Hesabım
    Güzel Oğlum
    Ortalama puan
    3,4
    yayın
    • T24
    • Hurriyet
    • Milliyet
    • Sabah

    Her dergi ve gazetenin puanlama sistemi farklı olduğu için, Beyazperde, puanları 0.5 - 5 yıldız üzerinden, kendi barometresine göre vermiştir.

    Basın Eleştirisi

    T24

    Yazar: Atilla Dorsay

    Film özellikle iki başoyuncusunun performanslarıyla desteklenir. Rus Yahudisi kökenli bir anneyle Fransız kökenli bir babanın 1995 doğumlu oğlu Timothee Chalamet, o çok özel fiziğini herhalde bu aileye borçludur. Çok erken -2008’lerde- başlayan kariyerinde yeteneğini özellikle Beni Adınla Çağır’la kanıtlayan oyuncu, kişiliğine gereken tüm nüansları katar. Şu günlerde tam altı projenin içinde yer alması, sanırım parlak bir kariyerin kesin habercisidir… Ama filmin asıl sürprizi bence Steve Carell’dir. Yıllarca tipik Amerikan komedisinin aslarından olan oyuncu, son dönemde art arda ciddi karakter rolleri almıştır: The Big Short- Büyük Açık, Last Flag Flying- Sıkı Dostlar, en son Vice filmlerindeki gibi... Gerçi henüz (Oscar’ları veren) Akademi’nin dikkatini çekmiş değildir, ama sanırım bu gecikmeyecektir. Ve onun ‘güzel oğlunu’ ne yapıp edip kurtarmaya çabalayan babası, yüreklerine akıttıkları gözyaşlarıyla özellikle ana-babalar için kolay unutamayacakları bir karakter olup çıkar.

    Eleştirinin tamamı için: T24

    Hurriyet

    Yazar: Uğur Vardan

    Oyunculuklara gelince: David’de Steve Carell komedi kadar dramda da ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha gösterirken canlandırdığı karakterin açmazlarını, sorunun büyüklüğü karşısındaki darmadağın oluşunu, her şeyin adım adım kontrolünden çıkmasını çok iyi yansıtıyor. Timothée Chalamet de bağımlı Nic’te kuşağın en iyilerinden biri olduğunu hatırlatan bir performansa imza atıyor. Senaryo, belki süreler bakımından öykünün kadınlarıyla (Nic’in gerçek annesi Vicky / Amy Ryan ve üvey annesi Karen / Maura Tierney) pek ilgilenmiyor gibi görünüyor ama onların yaşadıkları dramı az ama öz ve çarpıcı hamlelerle perdeye taşıyor.

    Eleştirinin tamamı için: Hurriyet

    Milliyet

    Yazar: Nil Kural

    Filmin en büyük avantajı komedi kökenli bir aktör olmasına rağmen dramlarda kendisini kanıtlayan Steve Carell ve “Call Me By Your Name”in yıldızı Timothée Chalamet’in adanmış performansları. Felix van Groeningen, yönetmen olarak hünerini düz bir zaman ekseni takip etmeyen ve uzun yıllara yayılan hikâyeyi dikiş izleri gözükmeden idare etmesi ve duygusal tonu bozmamasıyla gösteriyor. “Kırık Çember” ve “Belgica”daki gibi hikayenin ve karakterlerin bütün derinliklerini keşfettiği söylenemez.

    Eleştirinin tamamı için: Milliyet

    Sabah

    Yazar: Olkan Özyurt

    Felix Van Groeningen, oğlunu kurtarmak için her şeyi yapan ama elinden bir şey gelmediğini gören babanın yaşadığı çaresizliğe odaklanıyor temel olarak. O çaresizlik o kadar dramatik ki... Ağır bir dramın ortasında kalıyorsunuz. İşte film ABD'de David Sheff'in yaşadığının tekil olmadığını ülke için önemli bir dert olduğunu anlatıyor bir örnek üzerinden ve bize o büyük çaresizliği gösteriyor. Yaşananları ajite etmeden, karakterlerine saygılı ama sorunun da hem insanlar için derin hem de ülke için büyük olduğunu anlatan minör ama etkisi majör bir film Güzel Oğlum.

    Eleştirinin tamamı için: Sabah
    Daha Fazlasını Göster
    Back to Top