Kelebeğin Rüyası
Ortalama puan
4,0
719 Puanlama

87 Kullanıcı yorumları

5
25 Eleştiri
4
31 Eleştiri
3
13 Eleştiri
2
2 Eleştiri
1
8 Eleştiri
0
8 Eleştiri
Sırala
En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
rudeonerudeone
rudeonerudeone

Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
11 Mart 2013 tarihinde eklendi
Sinemamızın son dönemdeki önemli filmlerinden biri. Başlangıçtaki sekanstan son saniyesine kadar belli bir kaliteyi tutturuyor. Yılmaz Erdoğan sinema alanında her zaman güzel anılacak işler çıkarıyor. Umarım bu özenli çalışmaları devam eder. Bu "ağır" filminde de en büyük destekçileri tam performans aldığı Tatlıtuğ ve Fırat. Kendisi de kısa ama etkileyici oynuyor. Gerçekten yaşamış bu iki genç şairin hayatından da etkilenmemek mümkün değil. Sürükleyicilikle, finalde ne olacağını bile bile izliyorsunuz. "Şiir"in yüceliğine tanık oluyoruz aralıklı sahnelerde. Başarılı.
jamesbond-2
jamesbond-2

Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
3 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Sanatsal değeri yüksek olan,yılmaz erdoğan'ın hem yazdığı hem yönettiği hem de oynadığı üzerinde çok çalışıldığı belli olan bir film kelebeğin rüyası.Dram türündeki filmler genellikle ağır olur ama kelebeğin rüyası baştan sona akıcı bir şekilde ilerliyor,gerçek bir hikayeden alınması da ayrı bir özellik katmış.Türk sinemasının böyle filmlere ihtiyacı var kusurları muhakkak vardır ama öncelikle yılmaz erdoğan başta olmak üzere tüm emeği geçen arkadaşları tebrik ederim.8/10
Engin Yüksel
Engin Yüksel

Takipçi 1.470 değerlendirmeler Takip Et!

3,5
23 Eylül 2013 tarihinde eklendi
çok ağır ilerleyen bir film olsa da sıkılmadan izlenebiliyor 7/10
Ahmet Büke
Ahmet Büke

Takipçi 935 değerlendirmeler Takip Et!

5,0
8 Ekim 2022 tarihinde eklendi
erken yaşta veremden ölen zonguldaklı şairlerin hikayesi. Sürükleyicilik kadro oyunculuk herşey on numara. Harika bir yılmaz erdoğan draması. Birde gerçek hikaye. 10 / 10
Demirtas
Demirtas

Takipçi 888 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
21 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Son derece başarılı buldum ve çok beğendim. Şiir gibi film demek yeterli olur sanırım.
volkanick
volkanick

Takipçi 683 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
26 Şubat 2013 tarihinde eklendi
Öncelikle 1940'lı yıllarda geçen filmin renkli olması hiç inandırıcı değil.O yılllarda dünyanın siyah beyaz olduğunu herkes biliyor.Şaka şaka...
Yılmaz Erdoğan yaptığı pek çok işin içinde özellikle edebiyat yönü kuvvetli olan bir insan.Filmdeki diyaloglar ve ince hastalıktan muzdarip kahramanların ince mizah anlayışı, ilk cümledeki görüşüme bir delil niteliğinde kanımca.
Arka planında bu film sayesinde varlığından haberdar olduğum mükellefiyet kanunu alan film şair olma hevesindeki iki arkadaşın hayat hikayesini anlatıyor.Geçmişte böyle kanunların olduğunu ufak bir araştırmayla doğrulayabiliyorsunuz, ama filmin başında zincire vurulmuş olarak madene zorla çalıştırılmaya getirilen insanlara dair yönetmenin nasıl bir kanıtı var çok merak ediyorum.
Filme getirebileceğim en haklı eleştiri Belçim Erdoğan seçimi olacaktır sanırım.Bence hiç bir şekilde liseli bir kız havası yoktu.Belki bir kaç yıl sınıfta kalmışsa olabilir.Ama o kadar zengin bir kızın sınıfta kalması pek inandırıcı değil.Olsa olsa sınıf kızda kalır.
Sonuç itibariyle yerli yapımların ağırlıkta olduğu şu vizyon günlerinde izlenebilecek en kaliteli yerli film olduğunu düşünüyorum.
Free Angel
Free Angel

