Guguk Kuşu
4,6

filmkopat
filmkopat

23 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Şu anda saat gece 04:05. Uzun zamandır erteliyordum bu filmi izlemeyi iyiki ertelemişim çünkü önceden izlemiş olsaydım şu anda güzel bir gece geçirmiş olmazdım.Anlayan anladı.
Demos
Demos

11 Mayıs 2022 tarihinde eklendi
Guguk kuşu, şahsen imdb sıralamasında daha yüksek yerleri hak eden başyapıt seviyesinde bir film. Senaryo, oyunculuklar, akıcılık gibi bir filmde sadece bulunarak onu iyi bir film yapan öğeleri, üstüne bastıra bastıra ''bir de iyisini yapıyorum'' diyen bir film. Her üst yapımda olduğu gibi bu filmin kitlesi de daha sanatsal diyebileceğimiz bir kitleden. Bu yüzdendir ki eğer sanat içeriklerini öylesine tüketen biri iseniz bu filmden zevk alma ihtimaliniz düşük, lakin daha rafine daha sanat ve akıl dolu işleri tüketmekten hoşlanıyorsanız bu film zihninizdeki sıralamada üstte bir yerlere yerleşecektir. Neredeyse her filmde yaklaşık 1 saatte bir mola ihtiyacı hisseden beni bile sonuna kadar kitledi bu yapım, adeta yağ gibi akıyor. Maalesef bazı yorum sahipleri bu filmi çayırda ineklerini izlermiş gibi izledikleri için arada bir olmak üzere düşük seviyeli yorumlar görmek mümkün, aldırmayın. Zira eleştirel bir yorum göremedim bunların arasında. Hepsi şahsi çapsızlıklarını yorumlara kusmuş durumdalar. Kısaca filmin iyi yönlerini yorumlardan öğrenme imkanına sahipken, kötü veya beğenilmeyecek yanlarını maalesef izleyerek tecrübe etmek durumundasınız. Eğer yabancı diliniz var ise yabancı yorumlara bakmanız şiddetle tavsiye edilir.
denizati777
denizati777

26 Şubat 2004 tarihinde eklendi
bu arada;milos forman zaten hairle bizi ortadan ikiye bölmemiş miydi? selamlar:)
yigitt87
yigitt87

28 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Mükemmel bir film.Jack Nicholson’dan müthiş bi oyunculuk,filmi izleyince saygı duyucaksınız.kesinlikle izleyin!
odabasy
odabasy

5 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
muhteşem bir film olağanüstü
:P
bdegismez
bdegismez

10 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Ne yazık ki ben, böyle harika bir filmi çok geç seyredebildim. Sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri. Jack Nicholson dört dörtlük bir oyun sergiliyor. Çok az oyuncuda bu kadar müthiş bir performans görebilirsiniz. Bu film, bir akıl hastanesinde bile nelerin değiştirilebileceğini gösterek, izleyenlerin iç dünyasına derin bir yolculuk yaptıyor. Eğer izlemediyseniz, hemen seyredin ve seyrettirin.

10/10
merttt88
merttt88

1 Ocak 2007 tarihinde eklendi
bu sitede 10 puan alan tek bir film gormedim bu cok gusel bişey aslında ama bu sıtede bi filme 10 puan werilicekse o 'guguk kusu' olmalı !!!!
koorfez41
koorfez41

19 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
sadece nicholson değil, diger tüm oyuncular tamamen rolunun adamı olmus.. bu kadarını baska bi filmde asla bulamassınız, herkes rolunun hakkını vermiş..
sema300
sema300

3 Şubat 2011 tarihinde eklendi
son sahnelerine kadar tadından yenmiyor amma velakin finalinde bi kötü oluyor, böyle olmamalıydı diyorsunuz
elrune-2
elrune-2

14 Nisan 2006 tarihinde eklendi
asıl adı deliler diyarından biri gecti anlamına gelen guguk kuşu adıyla bilinen bu film, kurtulus için solugu deliler hastanesinde alan isyankar bir mahkumun sindiriliş öyküsünü konu alan siyasal içerikli bir başyapıttır.
Bastıırlmıs kişiliklerin günyüzüne cıkması ve özgürlük için direnen mcmurphy'nin hazin sonu...
üstün oyunculuk performanslarıyla etkileyici bir kimlik kazanan unutulmaz bir milos forman filmi.
popstarselcukbaba
popstarselcukbaba

5 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Guguk Kuşu gelmiş geçmiş en iyi birkaç filmden biri..Burada derinine inip felsefe yapmak istemiyorum..Ama o sonu nedir öyle?Anlam veremedim!Burukluk bıraktı içimde!Günlerdir niye böyle bir son yapmışlar diye sokaklarda deliler gibi geziyorum :P
Tamer Taş
Tamer Taş

16 Temmuz 2020 tarihinde eklendi
Sonu böyle bitmemeliydi diyeceğiniz iç yakan bir finalle ve müthiş oyun gücü ile sinema tarihinin unutulmaz filmlerinden biri.Ayrıca Oscar tarihine de farkı ile imzasını atmış bir baş yapıt.
sinema
1 ziyaretçi
16 Kasım 2009 tarihinde eklendi
filmi izleyip de anlamlandıramadığım bir şey ler var aslında: Okuduğum yorumların çoğunluğu filmi harika die nitelendirirken sebebini açıklayamıyor. Neden harika bir film diye. Ben de aslında yer yer sıkıldım izlerken. Dikkatimi çeken J.Nicholson çok iyi. Ama senaryo da sorun var gibi düşünüyorum. 130 dk ya rağmen bir şeyler eksik kalmış gibi. M.Formanın aydaki adamını da izlediğim de çok ağır ve sıkıcı bir film die hatırlıyorum.
zamazingo44
zamazingo44

25 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
Ben filmi çok fazla beğenmedim.Açıkcası filmin puanının da ’Esaretin Bedeli’ ile aynı olmasını da kaldıramıyorum.Bence ’Esaretin Bedeli’ ile karşılaştırılımaz bile.Bu filmi izlerken zaman zaman çok sıkıldım.İlgi çekici bir konusu olmasına rağmen.Oyunculukların çok iyi olduğunu da söylemeden geçemem.Ama fazla beğenmedim.
zelzeles
zelzeles

21 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Film çok iyidi gülceksinizde düşünceksinizde oyunculuklar çok iyi çok beğendim.