Çok iyi bir aile gerilimi, çok yaşanılabilir bir senaryo ile işlenmiş ki eğer yurtdışına seyahat geçmişiniz varsa yaşanabilecek olaylar hiç de hayal ürünü gibi gelmiyor. Başından sonuna kadar gerilimi yaşayıp, empati kurmaktan kendinizi alıkoyamayacağınız güzel bir yüz dakika için izleyin.
Film esprili havası ve çok hızlı bir aksiyon girişi yapması ile bende bir acaba dedirtti. Sağlam olacak izlenimi verirken, heyecan duygusu da seyir keyfini baya bir yükseltti. Ne yazık ki sonrasında filmde birer birer klişeler gelmeye başladı. O hava dağıldı. Yerini 4 kişinin kaçış hikayesi aldı. Kaçış hikayesi ama bildiğimiz tarzda, çocuklarını kollayan aile, iradeli baba portföyü. Bildiğimiz şeyler işte.
Filmde Okyanus ötesinde deyip isim vermemişler ama bölgeye baktığımız zaman Vietnam ile sınırı olan bir Kamboçya var bir de Laos denen bir ülke var. Nehir geçişini düşündüğümüz zaman bu büyük ihtimalle Kamboçya oluyor. Çünkü iki ülke arasında büyük bir nehir geçişi var. Ayrıca Kızıl Kmerler denen toplumun geçmişte bu ülkeden çıktığını da düşünürsek filmdeki tiplere daha çok uyuyor. Bunula ilgili söyleceğim bir şeyde böyle bir durum çıksa Amerika oraya ordularını yığmakla kalmaz, ne var ne yok süpürür onları. Yani pek realist gelmedi bana.
Oyunculuklar ortalama, çok ön plana çıkan yok. Ama çocukların o umursamaz tavırları beni biraz soğuttu. Öyle bir durumda psikoloji filan hiç bir şey kalmaz. Klişeler ve bilindik senaryolu bir film. Ama yine de zaman geçirme adına izlenebilir. İyi seyirler... 5.7/10
sinemada izlencek film değil. özellikle sonu çok saçmaydı neyse spoiler vermeyeyim. BU FİLMİ ÇOK BEĞENDİM DİYEN VARSA ÖNCE "CELDA 211" i izlesin sonra gelsin