Hesabım
    Bahar İsyancıdır
     Bahar İsyancıdır
    19 Nisan 2013 Sinemada | Dram
    Yönetmen Selma Köksal
    |
    Senarist Selma Köksal
    Oyuncular: Volga Sorgu Tekinoğlu, Selma Köksal, ÇİMEN TURUNÇ
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Türkiye'nin son zamanlarda geldiği dehşet verici hale dikkat çekmek isteyen yönetmen Köksal

    F Tipi cezaevini protesto eden, hükümeti eleştiren, kayıp oğullarını arayan annelerin dertlerini, adalet arayışlarını bir tiyatro grubunun çaresizliği üzerinden ortaya koymaya çalışıyor.

    Filmin başında karakterleri, Ahmet Kutlar’ın öykülerinden oluşturdukları bir oyun üzerinde çalışırken görüyoruz. Daha sonra filmin asıl merak uyandıran bölümünde ise bu grup Kafka öyküleri üzerinde çalışıyor. Grubun tüm çıkmazları yaşadıkları hayata bakışları hayattan beklentileri bu Kafka öyküleriyle paralel şekilde ilerliyor. Yönetmen , Türkiye'nin acımasız ve sert mizacını Kafka'nın dünyası üzerinden ortaya koyuyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Bahar İsyancıdır

    Bahar da isyancı, film de!

    Yazar: Banu Bozdemir
    Bahar İsyancıdır tek kopyalık vizyon yolculuğuna çıkan filmlerden. Tabii bu tek kopya meselesinin birçok nedeni var. Maddi kaynaklar en birincil sebep. Sinema filmi çekmek artık kolaymış gibi görünse de hala çekme isteğiyle maddiyatı denkleştiremeyenler var. Selma Köksal da bunlardan biri... İlk filmi Fikret Bey'i 2007 yılında çeken yönetmen, ikinci filmi Bahar İsyancıdır'da Onat Kutlar'ın aynı adlı öyküsünden gerçek hayata uyarlama yapmaya çalışıyor. Konu seksen sonrası yaşanan tahribat. Her alanda, yaşamda ve en çok da sanatta... Köksal filmini bir tiyatro grubunun iç işleyişinden yola çıkarak kuruyor. Filmin sonunda sahile, boşluğa ve mekansızlığa adanmış sahneleri Théo Angelopoulos'un Kumpanya filmine benzetebilirsiniz ki yönetmen de burada o filmden ve o ruh halinden bir alıntılama yapıyor. İfade alanı bulamayan sanatçılar, tiyatrocu ve müzisyenlerin oradan oraya sürüklendiği yönünd

    Fragmanlar

    Bahar İsyancıdır Dublajlı Fragman 2:22
    Bahar İsyancıdır Dublajlı Fragman
    1.881 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Bahar İsyancıdır Vizyona Girdi!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    19 Nisan 2013 Cuma
    Bahar İsyancıdır 19 Nisan’da Atlas Sineması’nda
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Selma Köksal’ın yeni filmi Bahar İsyancıdır tek kopyayla gösterime girecek...
    27 Mart 2013 Çarşamba

    Oyuncular

    Selma Köksal
    Rolü : Rüya
    ÇİMEN TURUNÇ
    Rolü : Ela
    Yıldıray Şahinler
    Rolü : Behram

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Yönetmenin Görüşü

    Yönetmen Selma Köksal şöyle diyor :“Bahar İsyancıdır” benim ve kuşağımın tarihsel yazgısının bir izdüşümüdür. 1980 askeridarbesi olduğunda 12 yaşında bir ortaokul öğrencisiydim. Bu askeri darbe ile Türkiye’ninkaderinin tamamen değiştiği inancındayım. 1980 tarihi Türkiye cumhuriyeti tarihinin birkırılma noktasıdır. Bu darbe sonrası, sosyal devlet anlayışı, liberal ekonomilerle yıkılmış,kültürel ve etiksel alanlarda çok büyük yozlaşmaların önü açıl Devamını oku

    Film Hakkında

    Selma Köksal’ın yeni filmi Bahar İsyancıdır tek kopyayla 19 -26 Nisan Nisan’da Atlas; 10-17 Mayıs haftasında da Ankara Büyülü Fener Sineması’nda gösterime girecek… ‘Bahar İsyancıdır’ 90 yılların ortalarından, 2000’li yılların başlangıcına, oradan da günümüze uzanan bir zaman diliminde, bir tiyatro topluluğunun; “Oyuncular Kumpanyası”nın öyküsünü anlatıyor.

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2013
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 2 başlık
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2013, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2013.

    Yorumlar

    Back to Top