benmutlu
18 Şubat 2007 tarihinde eklendi
sisteme karşıgelen biradamın hazin sonunu anlatan mükemmel bir film. izledikten sonra bana, asıl deli mcmurphy mi yoksa sistemin oyuncağı haline gelmiş bizmiyiz dedirtmiştir.
Filmi değişik şekilde eleştirenler var kimbilir kısmen haklıdırlar da... zaten herkes izledigi filmi kendi duygu ve dusuncelerine gore degerlendiriyor... o yuzden bir filmi yorumlarina bakarak izlemek ne kadar dogru olabilir ki! Ama dogru degismez, her ne kadar biz onu değiştirmeye ve değişik göstermeye çalışsak da... beni en çok etkileyen sadece jack nicholson degil filmde rol alan bütün oyuncularin rollerinin hakkını verdiği... emeklerine teşekkürler...
ekinoxx beğenmediysen yorumunu yap ama beğenenlere saygı duy bu film 9.1 puan aldıysa birçok kişi beğenmiştir sen bütün bu kişilere sinemadan anlamıyorsunuz dersen ayıp etmiş olursun
Film gereğinden uzun. Konusu itibariyle izlediklerimizden farklı. ilk saatlerde oldukça keyif aldım ancak sonlarına doğru film hakkındaki tüm pozitif düşüncelerim negatife dönüştü. Sonu daha iyi bitebilirdi. Oyuncular mükemmeldi özellikle micholson a bayıldım. Dediğim gibi en büyük eksisi finali korkunç olması. Micholsonu bu kadar sevdirdikten sonra bunu yapmaları haksızlıktı.
Taze bitirdiğim film. Senaryo, konu, oyunculuk çok iyi. Bazı yerlerde durağan geçse de genel olarak akıcı denebilir. Insanı duygudan duyguya sürüklüyor. Özgürlük, çaresizlik, alıştırılmış mutsuzluk duyguları çok iyi işlenmiş. Dönemine göre güzel iş.
Hemşire Rathced süreci yönetme konusunda bir noktadan sonra kontrolü kaybetti. Billy'nin yaşadığı gecenin Billy üzerindeki etkisini tahmin edemedi ve otoritesini korumak için geri adım atmak yerine Billy'nin UTANMIYORUM demesi üzerine tehdit etti. Kendi açımdan annelerin erkek çocukları için önemi farklı oluyor. Billy'i yakından tanımasına rağmen intihar ihtimalini göz ardı etti ve Billy'i adeta intihara zorladı. Annesinin gözünde oluşan muhteşem oğul düşüncesi yerle bir olunca Billy kendine başka bir yol çizdi, aslında Billy çok utanıyordu belki de onu intihara mecbur bırakanlar arasında anneside vardı.
Hayatımda ilk defa bir filme yorum yapyıorum Jack Nıcholson öyle bir oynamış ki kendisine öyle bir hayran kaldım ki ciddi anlamda filmin sonunda çok üzüldüm
oyunculuk açısından çok başarılı ama sanırım beni yine de bir erkeğin bir kadını arkadaşıyla paylaşabilmesi rahatsız etti.. amaç ne olursa olsun.. ve sonu da bir garip bitti sanki..
Psikoloji, Sosyoloji ve Felsefe okuyanlarin, izlemesi zorunlu oldugundan; degerlendirmelere biraz bu acidan bakmak lazim. Kimi iyi, kimi kotu not vermis. ZEVKLER VE RENKLER TARTISILMAZ.