Kelebeğin Rüyası

Amir Han
Amir Han

30 Ekim 2013 tarihinde eklendi
Filmin herşeyi iyi güzel de Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı en büyük yanlış cast seçimi. Belçim Bilgin yaş olarak ve görünüş olarak Farah Zeynep Abdullah'tan büyük. Filmde ise Belçim'in oynadığı Suzan karakteri 17 yaşında! bu filmin ciddiyetine zarar veriyor. Fakat prodüksiyon o kadar sağlam ki biz izleyiciler bu hatayı en azından gözardı etmeye çalışıyoruz. Ama Suzan'ın bir sınıf arkadaşı var tam bir teyze:) rahat 40 yaşında var. A. Mümtaz Taylan ve Yılmaz Erdoğan filmde genç başrol oyuncularına abilik yapıyorlar.
Mert Fırat ve Kıvanç Tatlıtuğ performansları çok iyiydi. Sadece bazı repliklerde Mert Fırat biraz abartıyordu. Ünlü müzisyen Rahman Altın'ın melodisi, dram ve siir üçlemesi harikaydı.
Bir de verem sahnesi o kadar çok işlenmiş ki neredeyse genç yaşta hayatını kaybeden şairlerin hayat hikayesinin önüne geçmiş. Lakin sonuçta eksik yanlarını bir tarafa bırakacak olursak bence yılın en iyi Türk filmi diyebilirim.
rudeonerudeone
rudeonerudeone

11 Mart 2013 tarihinde eklendi
Sinemamızın son dönemdeki önemli filmlerinden biri. Başlangıçtaki sekanstan son saniyesine kadar belli bir kaliteyi tutturuyor. Yılmaz Erdoğan sinema alanında her zaman güzel anılacak işler çıkarıyor. Umarım bu özenli çalışmaları devam eder. Bu "ağır" filminde de en büyük destekçileri tam performans aldığı Tatlıtuğ ve Fırat. Kendisi de kısa ama etkileyici oynuyor. Gerçekten yaşamış bu iki genç şairin hayatından da etkilenmemek mümkün değil. Sürükleyicilikle, finalde ne olacağını bile bile izliyorsunuz. "Şiir"in yüceliğine tanık oluyoruz aralıklı sahnelerde. Başarılı.
Alp T.
Alp T.

18 Mart 2013 tarihinde eklendi
Film müthişti! Filmin öncelikle ve oyunculuk performansları da süper. Kıvanç Tatlıtuğ ile Mert Fırat'ın oyunculukları mesela. Zaten filmin kendisi, konusu, ara sıra yapılan espirileri... Yani her şeyi güzel. Çok güzel bir filmdi ve izlemeyenlere izlemesini öneririm. 4/5
jamesbond-2
jamesbond-2

3 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Sanatsal değeri yüksek olan,yılmaz erdoğan'ın hem yazdığı hem yönettiği hem de oynadığı üzerinde çok çalışıldığı belli olan bir film kelebeğin rüyası.Dram türündeki filmler genellikle ağır olur ama kelebeğin rüyası baştan sona akıcı bir şekilde ilerliyor,gerçek bir hikayeden alınması da ayrı bir özellik katmış.Türk sinemasının böyle filmlere ihtiyacı var kusurları muhakkak vardır ama öncelikle yılmaz erdoğan başta olmak üzere tüm emeği geçen arkadaşları tebrik ederim.8/10
Demirtas
Demirtas

21 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Son derece başarılı buldum ve çok beğendim. Şiir gibi film demek yeterli olur sanırım.
Aamir Khan
Aamir Khan

30 Aralık 2024 tarihinde eklendi
Bu harika filmi bu kadar geç izlediğim için kendime kızıyorum kıvançın o zayıflığı hasta rolü o kadar iyiydi ki harika bir iş çıkarmış ben filmde en çok mert fıratı sevdim yani rüştü onur'u. Bu iki şairi bizlere tanıttığı için bu film unutulmamalı mutlaka izlenmeli
aslisko
aslisko

21 Mart 2013 tarihinde eklendi
Oyunculuklar ve görüntüler nefis...Konusu itibari ile de farklı...ve mükemmel bir film...gidin izleyin...
koraygunca
koraygunca

