En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
Caner Aydın
102 değerlendirmeler
Takip Et!
4,0
9 Nisan 2026 tarihinde eklendi
spoiler: Koseyi Donen Adam (1978) – 8/10
Yönetmen / Director: Atif Yilmaz
Oyuncular / Cast: Kemal Sunal, Meral Orhonsay, Ali Sen, Sami Hazinses
TR:
Son 2-3 haftada galiba onuncu Kemal Sunal filmim. Sami Hazinses, Necdet Yakin, Ali Sen gibi hep tanidik oyuncular yine burada.
Bu film bayağı vurucu bir elestiri sunuyor. 80 darbesine ramak kala, oncesinde sert bir toplumsal ve siyasal elestiri yapmis.
Esek kullanilarak hayvan somurusu gostermesi hos degil. Kadinlar uzerinden elestiri kurmasi da zayif taraflarindan biri; cunku orada erkekler de aldatiyor. Sadece kadinlar aldatmiyor.
Buna ragmen zenginligi, acgozlulugu, ihaneti ve firsatciligi sert bicimde elestiren bir film olmus. Kemal Sunal filmlerinin bazilarinda elestiri vardir ama burada daha vurucu. Mesela Yuz Numarali Adam’da da sistem elestirisi vardi ama burada sinif, emek ve somuru tarafi daha bariz.
O donemin grevlerini, isci atmosferini ve sloganlarini gostermesi de onemli. “Isciye ozgurluk” gibi pankartlar var. Genelde filmi sansurlu izledik zaten. O 1 Mayis sahnesi de meshurdur; her 1 Mayis’ta yeniden paylasilir.
Izleyen sag kesim o donem, veya sonra, bunu mizah olarak gormustur cunku bir yandan bariz olarak gostermiyorlar. Elestiri mizahin icinde gizleniyor. Yesilcam’in gucu biraz da bu.
#KoseyiDonenAdam #KemalSunal #AtifYilmaz #Yesilcam #1970ler #ToplumsalElestiri #1Mayis #Sinema
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.