Takipçi 498 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
30 Aralık 2024 tarihinde eklendi
Bu harika filmi bu kadar geç izlediğim için kendime kızıyorum kıvançın o zayıflığı hasta rolü o kadar iyiydi ki harika bir iş çıkarmış ben filmde en çok mert fıratı sevdim yani rüştü onur'u. Bu iki şairi bizlere tanıttığı için bu film unutulmamalı mutlaka izlenmeli
Amir Han
Amir Han

Takipçi 452 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
30 Ekim 2013 tarihinde eklendi
Filmin herşeyi iyi güzel de Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı en büyük yanlış cast seçimi. Belçim Bilgin yaş olarak ve görünüş olarak Farah Zeynep Abdullah'tan büyük. Filmde ise Belçim'in oynadığı Suzan karakteri 17 yaşında! bu filmin ciddiyetine zarar veriyor. Fakat prodüksiyon o kadar sağlam ki biz izleyiciler bu hatayı en azından gözardı etmeye çalışıyoruz. Ama Suzan'ın bir sınıf arkadaşı var tam bir teyze:) rahat 40 yaşında var. A. Mümtaz Taylan ve Yılmaz Erdoğan filmde genç başrol oyuncularına abilik yapıyorlar.
Mert Fırat ve Kıvanç Tatlıtuğ performansları çok iyiydi. Sadece bazı repliklerde Mert Fırat biraz abartıyordu. Ünlü müzisyen Rahman Altın'ın melodisi, dram ve siir üçlemesi harikaydı.
Bir de verem sahnesi o kadar çok işlenmiş ki neredeyse genç yaşta hayatını kaybeden şairlerin hayat hikayesinin önüne geçmiş. Lakin sonuçta eksik yanlarını bir tarafa bırakacak olursak bence yılın en iyi Türk filmi diyebilirim.
Alp T.
Alp T.

Takipçi 301 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
18 Mart 2013 tarihinde eklendi
Film müthişti! Filmin öncelikle ve oyunculuk performansları da süper. Kıvanç Tatlıtuğ ile Mert Fırat'ın oyunculukları mesela. Zaten filmin kendisi, konusu, ara sıra yapılan espirileri... Yani her şeyi güzel. Çok güzel bir filmdi ve izlemeyenlere izlemesini öneririm. 4/5
Ogulcan B.
Ogulcan B.

Takipçi 236 değerlendirmeler Takip Et!

3,5
31 Ekim 2013 tarihinde eklendi
Sinemada izlemek istediğim bir filmdi ve sonunda bugün izleme fırsatı izlemeden önce gerçekten beklentilerim vardı hem oyuncu kadrosu olsun hem afişi hem hikayesi hem Yılmaz Erdoğan'ın işin içinde olması gibi unsurlardan dolayı beklentilerim yü film beklentilerimi karşıladı mı? Tam olarak karşılamadı fakat eğer başarısız ve kötü bir film dersem yalan söylemiş olurum çünkü film bir Türk filmi olarak gayet başarılı.Film baştan sona sürükleyici diyebilirim en azından benim gibi dram severlerin alışık olduğu bir tempoda ilerliyor film sadece sonlara doğru biraz ağırlaştı fakat benim asıl bahsetmek istediğim olay kurguyu pek beğenmedim ayrıca film içerik olarakta çok orjinal olduğu sö kurgusunu beğenmedim derken demek istediğim; bazı sahneler arası geçişleri beğenmedim yani bir sahneyi izliyoruz ve bir anda diğer sahne değişik ve uyumsuz bir şekilde başlıyor ama bunu filmdeki bütün sahnelerden bahsetmiyorum sadece bazı sahnelerden tilerimin altında kalan en göze çarpan kısmı ise filmin olay örgüsü ve senaryosu,iyi senaryo illa güzel replikler demek değildir iyi senaryo orjinallik de demektir fakat Kelebeğin Rüyası filmi her ne kadar başarılı mekan seçimleri,başarılı görüntü yönetmenliğine rağmen senaryosu ve olay örgüsü fazla orjinallik taşımı ne kadar filmin kötü yönlerini saysamda film kaliteli bir yapım,neden mi? Oyunculuklar hemen hemen başarılı,görüntü yönetmenliği başarılı,mekan seçimleri başarılı ayrıca yönetmenlikte bazı sahnelerde başarılı.Ayrıca şunu da es geçmemeliyim film depresif bir film ve ben bu yönden de filmi beğendim çünkü ben böyle iç karartıcı yani depresif filmleri ğin Rüyası bir aşk filmi olması rağmen depresif bir aşk müzikleri olmamış keşke üzerinde daha fazla çalışılsaymış.Son olarak ben filmi beğendim ve bir Türk filmi olarakta gayet başarılı buldum,tavsiye ederim ama Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar kazanacak kadar da iyi bir film olduğunu düşünmüyorum.

