DthepYEK
3 Nisan 2016 tarihinde eklendi
O ne demiş, bu ne demiş, kim beğenmiş bunların önemi yok. Önemli olan sizin ne düşündüğünüz. Ben ne mi düşünüyorum, paramla rezil oldum. Onu düşünüyorum. Kardeşimin isteği üzerine gittiğim filmde, beklentim zaten ilk gelen yorumlarla epey bir düşmüştü ama o düşük beklentimin bile altında bir film ile karşılaştım. İnanılmaz paralara çekilmiş, fazlasıyla reklamı yapılmış, fazla abartılmış bir film. İnsan bir süper-kahraman filmini izlerken sıkılır mı ya, senaryo olmasa da ,kötü bir kurgusu olsa da süper-kahraman filmleri aksiyonla bir şekilde göz boyayıp sıkıcılıktan uzak dururlar. Ama bu filmi izlerken çok yerde sıkıldım.
Ben en baştan Batman ve Superman’in birbirleri ile savaşacağını duyunca bir garipsemiştim. Birisi bizim gibi insan, diğeri ise başka gezegenden gelen bir varlık. Kurşun geçirmez, alev işlemez, gözlerinden ışık çıkarır vs… Yani bu ikisinin birarada biraz sıkıntılı olacağı belliydi. Ben yine diyorum keşke Batman’i hiç şu işe karıştırmasalardı. Aklımdaki Bale’in Batman figürü ile bu hiç gitmedi. Nolan’ın efsane serisinden sonra ne gelse zaten eleştiri alacaktır. Çıta çok yüksek çünkü. Şunu söyleyeyim, tamam Bale’in performansının altında ama Ben Affleck’te fena iş çıkarmamış. Micheal Keaton’ın Batman’i fazla suratsızdı, çok ciddiydi. Affleck ise biraz daha sevimli bir suratı var ve o ciddilik tam olmamış. Bale’in ki ise tam orta karar. Ayrıca Jesse Eisenberg te sevdiğim bir oyuncudur ama o da psikopat kötü rolünü tam yansıtamamış. Çünkü o da biraz güler yüzlü ve sevimli yüzünü saklayamamış. Superman karakterini ise zaten oldum olası hiç sevememişimdir. O yüzden eleştirmiyorum.
Genel eleştirileri yaptığıma göre filme geleyim. Bir kere filmin senaryosu çok zayıf kalmış. İyi olması gereken konulardan grafik ve görsel efektlerini de pek beğenmedim. Bu kadar büyük bir prodüksiyondan daha iyi işler çıkmalıydı. Hans Zimmer usta yine kaliteli müzikler yapmış ama ses kurgusunu kim yaptıysa içine etmişler. Alakalı alakasız yerlerde kulakları tırmalarcasına yükselen sesler, olmamış. Dc bu sene büyük işini Suicide Squad’la yapacak gibi geliyor bana. Çok psikopat karakterler var ve kadrosu bu filmden daha sağlam. Benim merakla beklediğim bir film. İnşallah onun sonu da bunun gibi olmaz. İyi seyirler… 5.7/10
Bruce Wayne'in ebeveynlerinin cinayete kurban gidişini, Clark Kent ile Lois Lane'in birbirlerine ne kadar aşık olduklarını ve bunun gibi daha pek çok sahneyi şu son 20 yılda 200. defa farklı farklı oyuncular ile farklı farklı projelerde seyretsek de, önceki işlerini beğendiğimiz yönetmen Zack Snyder yorumu da izlemeye değer. DC Comics ve Marvel, her ne kadar artık kalmadığına inansak da, sürekli yeni yeni karakterler eklemeye ve hikayeyi başa sarmaya devam ediyor. Batman, Superman, X-Men, Spider Man gibi en bilindik karakterleri bir tarafa bırakın, çok sıkı takipçisi olmamama rağmen ben bile son yıllarda en az 2-3 farklı Flash gördüm. Yani artık yan karakterlerin bile bir sürü yeniden çevrimi yapılmaya başlandı. Üzerine daha çok konuşulur ancak kısa kesmek gerekirse, sinemadaki bu süper kahraman-çizgi roman furyası son on beş yılın en dikkat çekici akımlarından biri ve bir süre daha böyle devam edeceğe benziyor. Bizler de yılda üç beş defa çerezlik niyetine izlemeye devam ediyoruz. Bir şekilde canlı tutmayı da başarıyorlar aslında ne kadar benzer şeyler çekerlerse çeksinler. Ben Affleck'in nasıl bir Batman olduğu konusuna ise hiç girmeyeceğim. Kendini izletiyor, fazla göze batmıyor, önemli olan o. Tabii ki öncekilerin, özellikle Christian Bale'in yeri apayrıdır.
