Satranç

Ahmet Büke
Ahmet Büke

22 Mayıs 2022 tarihinde eklendi
avusturyada nazi zülmüne uğrayan adamın dramı. Tempo çok yavaş. Sürükleyicilik kısmen zayıf gibi ama genelde seyrettiriyor kendini. Konu çok orijinal. Kurgu başarılı. İyi bir alman filmi olmuş bu. 10 / 9
Uğur Çakmak
Uğur Çakmak

11 Şubat 2025 tarihinde eklendi
Stefan Zweig'in eseri olan Satranç kitabından uyarlanan bu yapıt her ne kadar kitaptaki derinliği tamamen yansıtamasa da bir film metrajına fazlasıyla duygu sığdırmayı başarmıştır. Bu filme sadece bir film gözüyle bakmak büyük bir haksızlık olacaktır. Satranç seven bir insansanız zaten film sizin için bambaşka bir boyuta çıkabilir. 'Dark' dizisinden de tanıdığımız Oliver Massuci yine alman film kültüründeki başarısını bu yapımda da devam ettirmiş görünüyor. Yaşadığı işkence dolu anlara tanıklık ederken filmin içerisinde olduğunuza dair bir hissiyate kapılabilirsiniz. Zaman ve mekan algısının kırıldığı, tarihi olayların atmosfere çok iyi yansıtıldığı, insan psikolojisinin sınırlarının zorlandığı başarılı bir film olduğunu düşünüyorum. Satranç oyununun bir oyundan daha fazlası olduğunu insan psikolojisi ile doğrudan bağlantısını kaliteli satranç maçı sahnelerinde de hissediyoruz. Görsel kalite, kurgu ve oyunculuk yönünden geçer not alan bu yapım kesinlikle izlenmelidir.

''Sadece izlemeye değil, üzerine düşünmeye değer bir film. ''

İyi seyirler.