Hesabım
    Nikahta Keramet Var mı?
     Nikahta Keramet Var mı?
    26 Aralık 2014 Sinemada | 1s 26dk | Komedi, Dram, Romantik
    Yönetmen Bandar Albuliwi, Ghazi Albuliwi
    |
    Senarist Ghazi Albuliwi
    Oyuncular: Ghazi Albuliwi, Hiam Abbass, Omer Barnea
    Orijinal adı Only in New York
    Üyeler
    3,0 1 Puanlama, 1 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Amerika'da yaşayan Filistinli Arafat aktör olmaya çalışan ve ailesiyle birlikte yaşayan 30 yaşında bir adamdır. Ailesinin evlilik ısrarlarına rağmen aradığı kişiyi bir türlü bulamayan Arafat aynı zamanda porno bağımlılığı nedeniyle de sorunlar yaşamaktadır ve bu nedenle bir destek grubuna katılır. Arafat bu seanslar esnasında Kenny ile tanışır. Kenny ona yeşil karta ihtiyacı olan biriyle evlenmesi, bu sayede para da kazanacağı fikrini verir. Genç adam teklifi kabul eder, ailesine meydan okuyarak İsrailli bir kadınla evlenmeye karar verir...

    Bandar Albuliwi ve Ghazi Albuliwi ikilisinin yönetmenliğini üstlendiği film Amerika, İsrail, Ürdün ortak yapımı. Filmin başrollerini Hiam Abbass, Ghazi Albuliwi ve Omer Barnea paylaşıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Nikahta Keramet Var mı?

    Kerametin alameti!

    Yazar: Banu Bozdemir
    Filistin İsrail ilişkileri politik areneda ve devletler bazında gayet sert seyrederken sivil dünyada daha barışçıl ve neşeli çığlıklar atmaya devam ediyor. En azından bazı filmler iki devlet arasında yıllara yayılan savaşı aşkla yıkmaya çalışıyor. Geçen yılın Filistin filmi Omar da iki ülkenin yasaklı aşk ilişkisine ve bu uğurda verilen emeklere odaklanmıştı. Wedding in Galilee / Düğün El İle Harman Yel İle filmi de politik algının dışında gayet insani ilişkilerin devrede olduğu bir Filistin -İsrail sunuyordu. Peace After Marriage / Nikahta Keramet Var mı ise ağırlıklı komedi algısıyla meseleye yaklaşıyor. Hatta romantik komedi kıvamına da giriyor ama pırıltılı esprileriyle vaat ettiğinden fazlasını yaşatıyor izlerken. Ve insanları ortamlarından alarak, yani Filistin ve İsrail topraklarının geriliminden uzaklaştırarak kendince daha uzak, orta ve barışçıl bir noktaya çekiyor diyelim. Amer

    Fragmanlar

    Nikahta Keramet Var mı? - Altyazılı Fragman 2:05
    Nikahta Keramet Var mı? - Altyazılı Fragman
    2.643 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Vizyon Dosyası!
    Haberler - Özel Dosyalar
    25 Aralık 2014 Perşembe

    Oyuncular

    Ghazi Albuliwi
    Rolü : Arafat
    Hiam Abbass
    Rolü : Amani
    Omer Barnea
    Rolü : Yari

    İzleyici eleştirisi

    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.257 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    16 Mart 2016 tarihinde eklendi
    Filmi kaçırdım, internette bulana kadar canım çıktı. Canımın çıktığına değdi mi? Pek sayılmaz ama filmde kendinizden bi' şeyler bulabilirsiniz kesinlikle. Vakit kaybı değil, başyapıt değil. Arada derede bir şey..

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Yönetmen Hakkında

    Filmin senaryo yazarı ve iki yönetmeninden biri olan Ghazi Albuliwi aynı zamanda filmin başrol oyuncusu. Albuliwi bu filmle birlikte ikinci uzun metrajlı yapıta imza atıyor.

    Ödüller ve Adaylıklar

    Kazandığı Ödüller:Montpellier Mediterranean Film Festivali - 2013İzleyici Ödülü - En İyi FilmAltın Antigone - Özel Mansiyon ÖdülüEn İyi Erkek Oyuncu Jüri Özel ÖdülüTribeca Film Festival - 2010Tribeca All Access Creative Promise ÖdülüFilm ayrıca Nasville Film Festivali ve São Paulo Film Festivali'nde ödüllere aday gösterildi.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD, İsrail, Ürdün
    Dağıtımcı Chantier Films
    Yapım yılı 2013
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 2 başlık
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2013, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2013.

    Yorumlar

    Back to Top