Renega
8 Eylül 2019 tarihinde eklendi
Bilim kurgu - Komedi - Romantizm - Gerilim birleşimi film boşluklarla dolu bir final bölümle karşımızda. İzleyecekseniz alt yazılı izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum dublaj izledim pek zevk almadım. Ayin filmlerimize laf söyleyen arkadaşlar buna ne diyecek merak ediyorum. Güzel konu ama 2 bölümde soru işaretleriyle film bitiyor. Pennywise doğal halini görmek hoşuma gitti. spoiler: Gerçeklik ışıkkarı neden ısrarla Pennywise görünümüyle insan avlıyor hiç bilmiyorum. Ve bunun ona ne faydası oluyor hiçbir şey anlatılmıyor Küfürler 18+ ben bunu daha küçük çocuğuma kesinlikle izletmem. Komik sahneler yüzünden korku kalmıyor içimizde. Mantık arayan izlemesin. Herşeyi açıklayan 2. film değildi aksine daha çok soru işaretimizin oluştuğu garip bir film olmuş. spoiler: Abi zombinin deliyi kaçırıp arabayla alması ne ya? Şunu türkler yapsa yemin ederim yerden yere vururlar filmi Karakterler büyük hallerine hiiiç benzemiyordu. Henry Bowers'ı süs olsun diye eklemişler bu bölüme de. Aktörün babası filmin büyük yatırımcısı sanırım. Beverly Marsh filmin O*** su gibi gösterilmiş. Sonuna sıradan ve gerçekte olması imkansız bir aşk hikayesi bağlanmış. Birde şu var bu şeyden (it) korkarsan kaçıp kurtulursun okay ama korkmazsan seni yiyor yada senden korkup saklanıyor bu ironik saçmalıktır. spoiler: Aydurma ve tesadüfen ortaya çıkmış ayin'den bahsetmiyorum bile. Nereden dünyaya geliği de mechul Ben yazsam daha iyi yazardım resmen game of thrones son sezonu olmuş
Belki de son yılların en başarılı 'yeniden çevirim'lerinden olan 2017 tarihli 'It' in ikinci bölümü seviyeyi yükseltmese de en azından düşürmüyor. İlkine benzer bir film aslında. Beklentileri karşılıyor. Tabii bu sefer çocuk oyunculardan daha fazla yetişkinler var ve ilk filmin o nostaljik havası bir nebze dağılıyor. Görsel efektlerin biraz yapay durduğu göze çarpsa da, çok da sorun değil. Tanınmış oyunculardan oluşan kadro sırıtmıyor. Finali genel olarak beğenilmese de bence yaklaşım olarak gayet tatmin edici.
Güzeldi yani fena değildi son 1 buçuk saat kala daha güzel oldu final sahnesi iyiydi bazı sahnelerde iyiyi çok bir fark yoktu ama bağlantılı ayarladıkları için o kadar puan kırmamak lazım bence. sardı ama 2 saat 49 dakika abartılmış yani o kadar süre izlenmez sabit durup. ilk filmle eşit gibi ama it 2 dahada hoşuma gitti.