Filmi çok başarılı buldum,Halka serisinden sonra beni çok etkileyen bir yapıma rastlamamıştım,james wan harika bir denge kurmuş,giriş sahnesindeki kötü ruh etkisindeki aile içi katliamdaki teknik başta beni hemen sardı,oyunculukların başarısı,janet (çocuk oyuncu)çok başarılı buldum,filmde korku,gerilimden başka bütün duygular,çok dengeli harmanlanmış,aşk sadakat,hüznün sevecenliği,güven duymadaki ters köşe,yan katmanlarda çok başarılı,eğri adamın isyanı,yaşlı adamın aslında kullanılıyor olması,kendini ifade elemelerindeki zorluklar,istemedende olsa aile bireylerine zarar vermesi,filmin müziklerinde çok başarılı,baş erkek karakterin elwis takliti ile şarkısı,çocuklar ve anneye bir bütün olduklarını hissettirmesi ,yalnız değilsiniz hissi verdi,beni çok etkiledi ve gelelim asıl musallat olan kötü ruh rahibeye,rüyada görülen yüzün tabloya çizilmesi,rahibe kılığında gölgenin tabloyla bütünleşip kendini gösteren sahnesi gerçekten başarılıydı,böyle başarılı bir filmin final sahnesi daha başarılı olabilirdi,yarım puanı onun için kırdım,herkese öneriyorum.