rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
26 Aralık 2016 tarihinde eklendi
Dan Brown-Ron Howard-Tom Hanks işbirliğinin son ürünü. Özellikle "Da Vinci Şifresi" ile birlikte Dan Brown türe yeni bir soluk getirmiş, dini-mitolojik-sanatsal şifreleri kullanarak dünyayı ilgilendiren gizemleri çözen Robert Langdon karakterini yaratmış, arka plana da önemli şehirlerde geçen uzun aksiyon-kovalamaca sahnelerini oturtmuştu. Kitaplar haliyle beyaz perdeye uyarlanmaya çok uygundu. Kuşkusuz yönetmene büyük iş düşüyor, bu kadar sayfayı iki saatlik filmlere sığdırma ve bir yandan bütünlüğü sağlayabilme ayrı bir maharet gerektiriyordu. İster istemez sürekli yüksek tutulmaya çalışılan tempo ve kitabı sığdırma isteği, bir 'acelecilik' katıyor bu gibi uyarlamalara. "Inferno"da da durum böyle. Kitap başlangıçta yine büyük bir infial yaratmasına karşın, bir süre geçtikten sonra Brown'ın en iyi işlerinden biri olmadığı yönünde yorumlar gelmeye başlamıştı. Film kendini izletiyor. Büyük beklentilere girmeyin. İstanbul sahneleri zaten oldukça az. Mekan kullanımları fena olmasa da, Dr. Brooks'un İstanbul'da göründüğü ilk sahneler son derece klişe.
iyi ve yine sürükleyici bir film fakat aklıma takılan konu neden filmin Türkçe olan sahnelerinden birisinde Yerebatan Sarnıcı'na Yerebatan Sarayı denildi ve filmin ilerleyen başka bir Türkçe sahnesinde yeniden Yerebatan sarayı denildi? izlenmeye değer bir seri filmi 7/10
Film başladığında 'Ahh!' dedirtti, bitince 'Vah!' dedirtti. Dan Brown kitaplarını okumadım fakat filmlerini takip ediyorum. Kötü diyemem ama bu en zayıfıydı. Konu asla zayıf değil ama konuya yakışmayan aksiyon ve görsellik vardı. İlk iki filmde gösterip bu film için vadettikleri ile kıyaslayınca hayal kırıklığı oluştu. Birbirinden farklı büyük şehirlerde çekimler yapmak için harcanan prodüksiyon masrafı sebebiyle sanki oyuncu kadrosunda kısıtlamaya gidilmiş. Tom Hanks bile artık bu seriyi tek başına taşıyamaz. Danzel Washington, Morgan Freeman gibi bir eş başrol oyuncusu ya da yardımcı oyuncu ile kadro zenginleştirilebilirmiş. Vasat!
Bir çok insan gibi ben de ,filmde Tom Hanks oynadığı için gittim. Film öncesinde bir kaç eleştiri okuduğum için doğal olarak çok büyük beklentilerle gitmedim filme. Bundan ötürü beklentilerimi karşılayan bir film oldu. Filmin konusu çok basit bir konu , öyle aman aman bir konu diyemeyiz. Gerilim öyle çok da fazla vardı diyemem , ancak özellikle son 20 dakikasında , yani İstanbul'da geçen kısmında gerilim artıyor.Filmde bir çok mantık hatası aramama rağmen film bu arayışımdan neredeyse her defasında kurtulmayı başardı diyebilirim.Ancak şöyle bir şeye karar verdim. Artık Amerikan sineması sıkmaya , yerinde sekmeye başladı.Artık izlerken "vay be , adamlar neler düşünmüş, nasıl yapmışlar " diyemiyorum uzun zamandır. Bu tanımı en azından kendi zevklerim doğrultusunda bu filmde koydum diyebilirim.Sinema tarzımın değiştiği özel bir film olabilir Cehennem.
İstanbula gelen kızın, sanki İrana gelmiş gibi kapalı çarşıdan hemen Bi şal alıp takması. zaten çok az gösterilen İstanbul için kapalı çarşıdaki mültecilerin olduğu bir anı sanki Türkiye insanımış gibi gösterilmesi hoş değil. Ezan sesi dışında gerçek İstanbul ve Türkiye yansıtılmamış. Tabi filmin odak noktası bu değil. ☺️ Tom Hanks için izledim diyebilirim.