Yaratık 2
4,3

-shadow-
-shadow-

2 Kasım 2006 tarihinde eklendi
kesinlikle serinin en iyi filmi..izlenmesi gereken filmlerden..
pcemh
pcemh

31 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Serinin en iyisi...
fgk1980
fgk1980

2 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Devam filmleri hep bende bi gerginlik oluşturmuştur.Büyü kaybolacak, sırf ticari kaygılardan dolayı çekmek için çekilecek bir film olabilir diye ama james cameron hafızalardan kolay kolay silinmeyecek, heyecanın hiç kesilmediği görsel bi şölen sunmuş.Bazen aklımdan geçmiyor değil yani hayal seviyesinde şu film de eli silahlı askeri ekip içinde olup oynamak ne biçim olurdu.Aslında filmi izlediğim gece rüyama girdi ve o ekip içinde bayağı bi hararetli savaştım ama gerçek olsa daha tatlı olurdu.
arayisinside
arayisinside

29 Kasım 2008 tarihinde eklendi
hala arsivimde,hala dahada sıkılmadan izlerim defalarca...serinin tümü guzel bence kıyaslama gereksiz...
yilmazmurt
yilmazmurt

19 Ağustos 2003 tarihinde eklendi
yabancı sinemada başarılı bulduğum 2 yönetmeneden bir tanesi Cameroon. Bütün filmlerini izledim.ve her filmde adam bir çok unsuru kusursuz sayılabilecek yönetimle sergiliyor.filme gelince ilk film baya bir germişti.Bence 2. film ilk film kadar germiyor.ama aksiyon ve tempo olarak ik filmi geride bırakır.serinin 3 filmi de çok iyi.başarılı bir seri yani anlayacağınız.Wevaer da ayrı bi güzellik katmış filmlere.
mr-donjuan
mr-donjuan

11 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
bilimkurgu ve macera gibi sinemanın en önemli iki türünü böyle başarıyla harmanlayan zaten james cameron dan da başkası olamazdı herhalde.yönetmenin çevirdiği her film bir sonraki için çok iyi bir referans gerçekten.
aramixx
aramixx

3 Haziran 2004 tarihinde eklendi
Niye Kimse H.R. Gigerdan Bahsetmiyor Alienı Alien Yapan Gigerdır!!!!!!!!!
övgü pastasının en büyük parçalarından birinin sahibidir

Lütfen www.hrgiger.com
mahmut-saral
mahmut-saral

25 Nisan 2005 tarihinde eklendi
terminator ve titanic gibi kült filmlerin yönetmeni olan cameron'dan bir kült daha. geç öğrenmeme rağmen genede iyi ki öğrendim.Bir arkadaşım ısrarla bu filmi almamamı söyledi amam ben yine de aldım ve memnun kaldım. serinin bence en iyisi. O arkadaşım bana 4. al demişti ama ne tesadüfki o da en kötüsüymüş. Alien 2, terminator 2'den sonra en iyi devam filmi bence...
birgulatilgan
birgulatilgan

12 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Sigourney Weaver'a hayran olmamak mümkün değil,erkek kahraman egemenliğine bir son veriş bence,filimin başka özelliği de Ana Kraliçe ile ilk tanışmamız,aslında iki güçlü dişinin yüzyıllarca süren mücedelisini zevkle izledik nedense hiç bir zaman taraf tutamadım,Ripley'yi de Alien'ı da hep eşit oranda sevdim,aslında Alien Diriliş de iki türün bir şekilde bütünleşmesi hep beklediğim mutlu sondu:))
garrettie
garrettie

23 Ekim 2004 tarihinde eklendi
ben bu gune kadar boyle muhtesem bir film seyretmedim ve bir daha da seyredebilecegime pek inanmiyorum .bu filmi izleyip de begenmiyenlere de ayrica cok sasiyorum .izleyemiyenlere de siddetle tavsiye edilir cunku bu film hicbir filmle kiyaslanamaz bence :)))
ozanozborn
ozanozborn

8 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
haa bu arada film hatası olmayan tek filmin yaratık serisi olduğunu biliyormuydunuz....senaryo kurgu ve çekimlerde tek bir hata bulamazsınız.....
kuzuu
kuzuu

5 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
birincisinden daha güzeldi ben 9 verdim
keymanx
keymanx

10 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Çekilen en iyi alien filmidir.
umur-duman
umur-duman

4 Kasım 2009 tarihinde eklendi
türü çok fazla yeterli korku yokda ne demek....hakaret ...kaç yılında .ekildiğine bir bak bu filmlerin atası denilebilir...kendi başlarına bir kült bu film...
ganymede-2
ganymede-2

26 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Mükemmel, mükemmel, mükemmel. tek kelimeyle mükemmel. serinin ve bilim kurgu tarihinin en iyilerinden biri. itiraf etmeliyim ki filmi ilk ortaokuldayken izlemiştim ve o gece korkudan sabaha kadar uyuyamamıştım. bu yüzden hayatımda çok önemli bir yeri vardır bu filmin. düşünce dünyamı değiştirmişti. ama sonuç olarak türünde kült bir film. ve tabii ripley i unutmamak lazım. sinema tarihinin en güçlü ve korkusuz karakterlerinden biri.
tabii james cameron ve onun filme kattığı ana yaratık. korkunç ve acımasız. o zamanki teknoloji ile çekilmiş ama her izleyişimde yine de etkileniyorum. efektlergerçekten harika. o filmi şimdi çekse nasıl olurdu düşünemiyorum.
sigorney weaver yaşlandı ama serinin 5. filmi çekilse ve o oynasa çok sevinirim gerçekten. ondan başkası bu rolü bu kadar iyi oynayamazdı ve bu kadar yakışamazdı. (1.82 boy da etkili tabi bunda.)
kısaca sinema tarihinin bence en güçlü ve karizmatik kadın kahramanı. diğer filmlerini bunun kadar beğenmedim ama serinin tam bir fanatiği ve hastasıyım. sigorney'inde tabiii..
ayrıca yaratık tasarımları da gerçekten mükemmle bunu kabullenmek lazım o yıllar için düşününce. hele anne yaratık gerçekten mükemmel ötesi. bu da cameron'un başarısı tabi. bu film 79 da ilki çekildi ve ondan sonra onun taklidi yüzlerce dandik film çekildi ama hiçbiri onun yerini tutamadı. hiçbiri teğmen ripley olamadı. bu arada alien predatore karşı filmi beni üzdü. yaratık karakterinin karizmasını sarstı. o, sinema dünyasının en korkunç ve karizmatik yaratığı. ondan daha korkunç bi tasarım hatırlamıyorum. hep düşündüm uzayda onunla karşılaşsam, o gezegende ben olsam ya da newt'ün yerinde ben olsam ne yapardım diye. sanırım kafayı yerdim.
o kesinlikle bir numara.
teşekkürler...