Son Umut
3,7

Alp T.
Alp T.

29 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Son Umut filmini ben en başta bir Hollywood filmi zannetmiştim. Çünkü kadroda Russell Crowe ve Olga Kurylenko gibi ünlü yabancı isimler var. Hatta bu yabancı isimlerin yanında da bizim ülkemizin en ünlü oyuncularından Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan var. Ben açıkçası Cem ile Yılmaz'ın sanki bir figüran gibi arka rollerde olacağını sanmıştım. Ama sanmıştım sadece çünkü durum böyle değilmiş. Bu film Hollywood yapımı değil ve herkes için de eşit rol dağılımı yapılmış. Filmi izlemeden önce bunları bilmekte fayda var.

Filmin konusu Çanakkale savaşları. Aslında bizim çektiğimiz filmlerin yanı sıra Avusturyalı Russell Crowe'un bir Çanakkale filmi çekmesi oldukça garip ve seyircilere göre en başta başarısız gelebilir. Siz ilk önce bu ön yargıyı bir kırın ve filme gidin. Crowe, savaşı iyi anlatmak ile kalmamış, ayrıca savaşın ne kadar saçma bir şey olduğunu da bize göstermiş. Hem de tarafsız bir şekilde. İşte filmin en büyük olumlu tarafı bu zaten.

Aslında filmin bazı yerlerindeki geçişler eksik, bazı oyunculuklar pek iyi değil, kötü yanları var elbet. Ama filmin bir ruhu var ve biz bunu hissedebiliyoruz. Savaştaki masum insanların ölüşü, askerlerin inlemesi gibi şeyler yansıtılmış mesela savaş ile ilgili. Hatta film bu yüzden iyi diyebilirim.

Filmin asıl konusu savaş değil elbette. Filmin oğullarını bulmak isteyen bir babanın İstanbul'a kadar yolculuğu aslında. Olaylar kesişiyor yani.

Bu arada ben filmin iyi yanlarından devam etmek istiyorum; O zamanın kostümleri, Kapalı Çarşı vb. gibi şeyler o dönem için oldukça gerçekçi bir şekilde yansıtılmış. Ayrıca Cem Yılmaz ile Yılmaz Erdoğan'ın oyunculukları da başarılıydı. (Filmi dublajlı izlediğim için sadece bu ikili hakkında konuşabileceğim ama filmin dublajlı olması kötü bir etken değildi, böyle de izlenebilir) Cem Yılmaz zaten en başta rolü kabul etmemiş, karakteri üzerinde bir kaç düzenleme yaparak filmin kadrosuna katılmıştı. Yalnız Cem'i çoğu sahnede görmeyi beklemeyin, ufak bir hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Yılmaz Erdoğan ise Cem'den daha fazla ön plana çıkmış, karakteri ve oyunculuğu ile. Son zamanlarındaki filmlerinden daha başarılı bir oyunculuk sergilemiş Erdoğan.

En sona gelirsek eğer, film için beklentinizi yüksek tutmayın. Yani filmden ekstra bir şeyler beklemeyin. Bu film ülkemiz için değerli bir film olmuş açıkçası. Bence izlemenizi tavsiye ederim. İyi seyirler.
Volkan B.
Volkan B.

27 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Russel Crowe'un ilk yönetmenlik deneyimi olmasına rağmen kaliteli bir film koymuş ortaya. Senaryoda hatalar olsa da yine de tarafsız bir film olmuş. Her oyuncu rolünü en iyi şekilde oynamış fakat İlk defa Cem Yılmaz'ın oyunculuğunu beğenmedim, sanki böyle figüran rolündeymiş hissi verdi bana. Türk ezgileri, geleneklerine yer verilmesi (kahve falı gibi) ayrı bir güzellik katmış. Kesinlikle izlenebilir bir film tavsiye ederim.
Demirtas
Demirtas

3 Ağustos 2015 tarihinde eklendi
Beklentilerimin çok üstünde buldum Son Umut'u. Gerçekten çok etkilendim. Yılmaz Erdoğan harika bir iş çıkarmış. Russel Crowe ilk yönetmenlik denemesinde çok çok iyi. Hala izlemediyseniz mutlaka izleyin.
Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

