Fatih Mutlu
1 değerlendirme
16 Mart 2013 tarihinde eklendi
Etkileyiciydi. Tarihsel zor bir dönemde savaşların ve doğa koşullarının zorlayıcı atmosferinin insanı ne kadar değiştirebileceğine dair yıpratıcı bir anlatıma sahipti. Film ölümün yaşama isteğiyle olan kavgasını samimi ve korkutucu bir şekilde yansıtmaya çalışmış ve başarmış gibi de görünüyor. Temposu düşük olmasına rağmen akıcı olmayan benzer uzun sahnelerin çokluğu yaratılmak istenen psikolojik gerilimi insana hissettiriyor bence. Tavsiye ediyorum.
Uluslararası seyirciye de hitap edebilecek, çok iyi çekilmiş bir film. Bu tür yabancı filmleri aratmayacak konusu, oyunculukları, kurgusu ve heyecan dozu ile beğenerek izledik. Savaşın acılarını çok iyi bir şekilde yansıtan ve eleştiren yönetmen, değişik bakış acısı ile savaş karşıtı mesajlarını ustaca vermiş. Yönetmen ilk filminde, gelecekte çekeceği filmleri için de umut veriyor. Filmin ismine bakarak, Osmanlı-Rus savaşı görüntüleri ve milliyetci bir yaklaşım bekleyerek gidenler hayal kırıklığına uğrayarak, filmi beğenmeyeceklerdir. Beklentisiz ve önyargısız seyrederek, bu güzel filmi kaçırmamanızı tavsiye ederim.