Guguk Kuşu
4,6

Aslıhan Gayyurhan
Aslıhan Gayyurhan

14 Ağustos 2004 tarihinde eklendi
çok çok çok güzel bir film. Kitabını almayı düşünüyorum.
Esteban-2
Esteban-2

9 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Hemşire Fletcher,ben bu filmi çekildikten tam 30 yıl sonra izleyebildim ve izledikten sonra elime geçseydin kesinlikle jack’in yarım bıraktığı işi tamamlardım.sen gerçekten rolünün hakkını vererek oynadın tebrik ederim. :))..oyunculuk senaryo duygular her şey çok güzel.dört dörtlük bir film.dany devito baya komik.dikkat!!
elifyuceyurt
elifyuceyurt

3 Eylül 2008 tarihinde eklendi
Mükemmel bir yapıt... mükemmel bir oyunculuk...
nemesis-2
nemesis-2

4 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
5 ana Oscar ödülünü alan ender filmlerden biri. Akıl hastanesinde akıllı bir deliyi canlandıran Jack Nicholson muhteşem oynuyor. Onun yanında bir diğer oyuncuya da değineceğim. Bu oyuncu; Danny Devito. Devito, sinema dünyasındaki yerini bu filmle yerini sağlamlaştırdı. Film, hemen hemen tek mekanda geçmesine rağmen izleyiciyi hiç sıkmıyor ve izleyiciye üst düzey bir sinema keyfi sunuyor. Herkesin izlemesi gereken bir sinema şaheseri.
lizardqueen
lizardqueen

19 Eylül 2008 tarihinde eklendi
müthiş oyunculuklar.kızılderiliden gözümü alamadımm...jack nicholson bir harika
miramus
miramus

23 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Yüzümde kocaman bi gülümsmeyle filmi izlesem de filmin sonundaki şokla düşüncelere daldım.

Gerçekten akıl hastanesindekiler mi deli yoksa dışarda düzene ayak uyduran bizler mi?

Jack Nicholson ve tayfası sinema tarihinin klasikleri arasına giren bu filmde şok edici ve dondurucu bi performans sergilemişler..Mutlaka izleyin..
Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

11 Haziran 2012 tarihinde eklendi
Guguk Kuu, 1975 ABD yapm dramatik filmdir. zgn ad One Flew Over the Cuckoos Nest olan filmin ynetmeni Milos Formandr.

"Guguk Kuu", 1993 ylnda Amerika Birleik Devletleri Kongre Ktphanesi tarafndan "kltrel, tarihi ve estetik olarak nemli" filmler arasna seilerek ABD Ulusal Film Arivinde muhafaza edilmesine karar verilmitir
Film, Trkiyede ayn isimle dans tiyatrosuna uyarlanmtr
1976 ylnda 9 dalda Oskara aday gsterilen film, En iyi erkek oyuncu Jack Nicholson; en iyi kadn oyuncu Louise Fletcher; en iyi ynetmen Milos Forman; en iyi film ve en iyi uyarlama dallarnda oscara layk grlm en iyi mzik; en iyi yardmc erkek oyuncu Brad Dourif; en iyi grnt; en iyi kurgu dallarnda ise sadece aday olmutur.
Filmin yapmcs olan Michael Douglas babas Kirk Douglasn sinemaya hep uyarlamak istedii bu filmde babasna rol vermedii iin babas ile aralar alm.
Film, Metallicann nl arklarndan Welcome Home (Sanitarium) iin esin kayna olmutur.
Film, svete tam 12 sene sinemalarda gsterilerek, Dnyadaki gsterim rekorunu elinde bulunduruyor
Plagueis
Plagueis

15 Eylül 2006 tarihinde eklendi
filmi yeni izledim.gerçekten güzel bir film ama bazı yerlerinde nedense çok sıkıldım olayların yavaş ilerlemesinden dolayı sanırım ama dram filmleri böyle oluyor genelde ve ben hep sıkılıyorum böyle yavaş ilerleyen filmlerde.aslında vermek istediği msj akıl hastanesindeki hastaların durumlarını psikolojilerini mükemmel yansıtan bir film.oyunculuk adına konusursam oyunculuğun en başarılı olduğu filmlerden birisi.aklıma bu kadar kusursuz oyunculuk düşününce bi tek rain man deki dustin hoffman’ın rolü geliyor.gerçekten filmi akıl hastanesindemi çektiler acaba die düşünüyorsunuz.jack nicholson en unutulmaz filmini yapmıs oscarıda sonuna kadar haketmiş bence shining le birlikte en başarılı filmi bu.sonunda insan neden böyle oldu diyor ama guguk kuşunun manasıda orda ortaya çıkıyor.bence sırf jack nicholson deil dier oyuncularda bir harikaydı.gerçek bir oyunculuk görmek istiyorsanız bence bu filmi kaçırmayın tek eksisi bikaç yerde çok sıkıcı olabilmesi sahnelerin gereğinden fazla uzaması osebepten dolayı 9/10
enesnail
enesnail

