Kptan Custo
11 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
uzun zaman önce izlemiştim geçenlerde gene kardeşimle izledim harika bi film bence sinema baş yapıtlarından ama n hikmetse milos forman gibi bi yönetmen çok ara vermiştir bu filmden sonra bence izlenmeli ve enson şefin kaçış sahnesiyle ufak bi tebessüm almalı yüzü :)))
uzun zaman sonra tekrar izledim ne diyim helal olsun. jack nikholson'la bu filmle tanışmıştım. gerçekten kaliteli oyuncu dendiğinde aklıma artık hep o gelir. kişilik analaizinden ve sınırlardan sıkılanlara her zaman tavsiye edeceğim bir flim.
Film akıcı ve izlenmesi zavkliydi.Milos Forman çok iyi iş çıkartmış.Ama en önemlisi ve hepsinin üstüne çıkmayı başaran isim JACK NİCHOLSON idi.Sinemaseverlerin muhakkak izlemesi gereken bir film
açıkçası süper bir film beklemiştim ama o kdr da mükemmel diildi bence,fletcher'ın daha bi gaddar olmasını beklemiştim+son gece eğlencesi brz fazla uzamışştı sanki.yine de duygu yoğunluğu ve jack nicholson için izlenmeli.özellikle de şef için!
oyunculuklar müzikler filmin usta tarafından yönetildiğinin belli olduğu yönetmenlik.hepsi bu filmde buluşmuş..hemide mükemmel..bu arada oyunculuklar içinse gerçektende bana kalırsa hiç bi şey denemez çünkü gerçektende mükemmel...hele hele jack nicholson ile beraber danny de vito uçmuşlar...ama bide senaryo ayrı tutulmalı..çünkü günümüzde böyle senaryolar ya değerlendirilmiyor...yada bilinmez hollywood'mu kısır döngüye girdi...kısacası izlenmesi gereken gerçek başyapıt.
j.nicholson'nın en iyi filmi bence.muthis bir oyunculuk var.filmi tek basina goturmus.guguk kusu filmini soyleyince bence herkesin aklina ilk j.nicholson gelir...bu arada filmde gelecege donuste oynayan doktoru taniyacakmisiniz bakalim.....
hakikaten bı filmi izlerken hayatın bazı gerçeklerinden ders almayı ve sonuna kadar hayatla mücadele etmeyi insanlara mutluluk vaadleri ile onları birer robota çevirme işlemine birinin isyan etmesini ve sonuna kadar bu isyanında başarıya ulaşmayı hedeflediğini düşündümn....ve nitekim sonuna kadarda öyle olduguna kanaat getirdim...bugünkü amerikanın insanlara sahte özgürlük vu mutluluk getirmesi gibi acınılacak olaylara insaları sevk aetmenin başka bir yoluuuu KESİNLİKLE BU FİLMİ İZLEYİN!!!!
bu film sadece jack için yada herhangi bir aktör için seyredilecek bir film deiiilll...konusu çok düşünülmesi gereken bir konu.neden?bir büyük gerçeği anlatır da onun için...bu film matrix i yıllar öncesinden anlatıyor.matrix in için de olmak için sadece ense kökünüze bir şiş sokmak gerekli değil.bu film bunu söylemiyor mu? statüko yu sadece brokrasi kurallarını insanların mutluluğuna nasıl tercih edilebileceğini görün...onlar mı deli dışardakiler mi?20 yaşında bir gence sevk kağıdının babasının hayatın dan daha önemli olduğunu söyleyen statükoyu,bu film anlatmıştır.evet sadece bir kağıt parçası yok diye babam %95 ölüm riski ile yarım saat yoğun bakımın önünde sedyede bekledi.sadece bir sevk-yatış- kağıdını bi o..ç u imzalamadı diye.guguk kuş u işte bu statuko ya isyandır!!!BÜTÜN SİSTEMLER İNSAN MUTLULUĞUNU VE HUZURUNU ÖN PLANDA TUTARAK HAZIRLANMALIDIR!bu bir akıl hastenesi işleyişi içinde dahi olsa....
Ben filmi çok fazla beğenmedim.Açıkcası filmin puanının da ’Esaretin Bedeli’ ile aynı olmasını da kaldıramıyorum.Bence ’Esaretin Bedeli’ ile karşılaştırılımaz bile.Bu filmi izlerken zaman zaman çok sıkıldım.İlgi çekici bir konusu olmasına rağmen.Oyunculukların çok iyi olduğunu da söylemeden geçemem.Ama fazla beğenmedim.