KESİNLİKLE SİNEMA TARİHİNİN GÖRDÜĞÜ EN İYİ FİLM FİGHT CLUB’TIR. Kendine özgü konusu, son derece akıcı işleniş, olağanüstü kadrosu ve brad pitt ile edward norton’ın mükemmel üstü oyunculuğu, David fincher’ın insan zihnini ele geçiren ‘maddenin yapısına inen’ yönetmenlik tarzı, insanların makineleştikleri sistemi ve ‘kapital endüstrinin’ bilinçaltısal işgaşini, tüm dünya edebiyatı ve felsefesinden alıntılar yaparak ince bir mizah anlayışıyla hicvi; kostüm, müzik, dahiyane replikler ve fantastik, şaşırtıcı sonuyla fight club, yaklaşık 150 yıllık sinema tarihinin bence tartışmasız en iyisidir..
Soluğum kesildi susadım. İzlerken çok kaptırmayın arada mola verin. Şizofren olmak sanıldığının aksine oldukça üst düzey zeka gerektirdiğini anladım. Ya gardaş iyi güzel konu da gayet anlamlı ve muhteşem de ben bunu nasıl beynimden silebilirim? Karı berbat burada.
"Kült filmlerin en başarılı örneğinden birisi, bir David Fincher klasiği. Nefis muzikler, muhteşem oyunculuklar ve karakterler. Bu film her yönüyle yararlanmanız gereken bir film. Şuana kadar izlediğim en farklı tarza sahipti ve en sakin sahnelerde bile içimi heyecan bürüyordu. Adından da anlaşılacağı üzere filmin ana konusu, özeti, anlatımı, her şeyi dövüş. Tyler ve Jack'in bar çıkışı yumruklaşması sonucu ikili adeta bir dövüş bağımlısı olmuş, hayatlarında ki herşeyin anlamsızlaştığını farketmişlerdir. Biri hariç; dövüş. Zaman zaman Tyler'ın tebessüm ettiren espri ve davranışları da çok iyi gerçekten. Filmin her sahnesinde bir fincan olduğu belirtilmiş yönetmen Fincher tarafından. Bu arada Jack'in günlerce katlandığı orgazm sesleri sahnelerinde nedensizce gülme krizine girdim. Filmde nedense Jack karakterini, Tyler karakterinden daha çok beğendim. Çekim kalitesiyle de Se7en'i hatırlatmıyor değil, Se7en'de ki gibi karanlık renkler kullanılmış bol bol. Filmi izlerken çok karışık ve garip bir ruh hali içine girmeye başladığımı farkettim, çünkü film karakterleri neredeyse şizofren. Bir sahne de Tyler'ın "Koş Forrest koş" repliğini kullanması da çok hoştu. Tüm bunların yanında filmin sonlarına doğru şok etkisi geçirmemizi sağlayan, inanılmaz bir gerçekle yüzleşiyoruz ve yine David Fincher'ın çarpıcı son taktiği devreye giriyor... Bir dövüş filminden çok daha fazlası gerçekten bir an önce izlenmeli."
film gerçekten harkulade bir başyapıt diyebiliriz gerçekten filmde bir sonra ne olacağını tahmin etmeniz çok zor önceden izlemediyseniz bu film sizi çok şaşırtacak ben sonunda beynimden vurulmuşa döndüm spoiler: aynı ana karakter gibi :D izlenmesi gerek olan filmlerden biri :)
Tam bir ters köşe filmi. Bu aralar Edward Norton'un oynadığı filmlere denk geliyorum sürekli ve oyunculuğu gerçekten harika. Brad Pitt'in oyunculuğunu zaten anlatmaya gerek bile yok. Her zamanki gibi harika. Harika üstü bir film. Tam bir başyapıt. Filmde çok ufak eksiklikler dışında eksiklik yok. Ne bağırıyor kız ama :)
Bir David Fincher filmi , oyuncular Brad Pitt ve Edward Norton daha ne olsun gerçekten , film o kadar dikkatli izlenmesi gereken bir filmki söylenen sözlerin tam anlaşılması için şahsen ben 2.kere izlediğimde herşey yerine oturdu hatta bazı yerleri durdurup not bile aldığım oldu gerçekten çok iyi film , başyapıt.