1 Aralık 2016 tarihinde eklendi
"Mustafa Kemal kim?" "Türkiye'nin geleceği..." Gladyatör,Akıl Oyunları,Köstebek vb. başarılı filmlerin başarılı Oscar sahibi oyuncusu Russle Crowe'un ilk yönetmenlik deneyimi.Aynı zamanda başrol oynayan Yeni Zellandalı oyuncu Çanakkale Savaşı'nda 3 oğlunu kaybeden bir babanın oğullarını bulmak üzere Türkiye'ye gelişini ele almakta.Bütçesi konusunda net bir açıklama yapılmasa da ülkemizde yaklaşık 14.300.000 TL gibi bir gelir elde etmiş ve dünya çapında da 15 milyon$ ın üstüne çıkmıştır.Savaşa daha çok tarafsız yaklaşılmış ve gerek Türk askerinin gerek Anzak kuvvetlerinin savaş içerisinde çektiği tüm sefalet ve cefa objektif bir biçimde lanse edilmiş.Filmi tam da çekmesi gereken oyuncu Russle Crowe üstlenmiş ki Hugh Jackman'ı da beklemedi değilim şahsen.Ülkemizden ise 3 başarılı isim olan Yılmaz Erdoğan,Cem Yılmaz ve Salih Kalyon bu filmde yer almakta.Bu önemli bir adım olabilir belki de ki bu oyuncular maalesef dış sinemaya açılmakta çok geç kaldı.Ayrıca Yılmaz Erdoğan Avustralya'da En İyi Yardımcı Oyuncu ödülünü de bu filmden kazanmıştır.Altyazı izlemenizi öneririm çünkü filmde çok fazla Türkçe replik var ancak yabancı oyuncuların aksan sıkıntısı yüzünden çok anlaşılmıyor.Özellikle Olga Kurylenko'nun Türkçe konuşması güzel bir olay olsa da yer yer "ne diyor bu?" diye düşündürtmedi değil.Ülkemizin tanıtımı da çok başarılı yapılmış gerek İstanbul gerek Fethiye civarları...Emeği geçen herkes büyük teşekkürü hak ediyo.Hollywood'un yıllar boyunca kafasındaki Türkiye imajına son verebilecek bir yapım belki de.Tavsiye ederim mutlaka 8/10
Beren E.
Beren E.

19 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Geldıgı gun ızledım. gercekten yapım kalıtelı. russell zaten bırseyler yapmaya cabalamıs gercekten. bırz savas fılmı arzusu ıle gıdıyoruz ama savas donemınde aıle ve daha cok sanat fılmı cıktı karsımıza. ama olsun sıkılmadık hıc. yılmaz erdogan egretı kalmıs baya baya.ama Canakkale savası donemınde bır baskasının gozunden bakmak ıyı ve keyıflıydı.
Emre C.
Emre C.

28 Aralık 2014 tarihinde eklendi
bu filme kendi sinema arşivimizde yer açmak doğru olur mu bilmiyorum ama bence game of thrones tan sonra bir türkün oynadığı en iyi ikinci şey olabilir e tabi bir de hayali kayzer söze var :D :D herneyse film cennetvatan ülkemizi tasvir etmek için elinden gelen herşeyi yapmışa benziyor... yılmaz erdoğan ve cem yılmazın canlandırdıkları role kattıkları duyguyu takdir etmek lazım :D :D istanbulu tam bir kültür başkenti olarak gösteren film bacasız sanayiye de katkıda bulunacağa benziyor.. benim gözüme çarpan tek eksik olgaydı.. yani keşke biraz daha duygusal oynabilseydi ama o da nazar boncuğu diyelim :D cindirella mana da ayrı olarak teşekkür ederim :D :D
Tayfun Y.
Tayfun Y.

12 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Beklediğimden daha iyi bir filmdi, Türkiye'yi kötü gösterecek gizli kareler olabilir önyargısı ile izledim filmi fakat gayet iyi bir film gördüm, Cem YILMAZ iyi oynamış Yılmaz ERDOĞAN ise mükemmele yakın, Russell CROWE idare eder bir oyunculuk sergilemiş (Daha iyisini yapabilirdi ama yönetmenlikle ikisi bir arada olunca bir şeyler eksilmiş olabilir, belki kendisini o anda canlı göremediği içindir), Olga KURYLENKO ise bence yetersiz bir oyunculuk segilemiş ki zaten onunda güzelliği ve zarifliği yetmiş.
Selda K.
Selda K.

13 Şubat 2015 tarihinde eklendi
SON UMUT ile Russell Crowe'a teşekkür ediyorum. Yalnız ülkemin yalnız olmadığını gösterdiği için... hakkını savunduğu için... O bir Avusturyalı evet ama çoğunluğun göremediklerini görüp inkar yerine doğruyu gösterdiği için... vs...
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BU ÜLKENİN GELECEĞİDİR. Bu filmin senaryosunun içinde geçen en güzel cümledir.
SON UMUT filmi kesinlikle arşivimde olması gereken filmlerden biri. Tekrar teşekkürler Russell Crowe.
Engin Ö.
Engin Ö.

18 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Çanakkale Savaşı 'nda aynı birlikte savaşan Avusturyalı iki asker. Savaştan dört yıl sonra 1919'da ,oğullarının ölmediğine inanan bir anne( ,eşinden (Connor) oğullarını bulmasını istemektedir.Savaşa ait kayıtların tutulduğunu düşünen baba ,araştırmaya devletin başkenti İstanbul'dan başlar.İstanbul'dan başlayan ,yurdun çeşitli yerlerinde devam eden arama sırasında ,Ege şehirlerinde savaşın gerçek yüzünü de yaşayan Connor'ın en büyük destekçileri Türk subayları Hasan (Yılmaz Erdoğan ) ve Cemal (Cem Yılmaz) dir.
Çanakkale Savaşı'na tarafsız bir bakış açısı ile çekilmiş film için, Yılmaz Erdoğan'ın oyunculuğunun da etkileyici olduğunu belirtmeden geçmeyelim.İyi seyirler.
Hayrunnisa Işık
Hayrunnisa Işık

11 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Böyle bir filmin çekileceğini duyduğum andan itibaren filmle ilgili haberleri takip ettim ve birçok sinema sever gibi heyecanla beklemeye başladım.
Filmden tabiki belli seviyede bir beklentim vardı ama bunu çok da üst seviyede tutmamaya çalıştım çünkü ülkemizde bu tip çok konuşulan projeler sonunda hayal kırıklığına uğratabiliyor.Filmi izlediğimde ise bir hayal kırıklığı yaşamadım beklediğim gibiydi başarılı ama muhteşem değil.
Artıları ve eksilerine gelirsek en güzel yönü olabildiğince objektif olmaya çalışılması film sadece tek tarafın gururu ya da tek tarafın yaşadığı acıları yansıtmıyor savaş gerçeğini ortaya koyuyor.Her iki tarafında aslinda neler feda edittiğini ve nasıl acılar yaşadığını görüyoruz.Oyuncular da karakterlerle uyum sağlamış.Ama filmi izlerken kendinizi Ayşe karakteri yerine geçebilecek Türk aktristleri düşünmekten alamıyorsunuz çünkü Olga Kuryenko iyi bir oyunculuk sergilese de dublajla konuşmasının oturmamasından ya da tavırlarından bir türlü Türk kızı Ayşe olamadı gözümde hep eğreti kaldı.Tabi birde İstanbul'un sanki bir ortadoğu şehri gibi sarı gösterilmesi var.Dünyanın gözünde bu algı nasıl , ne zaman değişecek merak ediyorum.
Özetlersem Russel Crowe ilk filminde bazı alsaklıklar da olsa başarılı bir iş çıkardı ve savaşın aslında bir saçmalık bir yönlendirişten başka bir şey olmadığını, aslında sorunların bizim değil halklarını yönetirken gözünü para ve kan bürüyen sözde liderlerin oyunu olduğunu bizlere anlatdı ve hissettirdi.
Gulnaz K.
Gulnaz K.

30 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Uzun zamandir izledigim en iyi filmlerden biri.. Konu cok huzunlu.. Cok etkileyici.. Oyuncular genelde basarili yalniz cem yilmaz av mevsimindeki cem yilmaz gibiydi. Hatta su meshur hayde gidelum haydenin bir versiyonu hey onbesli olarak karsimiza cikti. Yinede guzeldi.
Mehmet A. U.
Mehmet A. U.

15 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Bu tür öykülerde, en hoş yan; parmağım gözüne türünden zorlamaların olmaması. .....ve parmak sallama olmayan savaş trajedisi. Yılmaz Erdoğan dışında, sağlam bir oyunculuk performansı olunca izlemek akıcı oluyor. 'Kamera arkası' gibi savaş sahneleri, sıkmadan konuyu örüyor. Finale yaklaşırken artan duygu ağırlık haller, çıkış sonrası da sizi kolay terk etmiyor. İzlenmemesi eksiklik yaratacak türden bir filim..