23 Mart 2013 tarihinde eklendi
Film her yönüyle bugüne kadar çevrilen en iyi türk yapımlarından bir tanesi hiçbir ayrıntı geçiştirilmemiş oyunculuklar ve tarihi mekanlar eksiksiz bir seyirci olarak eleştirebileceğim tek konu film belki biraz fazla uzun ilk yarı filmin inanılmaz içine giriyorsunuz ama ikinci yarı hafif bir kopma oluyor bazı ayrıntılar hızlı geçilebilirdi örneğin hastane günleri gibi ve filme giderken Yılmaz Erdoğan'ın o tok sesinden fazlaca şiir duyabileceğimi hayal ederek gitmiştim keşke daha fazla olsaydı tadı damağımızda kaldı.
gurolgokhan
gurolgokhan

16 Nisan 2013 tarihinde eklendi
lise öğrencisi olarak Belçim çok sırıtmış. Görüntüler harika. kıvanç ve mert 10/10 oyunculuk sergilemişler.
Tolgakocak
Tolgakocak

5 Şubat 2023 tarihinde eklendi
film cok güzeldi beğendim böyle filmlerin yapılması cok güzel bence tarihimizdeki önemli insanları tanımış oluyoruz oyuncularda iyiydi ama liseli oynayan oyuncu belçim bilgin bence olmamış zaten çoğu kişi yorumlarda bahsetmiş bu durumdan nice böyle filmlere inşallah
YusufPiskin
YusufPiskin

21 Şubat 2015 tarihinde eklendi
her biri büyük ve cumhuriyet tarihinde önemli insanalrın hayatının aktarıldığı verilen emeğin kar kare fark edildiği bir filmi yok erdoğan siyasi yok tatlıtuğ şöyle diye beğenmemek tam bir yobazlık.. bu ülkede bazı insanaların ağzına sanatı ve edebiyatı kaşıkla versen kusarlar inadına 10/8.5 izleyin hatta arşivleyin
Mert
Mert

3 Şubat 2020 tarihinde eklendi
Filmin kalitesi ilk sahneden itibaren gözleri dimdik tutuyor. Aşk'a, dostluğa, sevgiye, edebiyata yapılan vurgular muhteşem. Yılmaz Erdoğan yine hem oyunculuğunu hem yönetmenliğini konuşturmuş, kesinlikle izlemeyen varsa izlemelidir.

"...Belki de kelebek çok etkilendi rüyasından, uyanmak istemedi uykusundan."
Gönül T.
Gönül T.

10 Mart 2013 tarihinde eklendi
Öncelikle eskiyi yansıtan filmlerin çok yüksek maliyeti olduğunu göz önüne alırsak bu anlamda kutlanacak bir emek söz konusu.....Görüntüler,müzik oldukça başarılı ve Holywood tadı veriyor....Kıvanç Tatlıtuğ'u da oyuncu kökenli olmamasına rağmen kutluyorum...Biraz daha ''duygu'' çoğaltımı yapılabilseydi süper bir film olabilirdi..Yılmaz Erdoğan'ın da bugüne dek sürdürdüğü çizgisinden öteye geçmesi ileride başarıyı artıracağı anlamı taşıyor...Emeği geçen herkese sevgi ve saygılarımla...''SİNEMA 2. RÜYADIR''
Oğuz Arık
Oğuz Arık

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

3 Mart 2013 tarihinde eklendi
filmi genel olarak değerlendirdiğimizde başarılı bir yapıt olarak göze çarpıyor... hatta şiirsel anlatımı destekleyen o fotoğrafik görüntüler... şiirin ve fotoğrafın ön planda oluşu filmin dilini olumlu etkielemektedir... yılmaz erdoğan ın kariyerinin bir başka yerinde durmaktadır bu film... çok uğraşılmış ve emeğinin karşılığını görür.. eğer gerçekten sinema severseniz bu filmde sıkılacağınızı düşünmüyorum... kimsenin eleştirilerini dikkate almadan gidin izleyin.. pişman olmayacaksınız.
mor yel
mor yel

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

1 Mart 2013 tarihinde eklendi
tek kelimeyle şiirsel... süresi belki gereksiz uzun, olay örgüsü daha iyi olabilirse bile kesinlikle başarılı.. her karesi muazzam bi fotağraf.. ışık, çekim, teknik çok iyi.. şiir sevmeyenler için işkence olabilir zira özellikle yılmaz erdoğanın ağzından çıkan her cümle şiir gibi.. kıvanç tatlıtuğ hayatının rolünü yapsa da bence filmin yıldızı mert fırat, öyle oynamış ki diyemem çünkü rüştü onur diye biri varsa kesinlikle o mert fırattır, o kadar yani.. ön plandaki aşktansa ikinci plandaki aşka hayran kaldım ve oyunculuğa.. beğenmediğim tek oyuncu belçim bilgin çok zorlama olmuş, liseli kızsa hiç olmamış.. izlenmesi gerek her yönüyle kesinlikle çok başarılı...