Macbeth
3,2

DthepYEK
DthepYEK

11 Şubat 2016 tarihinde eklendi
Şiirsel ve bol replikli bir yapım. Orjinale sağdık kalınarak yapılmış. Ve biraz fazla ağır ilerliyor film. Shakespeare'in eserinin bir çok uyarlaması var. Ben daha önce hiç birini izlememiştim. Ama sanırım pek benim tarzım değilmiş.

Görsel yönden, manzaralar, arka plandaki doğa manzarası, makyajlar filan çok başarılı. Arkadan esen fırtınalar, görsel bazı efektler hoşuma gitti. Marion Cotillard, sevdiğim kadın oyunculardandır. Burada da ortalama bir performans sergilemiş. Michael Fassbender'ın bu yıl izlediğim üçüncü filmi. Performans olarak ben buradakini diğer ikisinden daha çok beğendim. Lakin, Slow West ve Steve Jobs da dahil bu üç filmini de ortalamanın altında buldum. Oyunculuk olarak Fassbender, hepsinde çok iyi ama filmleri pek beğenmedim.

Shakespeare seven kişilerinde tam anlamıyla beğeneceğini düşünmüyorum. Biraz ağır ilerleyen bir film. Belki şiirsel işlenen filmleri sevenler daha çok sevecektir. Normalde olması gereken de bu olabilir ama sinemada izlemektense şu eseri bizzat gidip izlemek isterim. İyi seyirler... 5.9/10
aerdogan
aerdogan

30 Aralık 2015 tarihinde eklendi
Bazı sahneleri dışında bayağı bayağı Tiyatro izliyormuşsunuz hissine kapılıyorsunuz. Ağır cümleler var. Sükunet ile izlenebilir, zihinde kalıcı izler bırakabilir. Hareket, aksiyon falan beklemeyin. Benim güzel bulduğum bir film oldu.