dc comics christopher nolan filmleriyle çıtayı epeyi yükseltti ama zack snyder ile o çıta geri dibe düşmeye başlamış. çok ağır ve sıkıcı bir konu, boğucu bir görüntü yönetimi. güzel dövüş sahnelerini kurtarmaya yetmiyor. sağlam bir reklam kampanyasıyla 2 koca yıldır meraklandırılmanın neticesini böyle almak biraz kötü oldu. demek ki her reklama kanmamak gerek.
filmi izlerken sıkılacağım hiç aklıma gelmezdi ama sıkıldığım yerleri çok fazlaydı gereksiz fazla uzatmışlar.. film kendini son bir saatte anca toparladı, son bir saati gerçekten muhteşemdi şimdi hakkını yemeyelim.. ayrıca Ben Affleck batman rolüne hiç yakışmamış, olmamış kostüm bile üzerinde emanet gibi duruyor.. tüm bunlara rağmen yinede izlenebilir bir film.
Film 3 boyutlu izlendiğinde görsel zevk veriyor. Filmi izlemeden önce kusursuz yaratık Süpermen ile insan Batman nasıl rekabet edecek anlamamıştım. Film bunun altından bir nebze kalkmış. Ancak izlemeyenler çokta bir şey kaybetmezler.
Ve uzun bekleyişin ardından bekledigim gün geldi çattı. Ve ilk gün sinemada izleme şansını bulduğum film ile ilk kez herkes gibi iki büyük kahramanın kapışmasını merakla ve ilgiyle izlemeye başladık.. Fragmanlarını defalarca kez seyrettiğim hatta film çıkmadan fragman üzerinden senaryo hakkında tezler yürütüp; "- Aga Süperman ilk filmde kapıştı etrafı kırıp döktü ya, ha işte orada Bruce Wayne (Batman) onu dünya için düşman belledi böylece kavga başladı." gibi bir sürü çıkarımlar ile beklentiyi baya aşağı çekmiştim zaten. Ki nitekim bahsettigim gibi bir açılış ve gelişme bölümlerinden sonra olayın gidişatı "Büyük aşklar kavgayla başlar" misali sonunda ortaklığın ilk adımı olarak filmin sonuç kısmı da büyük ve bol görsel efektli bir savaş sekansı ile son buldu. Peki neydi olay bu filmle ilgili derseniz. DC, Marvel'in gittiği yolu çok daha hızlı kat ederek Avengers misali kendi süper kahraman topluluğu olan Justice League'i bu film ile direkt olmasada hazırlığını yaparak izleyiciye sunuyor. DC dünyasına aşina olan herkesin dikkatini çeken bir çok ünlü DC karakteri de izleyiciye ara sahnelerde göz kırpıyor. Normal izleyici için o an bir anlam taşımasa da anlaşılır olması adına filmin sonuna doğru açıklayıcı nitelikte bir kaç kare daha görüyorsunuz. Filmin ilk yarısı her iki süper kahramanın da (özellikle Süperman'ın) Dünya ve İnsanlar için bir tehlike olup olmadığı tartışmaları ile sürüp gidiyor ve de ikinci yarıda ki aksiyona hazırlıyor sizi. İkinci yarıda ise beklenilen (beklediğim) aksiyona kavuşuyorsunuz. Ve bu aksiyonda akla ilk geldiği gibi Süperman değil Batman sizi alıp götürüyor. Son 3 filmdir Christian Bale'i görmeye alıştığımız Batman rölünde Ben Affleck hiç sırıtmıyor ve rolün üstesinden çok iyi şekilde geliyor. Hatta film sonunda aklınızda sadece Batman (Ben Affleck) kalıyor diyebilirim.Oyunculuklar kısmında ise çoğu yüze aşina olduğunuz kişilerden oluşmasına rağmen senaryonun ortanın üzerine çıkamayışı yüzünden oyunculuklarda çok göze çarpmıyor açıkcası. Ki zaten ben kendim adına konuşayım hikaye örgüsü bakımından ne Batman Dark Night kadar ne de Batman Dark Night Rises kadar akılda kalıcı bir senaryosu yok. Daha çok bir sonraki asıl filme hazırlık niteliğinde herşeyin içine boca edildiği bir film var elinizde. O yüzden filmi izledikten sonra senaryo sizi tatmin etmemişse sorun sizde değildir. Kişisel olarak fragmanlar ile kendimi hazırladığım ve beklentimi eğlenceye yönelik sınırlar içinde tuttuğumdan benim için bi eksi yönü olmadı.Ama serinin önceki filmleri gibi bir etki bırakmasını bekliyorsanız şimdiden bu sevdadan vazgeçin derim. Kısacası eğlenceli, aksiyon dozu standardın üzerinde, marklısına bir çok Easter Egg sunan ve bir sonraki filmi için spoiler niteliğinde hazırlayıcı sahneleri ve içeriği ile güzel bir 2.5 saat geçirmenizi sağlayacak sağlam bir yapım olmuş. Ve merak edenler için evet filmde Batman, Superman'ı pataklıyor arkadaşlar bu da benim spoilerim olsun :P Özetlemek gerekirse senaryoya ve senaryonun oyunculara sunduğu sınırlara takılmadan arkanıza yaslanıp izlenebilecek hoş bir film. Benim puanım 10/8.