7/10
Tolgakocak
Tolgakocak

Takipçi 239 değerlendirmeler Takip Et!

4,5
5 Şubat 2023 tarihinde eklendi
film cok güzeldi beğendim böyle filmlerin yapılması cok güzel bence tarihimizdeki önemli insanları tanımış oluyoruz oyuncularda iyiydi ama liseli oynayan oyuncu belçim bilgin bence olmamış zaten çoğu kişi yorumlarda bahsetmiş bu durumdan nice böyle filmlere inşallah
Gürkan A.
Gürkan A.

Takipçi 165 değerlendirmeler Takip Et!

3,5
5 Temmuz 2020 tarihinde eklendi
Film konusu iyi bence karakterler hakkında bilgi alıp internetten izlerseniz daha iyi oturuyor tabiki bir başyapıt değil fakat izlenebilir
Bir not daha kullanılan siirler etkiliyici şiirler değildi
koraygunca
koraygunca

Takipçi 71 değerlendirmeler Takip Et!

4,5
23 Mart 2013 tarihinde eklendi
Film her yönüyle bugüne kadar çevrilen en iyi türk yapımlarından bir tanesi hiçbir ayrıntı geçiştirilmemiş oyunculuklar ve tarihi mekanlar eksiksiz bir seyirci olarak eleştirebileceğim tek konu film belki biraz fazla uzun ilk yarı filmin inanılmaz içine giriyorsunuz ama ikinci yarı hafif bir kopma oluyor bazı ayrıntılar hızlı geçilebilirdi örneğin hastane günleri gibi ve filme giderken Yılmaz Erdoğan'ın o tok sesinden fazlaca şiir duyabileceğimi hayal ederek gitmiştim keşke daha fazla olsaydı tadı damağımızda kaldı.
YusufPiskin
YusufPiskin

Takipçi 68 değerlendirmeler Takip Et!

4,5
21 Şubat 2015 tarihinde eklendi
her biri büyük ve cumhuriyet tarihinde önemli insanalrın hayatının aktarıldığı verilen emeğin kar kare fark edildiği bir filmi yok erdoğan siyasi yok tatlıtuğ şöyle diye beğenmemek tam bir yobazlık.. bu ülkede bazı insanaların ağzına sanatı ve edebiyatı kaşıkla versen kusarlar inadına 10/8.5 izleyin hatta arşivleyin
snkolas
snkolas

Takipçi 68 değerlendirmeler Takip Et!

3,0
20 Mayıs 2019 tarihinde eklendi
1940’ lı yıllarda yaşamış iki şairin veremle mücadelelerinin, aşklarının, hayallerinin anlatıldığı gerçek hayat hikayesi.Zonguldak ta maden ocaklarını, birçok insanın veremle mücadelesini izlerken fazlasıyla duygulanıyorsunuz.Ortalama bir film.Belçim Bilgin ve Farah Zeynep in rolleri değişmeliydi bence
Daha Fazlasını Göster
  • En son Beyazperde eleştirileri
  • En İyi Filmler
  • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler