Çıplak Silah
Ortalama puan
3,3
yayın
  • Milliyet
  • Birgün
  • Hurriyet
  • Habertürk

Her dergi ve gazetenin puanlama sistemi farklı olduğu için, Beyazperde, puanları 0.5 - 5 yıldız üzerinden, kendi barometresine göre vermiştir.

Basın Eleştirisi

Milliyet

Yazar: Müjde Işıl

Velhasıl “Çıplak Silah” orijinal filmi izleyenlerin de izlememiş olanların da bolca güleceği bir tuhaflıklar komedisi vadediyor. Film, ZAZ ekibinin orijinal fikrine ihanet etmiyor; tam tersine bugün izleseler onların da gülüp memnun kalacağı bir yapım. Nostaljik, aynı zamanda yenilenmiş de.

Eleştirinin tamamı için: Milliyet

Birgün

Yazar: Tuğçe Madayanti Şen

Yeni film, ZAZ’ın ‘şaka bombardımanı’ felsefesine sadık. Arka planda nedensiz patlayan dondurma kamyonu, Top Gun tarzı romantik montajın bir anda kazaya dönüşmesi, ‘Bu bir silah mı?’ sorusuna verilen ‘Hayır, vegan sucuğu… ama yine de canını yakabilir’ cevabı… Ayrıca güncel göndermeler de eksik değil. Mission: Impossible parodileri, Elon Musk benzeri kötü adamlar (Danny Huston). 85 dakikalık temposu, izleyiciyi yormadan patlayan komedi topuna döndürürken bazı yerlerde hafif tempo düşüşü olduğunu da söylemeliyim. Ama bu, filmin neşesini gölgelemiyor. Leslie Nielsen’in ruhu, bir köşede gülümseyerek izliyordur.

Eleştirinin tamamı için: Birgün

Hurriyet

Yazar: Uğur Vardan

Film ‘ZAZ Ekolü’nün izlerini sürmekte yer yer başarılı oluyor. Burada da tıpkı ekolün ürünü geçmişin o sulu sepken yapımları gibi art arda gelen, etki oranları farklı esprilere ve durum komedilerine tanıklık ediyoruz.

Eleştirinin tamamı için: Hurriyet

Habertürk

Yazar: Mehmet Açar

Özetle, bazı sahnelerinde eğlenip gülsem de genel olarak beğendiğimi söyleyemem. Buna karşılık, filmin ABD’li ve İngiliz eleştirmenlerden tahmin ettiğimden çok daha yüksek notlar aldığını belirtmem gerek.

Eleştirinin tamamı için: Habertürk
Daha Fazlasını Göster