Batman v Superman :Dawn Of Justice,Hollywood gereği malzeme bulma gereği çok sevilen iki süper kahramanları karşılaştırmış 2016 yılı içerisinde ( Captain America : Civil War ve Batman V Superman gibi) Bu kahramanların karşılaşmasını tabiki canı gönülden bizde istiyoruz ama maalesef sonuç hüsran oluyor.Çıktığında Batman V Supermani çok büyük bir beklentiyle izlemiş ve bu yüzden beğenmiştim. Objektif bir bakış açısıyla izlemek adına baştan izlemeye karar verdim .Öncellikle bahsetmeliyim ki Batman V Superman ileriki Dc Evreninde yaşanacak olayların bir köprüsü konumunda .Ayrıca bu filmin öncesinde yaşanmış şeyler de bazen Diyaloglarda saklı çünkü Batman karakterini yeni evrende ilk kez gördüğümüz için geçmişine dair sadece filmlerdeki diyalog ve bazı sahnelerden yola çıkabiliyoruz. Bu filmde Değişik bir Batman işlenmiş ailesini,ve Jason Toddu kaybetme acısıyla yıkılan ve baskıcı rejime ayak uydurmuş bir Batman işlemişler. Superman karakteriyse Man Of Steeldan sonra bu filmde çok pasif kalmış sürekli Onun Bir Umut olduğu söylenip aradanda Güncel Konulara gönderme yapıyorlar.Oyunculuklar yer yer güzel görünüyor ama film ciddi anlamda karmakarışık Çizgi Romanlardan bilgisi olmayan birinin bile bazen aklına soru işaretleri takılabilir. Bazı şeylere açıklama getirmemişler,Bazı şeyleri olduğu gibi bırakmışlar vs. Özellikle Durduk yere sürekli karşımıza çıkan bir Wonder Woman var ki neden böyle çıktığı konusunda bir fikrim yok sahneye girişi cidden iyi işlenememiş. Bu filmin sonradan bir Ultimate Editionu çıktı belki o açıklamalar yerini bulmuş ve işlenemeyen şeyler belki daha iyi işlenmiştir ama bilerek bu versiyonunu izlemek istedim. Warner Brosun bu sahne kesme politikasını hala anlayamıyorum İnsanlara sırf Blu Ray ( Ultimate Cut ) ı aldırmak için mi yapıyor yoksa kendi zevkinden mi bilinmez. Filmde Birde Lex Luthor Jr. var kendisinin Lex Luthorun oğlu olduğunuda yine repliklerinden anlıyoruz kendisi olayın arka planında duruyor . Birkaç güzel sahnesi dışında pek akılda kalıcı olmamış ama elbet ki gelecek sinematik evrende önemli bir konumu olacağınıda belli ediyor. Gelecek evrene yapılan göndermeleri çok iyi oldum gerek Meta İnsan Dosyaları olsun gerek Batmanin Rüyaları ,Lex Luthor Jr. nin konuşması evrende değişik adımlar atılacağı yönünde bir işaret . Meşhur beklediğimiz o Batmanle Supermanin karşılaşma sahnesi bir klişeden öteye gidemiyor.Özellikle o Martha sahnesi ve filmin kendini o sahnede garip bir ciddiyete alması filmin tonuna çok aykırı kaçıyor. Zack Sneyder renk tonlamasını ve bazı arkaplan detayları çok iyi yansıtmış bu arada. Ve finalde bu filmin bardağı taşıran son damlası olan berbat bir Doomsday ve onla kapışma sahnesi var. Supermanin çöküşü Çizgi Romanlarda harika gösterilirken aynı şey perdede olsun isterdik lakin kötü tasarlanmış bir Doomsday ve Kötü yansıtılmış bir Çöküş bunların hepsini bozuyor ve bardağı taşırsan son damla oluyor. İyi Yanlar : + Detaylar,Renk Tonları + Değişik bir Batman Konsepti + Göndermeler ve Köprü Niteliği Kötü Yanlar : + Açıklanamayn Olaylar ve Warner Brosun politikası +Filmin karmaşıklaşması +Doomsday ve Kötü Bir Çöküş sergilenmesi Puan : 6/10
Filmin ilk yarısını çok sevdim çok iyi dram vardı ve ilk yarıdaki konu çok iyidi 2. yarıda sonlardaki fantastiği sevmedim . Çoğu insan 2. yarıdaki sahneleri sevmiştir. çünkü aksiyon çok sevdikleri için. Film görsel efekt olarak muazamdı beklediğime değdi. NOT : FİM ABD DE İLK 3. GÜN İÇİNDE 170.000 MİLYON HASILAT YAPMIŞTIR BİLGİNİZE... PUANIM: 4/5
Bu filmler iyi hoş güzel sıkılmadan izliyoruz ama hep bir amerika reklamı, yok nükleer silah, yok askeri güç, her filmde çok güçlüyüz reklamını çok iyi yapıyorlar. Sırf bu amaç için çekilmiş filmler. İzlenir mi? İzlenmez mi? - İzlenir.
