Hesabım
    Ceset
     Ceset
    19 Temmuz 2013 Sinemada | 1s 51dk | Gerilim
    Yönetmen Oriol Paulo
    |
    Senarist Oriol Paulo, Lara Sendim
    Oyuncular: José Coronado, Hugo Silva, Belén Rueda
    Orijinal adı El cuerpo
    Üyeler
    4,2 141 Puanlama, 31 Eleştiri
    Beyazperde
    5,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Bir gün bir morgdan iş kadını Mayka'nın cesedi kaybolur. Hayatta her şeyi düzenli ve planlı olan bu kadının ölümünün arkasındaki sır perdesi henüz aralanamamışken, bir de cesedinin ortadan kaybolması olayı daha da karmaşık hale getirir. Dava ile ilgilenmesi için dedektif Jaime Pena görevlendirilir. Jaime de eşini kaybetmiştir ve bu travmanın izlerini henüz tam olarak atlatamamıştır. Bu davayı hem kişisel duygularını çözüme kavuşturmak hem de halen meslekte iyi bir polis olduğunu göstermek için değerlendirecektir. Fakat olayın o kadar çok karanlık noktası vardır ki davaya dahil olan hiç kimse aslında göründüğü kişi değildir. Cinayetin ve kaybolan cesedin arkasını araştırdıkça hem maddi hem manevi farklı sonuçlara doğru yönelecektir...

    Oriol Paulo'nun ilk uzun metrajlı sinema filmi olan yapımın başrollerinde Belén Rueda, Hugo Silva ve Aura Garrido bulunuyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    5,0
    Kusursuz!
    Ceset

    Ölmek yok olmak değildir. Yoksa öyle midir?

    Yazar: Murat Tolga Şen
    Mayka Villaverde zeki, zengin ve hırslı bir kadın. Hayatındaki insanlara, özellikle de genç kocası Alex’e karşı tam bir aslan terbiyecisi… Alex’in ise Carla adında güzel bir sevgilisi var ve bu ikilinin hem Mayka’dan kurtulabilmesi hem de onun servetine konabilmesi için tek çare Mayka’nın ölmesi… Alex bir kimyager ve kalp krizine yol açıp sonra da otopside hiçbir iz bırakmayacak bir zehirle karısını öldürüyor. Mayka morgda yatarken ve Alex ile Carla kaçma planlarını çoktan yapmışken ceset gecenin yarısında aniden ortadan kayboluyor. Bunun üzerine cinayet masası dedektifi Jaime, Alex’i morg binasına çağırıyor ve 110 dakikalık bir heyecan fırtınası başlıyor. Yukarıda verdiğim sürprizbozanlar için özür dilerim ancak inanın bunların bu nefis gizem öyküsünün sonunu tahmin etmenize hiçbir katkısı olmayacak! Hepsi de zaten ilk 15 dakikada filmde açık edilen şeyler… Julia’nın Gözleri filminin se

    Fragmanlar

    Ceset Orijinal Fragman 2:00
    Ceset Orijinal Fragman
    28.742 gösterim
    Ceset Altyazılı Fragman (2) 2:07
    Öneriler

    Son Haberler

    "Şantaj" Dizisini Sevenlerin İzlemesi Gereken 10 Harika Yapım
    Haberler - Gündemdeki Diziler
    3 Mayıs 2021 Pazartesi
    Sinemanın En Psikopat 100 Karakteri!*
    Haberler - Özel Dosyalar
    Fabula Films'in twitter üzerinden #SinemanınEnPsikopatKarakterleri hashtag'i ile yürüttüğü kampanyanın listesi ortaya çıktı!
    27 Ağustos 2015 Perşembe
    Korkusitesi'nin "Korku Ödülleri 2013" Listesi Açıklandı!
    Haberler - İnternetten Seçtiklerimiz
    Geçtiğimiz yılın en iyi korku filmi, en iyi korku filmi oyuncuları, senaryo ve efektli filmleri belli oldu!
    6 Şubat 2014 Perşembe
    Vizyonda Gerilim ve Aşk Var!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Geceyarısından Önce, Manyak ve Sen Gitmeden Önce gibi festival filmlerinin ağırlıkta olduğu 19 Temmuz haftasında 6 yeni…
    18 Temmuz 2013 Perşembe

    Oyuncular

    José Coronado
    Rolü : Jaime Peña
    Hugo Silva
    Rolü : Álex Ulloa
    Belén Rueda
    Rolü : Mayka Villaverde
    Aura Garrido
    Rolü : Carla

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    KaliteTAKİP
    KaliteTAKİP

    Takipçi 873 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    1 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
    İnanılmaz derecede etkilendim. Son zamanlarda bu kadar güzel bir film izlememiştim. Filmin senaryosu, Kurgusu müthiş. Her sahnesi etkileyici. Her replik merak uyandırıcı. Zaman zaman geriye gidişler, geçmişle ilgili detaylar filme o kadar güzel monte edilmiş ki yine de tahminler tutmuyor. Bu filmi izlerken sayısız komplo teorisi üretebilirsiniz. Hiç biri tutmayacak. Sonunda Şok etkisi yaratıyor. Son yıllarda Son bölümüyle ...
    Devamını oku
    mumillica
    mumillica

    Takipçi 52 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    12 Ocak 2014 tarihinde eklendi
    Senenin en iyi filmleri arasında gösterebilirim. Senaryosuyla, yönetimiyle izlenmeyi hakeden bir yapım.
    su-sisesi
    su-sisesi

