tarhansimsek
5 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
C.Chaplin serisi içerisinde Altına Hücum ve Diktatörden sonraki en iyi film. Kendisi zaten bir sinema dehası-düayeni. Sinemanın yazan-yöneten-oynayan üçlemesinde en tepede bulunan kişisi. Defalarca izledim. Her zaman izlenen cinsten. Ha bizde bu filmdeki birkaç sahneyi rahmetli K.Sunal yinelemiş lakin hikaye. 10/10
Şarlonun ilk uzun metraj sayılabilecek orta metraj duygusal güldürü filmi The Kid. Komedi ile trajediyi harmanlayıp güldürürken ağlatmak 1921 yılında ne büyük iş, O büyük yönetmen, oyuncu ve yazar Charlie Chaplin. 1986 yılında Türk sinemasında Kemal Sunal ile remakei gelmişti (Garip).Şarlo: bol pantolonu, büyük ayakkabıları, melon şapkası ve elinde bir baston sakar hareketleri ile marjinal, efsane sinema tiplemesi.
Bu filmi anlatmak için ne kelimeler yeter ne de ifadeler. Gerçekten olağan üstü bir film, ses olmadan bir insan nasıl milyonları ağlatabiliyor aklım almıyor. Charlie Chaplin'in gerçekten babası olmadığı bir çocuğa gerçek bir baba gibi davranmasına şahit oluyorsunuz ve onun için herşeyi yapıveriyor. Bu film Türk sinemasınada uyarlanmış, Kemal Sunal'ın oynadığı Garip filmi ama şunu söylemek lazım gerçekten filmden anlıyorsanız ve sinema kültürünüz varsa bu filmin Kemal Sunal'ın oynadığı filme bin bastığını göreceksiniz. Gerçekten farklı bir oyuncu Charlie Chaplin...