KaliteTAKİP
11 Ekim 2016 tarihinde eklendi
Abartmayı sevmeyen biri olarak diyorum ki : MUHTEŞEM :
Dün sinemada izleme fırsatı buldum ve 21.yüzyılın en iyi Western filmi ! Tür olarak Western filmlerini sevmem. Efsane olmuş "Bir kaç dolar için!" ve "İyi Kötü Çirkin" hariç çok beğendiğim bir Western filmi yoktur. Ama bu film inanılmaz iyi ! Konu, senaryo, sürükleyicilik, sahneleme çok başarılı. Hele Oyunculuklar ve Oyuncu seçimlerine ne demeli ? Bu kadar nokta atışı mı olur ? Bu kadar iyi mi olur ? Denzel Washington başta olmak üzere, Chris Pratt - Ethan Hawke - ve kötü adam Peter Sarsgaard, hepsi süper. Kadın yıldız Haley Bennet'i ilk defa izledim, o da çok iyi. Bu filmden 5'in üzerinde Oscar çıkar, demedi demeyin ! Western filmlerini klasiği olan "Kızılderili düşmanlığı" fikrinin tam tersini görmek beni daha da mutlu etti. 60'lı 70'li yılların filmlerine yapılan müzik göndermeleri de etkileyiciydi. Bu film sadece sinemada izlenir, onu da ekleyeyim. Sonuç olarak muhteşem bir Western izlemek isteyenler kaçırmasın diyorum ... iyi seyirler...
Aksiyon türünün bence en başarılı yönetmenlerinden biri olan Antoine Fuqua'nın bu taşın altına elini sokması başlı başına bir değer. Fuqua ve Denzel Washington birlikteliği ile izlediğimiz The Equalizer, kusursuz sahneleri ve akıcılığı ile benim için tüm zamanların en iyi aksiyon filmlerinden biridir. Dolayısıyla kadroyu gördüğümde bu filmi önyargısız izlemem imkansızdı. Ben filmi sular seller gibi izledim ve eski western'lerin tadını, vermek istenen modern bakış açısıyla yakaladım. Western ile aranız sıcak değilse bile Fuqua'nın yönetimini ve yaklaşımını seveceğinizi düşünüyorum. Filmde tek eğreti nokta ise set idi. Binaların set için yapılmış karton mekanlar olduğu çok belliydi. Bu açıdan özensiz ve sanki aceleye getirilmiş gibi duruyorlardı.
1870 ler kasabaya bela olan kötü adam ve yedi değişik kovboy.. Western film.. Sürükleyici. Kadro süper.. Çok ölen adam var ve konu biraz klasik bilindik kovboy filmlerinden.. Başı beladaki kasaba.. Gene de modern bir kovbay filmi denebilir. 10 / 9,2