    Takipçi 263 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    29 Haziran 2023 tarihinde eklendi
    Sonunu asla tahmin edemeyeceğiniz...ters köşe ye tam on ikiden vuran...bir gizem polisiye ornegi...her sinema sever mutlaka izlemeli...
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    13 Aralık 2014 tarihinde eklendi
    İspanyol gerilim/gizem sinemasının özellikle son yıllarda yükselişte olduğu yadsınamaz bir gerçek. Özenli bir şekilde seçtiyseniz eğer bu filmlerden herhangi birinin izleyiciyi pişman etmesi veya sıkması mümkün değil. İlk saniyelerden itibaren başlayan gerilim, muhtemel sürpriz bir final ile son buluyor. Bunların arasında çok sağlam finaller de var, ve "El Cuerpo" da bunlardan biri. Şöyle bir klişe vardır; "hiçbir ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Bu Film Hakkında

    Kimi eleştirmenlere göre El Cuerpo, Alfred Hitchcock filmlerini anımsatan izler taşıyor.

    Yönetmen Hakkında

    Filmin yönetmeni, filmin görsel atmosferini tasarlarken bazı Amerikan yapımı thriller yapıtlarını örnek almaya çalıştığını açıklamıştır. Bu filmlerden bazıları Robert Zemeckis imzalı 'What Lies Beneath', James Mangold'un Identity'si ve David Fincher'ın Se7en filmi.

    Çekim Mekanları

    Yaklaşık dokuz hafta süren çekimler Barcelona'nın çeşitli bölgelerinde ve Parc Audiovisual de Terrassa'da gerçekleştirildi.

    Teknik bilgiler

    Ülke İspanya
    Dağıtımcı Medya Vizyon
    Yapım yılı 2012
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 4 başlık
    Bütçe -
    Dil İspanyolca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2012, En iyi film: Gerilim, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2012.

    Yorumlar

    • UGUR-TAZEG?L
      Bir gün bir morgdan iş kadını Mayka'nın cesedi kaybolur. Hayatta her şeyi düzenli ve planlı olan bu kadının ölümünün arkasındaki sır perdesi henüz aralanamamışken, bir de cesedinin ortadan kaybolması olayı daha da karmaşık hale getirir. Dava ile ilgilenmesi için dedektif Jaime Pena görevlendirilir. Jaime de eşini kaybetmiştir ve bu travmanın izlerini henüz tam olarak atlatamamıştır. Bu davayı hem kişisel duygularını çözüme kavuşturmak hem de halen meslekte iyi bir polis olduğunu göstermek için değerlendirecektir. Fakat olayın o kadar çok karanlık noktası vardır ki davaya dahil olan hiç kimse aslında göründüğü kişi değildir. Cinayetin ve kaybolan cesedin arkasını araştırdıkça hem maddi hem manevi farklı sonuçlara doğru yönelecektir... Oriol Paulo'nun ilk uzun metrajlı sinema filmi olan yapımın başrollerinde Belén Rueda, Hugo Silva ve Aura Garrido bulunuyor.Ceset ( El Cuerpo ) filmi son yıllarda izlediğim ve en çok etkilendiğim filmlerden oldu. Senaryo ve kurgu müthiş. Bu film kesinlikle sizi sıkmayacak. İlk sahnelerinden itibaren başlayan gerilim filmin sonuna kadar devam ediyor. Kafanızda filmin finali hakkında bir sürü plan yapıyorsunuz ama bir bakıyorsunuz ki hiçbiri tutmamış. Gerilimin bu kadar yüksek olması filme sizi dahada yaklaştırıyor. Sürükleyici ve kaliteli bir yapım olmuş. Filmde oyunculara büyük iş düşüyordu ama bu işin altından kalkmayı başarmışlar. Baş rolde oynayan Hugo Silva bana gerilim duygusunu çok güzel aktardı. İspanyol sinemasının cevherlerinden olan bu filmi kimsenin kaçırmaması gerekiyor. İyi seyirler.
    • pembeoje
      muhteşem bir ters köşe filmi
    • mehmetpicak
      gerçekten kurgusuna hayra kalmamak elde değil bu tarz filmleri her zaman bulamazsınız kaçırmayın izleyin
    • ?m?r ?eker
      beğenileri biraz abartılı buldum bende beğenmiştim ama tam not alacak ya da hayatımın filmlerinden biri olacak kadar değil mesela bence 3.
    • Ali ?alik
      Filmin son 5 dakikasına kadar çok sıradan, bir sürü mantık hatasıyla dolu diyorsunuz fakat o son 5 dakika hepsini siliyor.
    • imishlili
      Yeni izledim,tek kelimeyle gercekten harika bi film! Goya ödül nominasyonu mevcut,kacirmayin derim kesinlikle.. Hele o müthiş son insani agzıaçık birakiyo.. Tskkrler Oriol Paulo,Jose Coronado !
    • egemendag
      Tek kelimeyle kurgusu hazırlanışı ve işleyişiyle SÜPER bir polisiye gerilim filmi...Bu tarz kaliteli filmleri daha çok görmek istiyoruz..Kesinlikle kaşırmayın...10(10)
    • Ekrem Doydu
      Gerilim türünde Hayatımda izlediğim en iyi 3 filme mutlaka girer.. Tereddütsüz gidin izleyin..
    Back to Top