İnsanlar bu filme büyük beklentiyle gidib hayal kırıklığına uğradılar ben uğramadım çünkü böyle bir şey bekliyordum o Marta sahnesi olmasa 4 verebileceğim bir film gotik hava beni tamamıyla çekti benim gibi çizgi roman okuyucuları Lex luthora gıcık oldular çünkü onlar bunun Lex Luthor olduğnu kabullenemedi nedenine gelince bu bizim kel abi değil onun oğlu ve bence jese eisenberg harika iş cıkarmış yazık oldu kendsi çok iyi bir Riddler olabilirdi eleştirmenler neredeyse aynı dönemde çıkan Ciwil Waru göklere çırırken bu filmi gömdüler işte bu canımı sıkıyor Ciwil Warla alakalı bir şeyler yazdım katılırmısınız bilmem ama ben bu filmi Ciwil Wardan daha çok sevdim(hayır dc fanboyu olduğumdan değil Ciwil War çizgi romanı en sevdiğim çizgi romanlardan biri ve filmde aynı batman v superman den umduğnu bulamıyanlar gibi Ciwil Warda bırak umduğmu bulamamayı Siz buna Ciwil Warmu diyonuz değiyip gülmüştüm)
Film ilk başlarda sıkıcı geldi. Zaten baştan 1-0 mağluptu benim için. 3 saatlik bir filme her zaman şüpheyle bakarım.Bu film de böyle oldu. Açıkçası ben beğenmedim. 3 saate değmez.
Çocukluğu Christopher Reeve Superman filmleri ile geçmiş birisi olarak : 2016 yılında Dünya nın geldiği noktada içerisinde terör, şiddet ve entrika olmayan bir filmin artık gişe yapmayacağını düşünen yapımcılar Superman filminde de bol şiddet ve yıkım öğelerini kullanmayı bir mecburiyet olarak görmüşler. Aslında Superman 1 yaşından .... yaşına herkesin kahramınıdır . Ve bir superman filminin herkez tarafından seyredilebilmesi normaldir. Ama bu filme 7 yaşındaki oğlumu, yaş sınırlaması izin bile verse asla götürmem. Christopher Nolan , Kara Şovalye serisi ile büyük bir başarı sağladı. Çünkü tarzı Batman in karanlık karakterine çok uygundu. Ama Superman de durum farklı. En azından Çelik Adam a kadar yapılan tüm filmler öyleydi. Superman insanları kurtardıkça mutlu olurdunuz. Superman Returns ile hafif kararma ve kasvet başladı. Çelik adamda daha da arttı ve bu filmde zirve yapmış durumda. 80 li yıllarda yapılan tüm filmlerde bir neşe , eğlence ve mutluluk vardı. Cristopher Nolan ın imzasını taşıyan tüm Superman filmlerinde ise bir kasvet ve sıkıntı söz konusu. Superman bir savaş veya dünya yıkım filmi olmamalı. İnsanlar Superman in kahramanlıklarından mutluluk ve neşe duymalılar. Filmde gülümsediğim tek bir sahne Martha Kent ile Batman in kısa konuşması oldu. Hiç ummuyorum ama inşallah bir gün PG sınıflı, her yaşa hitap eden , insana keyif ve neşe veren Superman filmi yapmaya başlarlar.