23 Aralık 2007 tarihinde eklendi
oyunculuklar mükemmeldi. konusu değişik. kimi zaman başkalarına yaptığımız iyilikler kötülük de olabilir. film sizi kahkahalara da boğuyor neredeyse ağlattırıyor da. neyse izleyin ve bu kült filmi neden daha önce izlememişim diye hayıflanın. ayrıca filmin sonu da hiç beklenmedik bir şekilde bitiyor. billy ve chezvik çok iyi oyunculuk çıkarmış. jack n.’ un da izlediğim en iyi filmi diyebilirim.
tolstoyevski
tolstoyevski

10 Aralık 2005 tarihinde eklendi
’’Siz deli olduğunuzu mu düşünüyorsunuz'Yapmayın ama hadi.Dışarıdaki ortalama gerizekalılardan daha aptal değilsiniz;inanın bana. Filmin bir yerinde geçen bu cümleler aslında herşeyi özetler niteliktedir.Psikiyatri kliniğindeki sosyal görüntüyü(!!!) genel toplumsal görüntünün ’mikrokozmik’ bir yansıması olarak alırsak, filmin vermek istediği mesajı çok daha iyi anlamış oluruz.Bireysel özgürlüklerin otoriteye yenik düştüğü,farklılıkların afaroz edilmesi gereken bir delilik sayıldığı bir dünya ’akıllıların’ dünyası mıdır'Sisteme(otoriteye) entegre edilmeye çalışılan insanların delilik ölçüsü nedir'Peki ya toplumsal dönüşümler kimlerin eseridir'Delilerin mi akıllıların mı? Herbirimizin kabul görmeye ihtiyacı var.Bunun için otoritenin zincirlerine boyun eğiyoruz.’Guguk kuşları’ise klasik insan modeline hiç mi hiç uymuyor.Bir isyan var Mc Murphy kimliğinde somutlanan.Şefin sessiz çığlığı aslında en büyük cevap otoriteye karşı.Hemşire Fletcher(dolayısıyla otorite)ların soğuk dünyasına karşı Mc Murphylerin müşfik sıcaklığı...Bizlere herşeyden önce bir birey olduğumuzu hatırlatıyor... Peki ya film eleştirisi mi'Boşversenize...Şef Bromden’in yaptığı gibi ’muslukları söküp’duvarları yıkmanın zamanıdır şimdi...
alisan-sahin
alisan-sahin

19 Şubat 2005 tarihinde eklendi
JACK NICHOLSON
erdemmarasli
erdemmarasli

22 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Bilemiyorum aslında konusu karışık bir film. İzleyiciye ne vermeyi amaçlıyor bunu tahmin etmek zor. Yani izledikten sonra kendimde nasıl his oluşmalı ve fikrim ne olmalı kestiremedim. Sadece aldığı puana şaşırdım Bu bir baş yapıt değil. İzleyin siz ne kara vereceksiniz acaba???
elvuim
elvuim

27 Nisan 2007 tarihinde eklendi
sonu cok kotu yaa ıkı saat agladım kesınlıkle oyle bıtmemelıydı.normal bırı akıl hastanesıne duserse nolur?:)izleyın derım
kadir503
kadir503

23 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Baştan sona 1 saniye bile sıkılmadığım muhteşem bir başyapıt. Aldığı oscarları da fazlasıyla hakeden, tek Jack Nicholson’ın değil tüm oyuncularında muhteşem oynadığı bir film. Jack Nicholson her zamanki gibi harika özellikle bakışları, mimikleri mükemmeldi. Başlarında bize buruk bir gülümsemeler yaşatan film, o muhteşem finaliyle seyircinin gözlerini yaşartmayı başarır..Aslında film hakkında yazılacak, konuşulacak çok şey var ama şu anda söyleyecek fazla birşey bulamıyorum ve her sinemaseverin izlemesini şiddetle tavsiye ediyorum.
allekoo
allekoo

2 Ocak 2007 tarihinde eklendi
ilk dakikasından son anına kadar bir kubrick harikası.jack abimiz yine olaganüstü bir performans sergiliyor.TEK kelimeyle bir şahaser