmin devamında da kocasıyla çok fazla aynı karede olmayışı
4) Adam ve Anthony'nin binalarının dışı aynı gibi geldi bana
5) Helen'in Adam'ı ziyaret etmesi ve sonrasında deli gibi ağlaması
6) Adam'ın annesiyle görüşmesi,yabanmersini ve daire detayı vs vs vs bir milyon beyin yakan detay. elemanımız çoklu kişilik bozukluğu olan bir tarih öğretmeni ve annesinin tabiriyle 3. sınıf oyuncu. filmin büyük bölümünde karısı Helen'i aldatışını ve Adam-Anthony arasındaki karakter savaşını görüyoruz anladığım kadarıyla. ve Mary de metresi. sondaki yüzük izi tepkisi ya evli olduğunu bilmediğini gösteriyor ya da Adam'ın kafasındaki bi kavgadan ibaret tüm olanlar. ve şu örümcek, sonuçta karakter savaşını Adam kazandı:) ( adam kazandı derken,karakter olan Adam.bizdekiyle karışmasın:) )Anthony ve Mary'i kafasında öldürdü. Karadul örümceği eşini yer malum, Adam da hamile karısı için Anthony'i yedi biyerde. Tam savaş bitti derken ilk sahnedeki garip tarikatın (sanırım bir çeşit sex grubu,metefor olabilir bu da) anahtarı geri geldi. Anthony came back.
Anlatılanları, tekdüze anlatmışlar, oyunculuk güzel konu güzel ama filme biraz canlılık gerekli, birde film altyazılı izlenirse güzel olur. Paralel evren filmlerine benziyor. Üzerinde kafa yorulması lazım, karanlık yerde çekilmesi filme eksiklik katmış. Olay çok uzatılmış netlikten uzak ve çok karmaşık. Filmi çözmek için kafa yormak gerekli. İzlemenizi tavsiye etmiyorum..