Logan: Wolverine

Sertuğ T.
Sertuğ T.

4 Mart 2017 tarihinde eklendi
( Spoiler )
"Ölüyorsun" Her Efsanenin her kurgunun bir sonu var. Ne yazık ki kabul etsekte etmesekte bu nihai son her zaman var. Fox Deadpooldan aldığı Karardan sonra Loganıda Diğer Wolverine filmlerinin dışında tutup artık Wolverinin saldırgan yönünü gösterip ona hakketiği elvedayı verebilmek için filmi R RATED (18+) bir şekilde gösterime sundu.( Ülkemizde 15+Olarak girdi .) Cidden film konduğu yaş sınırını hakkedecek seviyede bir vahşet sunuyor .Film tam bir Festival Filmi tadında. Filmde genelde diğer mutantların akibeti hakkında net bir kesinlik yok. Benim farkedemediğim gözden kaçırdığım bazı detaylar olmuş bunları sonradan film hakkında arkadaşlarımla muhhabet ederken hatırladım. Böylecede en net sonuç Xavierın Loganın zihnine girip Xmeni Öldürdüğü Oluyor. Xavier " Pişmanlık Duyuyorum " gibi sözlerinden ve Logana olan atıflarından biraz biraz çıkarıyorsunuz bunu. Aynısı Old Man Logan Çizgi Romanı öncesindede Mysterio Tarafından Logana yapılmıştı ve Logan Tüm X- Men Ailesini Öldürmüştü.Filmin aslında klişe gibi duran ama Old Man Loganı okumuşlara çok iyi gönderme gelecek sahneleri var. Old Man Loganı birebir kopyalaması çok imkanlı değil sonuçta Old Man Loganın geçtiği evren dolu dolu ve post-akoliptik bir evren. Burda tam öle bir evren görmüyoruz. Sadece mutantlardan arındırılmış bir evren görüyoruz.Film Açılış Sahnesinden itibaren Loganın artık yaşlandığını zor ayakta durduğunu ve zor kavga ettiğini gösteriyor.Adamantium Çelikin onu zehirlemesinden dolayı hem güçsüz düşen hemde yaşlanan Loganın yaraları iyileşmiyor.Filmde bir düşman sıkıntısı var ama siz buna çok aldırış etmiyorsunuz. X23 cidden harika olmuş özellikle X23 ün başlangıç hikayesine benzemesi, Başlangıç hikayesinden farklı olarak X23 ün yanında onun gibi birsürü çocugunda deney olduğunu görüyoruz.Hepsi değişik bir şekilde doğmuş ve Başka Mutantların DNAlarını taşıyan kişiler.X23 te Loganın Dnasını taşımakta Özellikle bu
deney programını yapan kişinin Wiliam Stryker gibi birinin oğlu olması dahada büyük bir gönderme.Göndermeler cidden harika geçmişe geçmiş karakterlere, geçmişe yaptığı göndermeler çok sağlam .
Filmde bazıları Dakeni görme umuduyla gitti ama onun yerine X24 adlı Wolverinin tamamen klonu olan bir mutant var karşımızda. Bir nevi Yarı- Daken sayabiliriz böyle bir karakter yaratmak mantıklımı ? Bence onun yerine Sabrettoh karakterini filmden çıkarmasalardı daha iyi olabilirdi.X24 ün Xavierı öldürmeside çok üzücü oldu açıkçası dediğim gibi tam festival filmi kıvamında ve duyguları çok iyi anlatabiliyor ve film dram-aksiyon türünde gayet başarılı.Açıkçası Xavier öldüğünde Ağladım. Film bazı virgüller, açık kapılar bırakmış . Bunları bazı görüntüler,bazı sözlerle tamamlayabilirsiniz ama ben o virgüllere dikkat etmeden izlediğim için haliyle bazı açık kapılar kalmıştı aklımda. Bu filmde Loganın sonunda sinema evreninde gerçek adını kullandığını görüyoruz ama Wolverine değişmiş, Artık Wolverine isminin kullanmıyor bir nevi emekli olmuş. Şöförlük yaparak geçmini kazanıyor. Ve Meksikada Xavier ve Calibanla birlikte yaşıyor. Alhzemier Hastası Xavier, Ve Logan dünyanın tüm post-akoliptlikliğini görmüş ve bundan etkilenmiş kişiler. Xavier Nöbetler geçiriyor. Ve İlaçlarını almadığı sürece Baskı Altındayken Hep Bunu yaptığı için bu bir tehlike arz etmekte.Kendilerini hep Son Mutantlar Zannederken Xavierın sezimiyle Aslında kalan tek mutantlar olmadığı anlaşılıyor. Filmin 1. Perdesi Aşırı iyi geçerken. 2. Perdede bazı problemler mevcut.Tempoda sıkıntı var. Evet bu benim için bir sorun değildi ama bunu normal bir film olarak izleyenler için bu insanların filmden kopmasını sağlayacaktır. Ayrıca fragmanlarda hep duyduğum artık ezberlediğim şarkıların filmde kullanılmaması beni baya üzdü. Sonlara doğru mutant çocukların askerlere saldırdığında veya kötü adamı öldürdükleri sahnedeki efetkler aşırı aceleye getirilmiş.Ve Büyük Ustanın ölüm ve gömülüş sahnesi ise bu film için ayrı bir ton. Kısacası Harika Bir X - MEN filmi ve Süperkahraman filmi olmuş. X23 ve Loganın baba-kız uyumu aynen The Last Of Us oyunundaki Joe-Ellie ikilisi gibi çok iyi yansıtılmış.
Artılar : + Aksiyon- Vahşet Sahneleri + Festival Filmi tadında olması + Güzel bir nokta ve güzel bir elveda + Göndermeler + Karakterler + X23
Eksiler : - Senaryonun gidişatı (2.Perde) - Müziklerin Kullanılmaması - Sondaki Aceleye getirilmiş görsel efektler
Nihai Karar : 8.5/10
" Işığa Dikkat Et"
"Denizlere Açılalım
Ferhat Ö.
Ferhat Ö.

3 Mart 2017 tarihinde eklendi
Bir X men hayrani olarak bu filme hayran kaldigimi söyleyebilirim,muhtemelen defalarca izleyecegim,Kusursuz bir filmdi.
Mazikeen ..
Mazikeen ..

3 Mart 2017 tarihinde eklendi
Beklediğime... beklentime... hepsine değdi... Mükemmel bir filmdi... spoiler:
Sonunda belki bi kaç taş oynar die bekledim X hala umudum var tabikii...
Fundalina Jolie
Fundalina Jolie

1 Mart 2017 tarihinde eklendi
James Mangold tarafından şimdiye dek yaratılan en büyük çizgi roman kahramanlarından biri olan Wolverine’in tamamlayıcı bölümü bildik anlatımların dışına çıkıyor ve unutulmaz bir vedaya sahne oluyor.
Duygu yoğunluğunu dibine kadar yaşatan ve salt aksiyondan çok daha fazlasını sunan film, uzun sayılabilecek 2 saat 17 dakikalık süresi boyunca etkileyiciliğini korumayı başarıyor. Bir çizgi roman uyarlamasının dışına çıkan anlatım, bildik Wolverine filmlerinin ötesinde hem duygusal hem de çok sert.