ORHAN SANDIKCI
23 Aralık 2025 tarihinde eklendi
Diğer serilerine göre aksiyonu daha azdı ve farklı bir konusu vardı. Yer yer eksik yanları ve mantık hataları da vardı. ilk iki filmin biraz gerisinde kalmış doğrusu. İçeriğinde kimin daha merhametli , kimin daha zalim olduğu gibi insanlık dersi veren ve derin mesajlar barındıran bir filmdi. İzlerken Evrim teorisi aklına gelmeyen yoktur sanırım. Biraz Yavaş ilerlese de, dram ağırlıklı olsa da heyecanla sonuna kadar kendini izletti. Görsel efektleri, seslendirmesi, işaret dili, müzikleri güzeldi ve yerinde kullanılmış. Eleştiri ucu açık olsa da genel anlamda ben beğendim. Serinin takipçilerinin kaçırmaması gereken bir filim.
ya benim için ilk ve 2.serilerine nazaran çok ortalama bi filmdi bi kere aşırı uzun abi dram sahnesi çok fazla sıkılıyosunuz resmen ilk 1 ve 2 süper ama sonuncusu olmamış yaa sankii
Genelde bu tür müzikleri sıradan bazende klişe bulan biriyimdir lakin müziklerin çoğu doğru kullanılmıştı cidden bu çok hoşuma gitti. Görsellik,replikler cidden güzel eğer senaryo bu kadar tahmin edilebilir olmasaydı bu film benim gözümde 8/10 puan alırdı lakin puanım 7/10. Cidden bazı noktalarda maymunların ve insanların aslında aynı canlı olduklarını, benzediklerini vurguluyor duygusal olarak en azından. Bazı noktaları küçük kızın gözünden anlatmaları cidden güzeldi. Woody cidden güzel rol yapmıştı özellikle son sahnesinde. Andy'den bahsetmeme gerek bile yok, ne kadar yetenekli olduğunu Gollum karakterinden biliyoruz zaten.
"Merhamet!",Maymunlar Cehennemi Serisi,PIERRE BOULLE nin yazdığı Maymunlar Gezegeni kitabından uyarlanan , İlki 1968 de çıkan 4 filmlik serinin öncesini anlatan Maymunlar Cehhenemi üçlemesi ilk 2 filmiyle ses getirmiş ve çok iyi mesajlar barındırmanın yanında çok iyi 2 filmdi üçlemenin son filmi Maymunlar Cehhenemi : Savaş en az ilk 2 si kadar başarılı ve güzel bir film olmuş. Filmin konusuna çok değinmeye gerek yok Maymunlar Cehhenemi : Savaş filmini tanımlayacaksak bir İntikam Macerası diyebiliriz, Ama bir intikam macerasının yapması gerektiği karakter gelişimlerini ve olay örgüsünü ağırdan almış ki böylece en doğru olanıda yapmış. İlk 2 filmde kullanılan yüz yakalama teknolojisi bu filmdede kullanılıyor ve neredeyse yapaylıktan öte organik durmuş çünkü Sezarın bu filmde beden dili dışında bolca sözlü diyaloğu mevcut , Bunun yanında Sezar bir lider olma yada kendi çıkarları ve intikam yolunda gitme konusunda filmde sürekli bir çelişkiye düşüyor ve açıkçası bu onun karakteristik gelişmesinde büyük rol oynayan bir faktör olmuş. Kendi türündeki yozlaşmanın öncüsü Koba onun hayatında çarpıcı bir rol oynuyor ve öyle ki sürekli onu halüsilasyon biçiminde görüyor. Filmin ilk yarısı harika giden güzel bir yol macerasıyken ikinci yarı temponun dahada düştüğü ve aceleye getirilmiş olay örgüsüne sahip bir kısım olmuş.Maymunlar artık kendi türlerindeki yozlaşmanın açtığı yara ötürüyle zaten bir kırılma geçirmişken insanlardan korkmaları onlarda dahada bir kırılma gerçekleştirerek türün yozlaşıp dağılmasına neden oluyor. Onun dışında Woody Harelson rölünü çok iyi oynamış ve bu hikayede aslında iyi veya kötünün olmadığını gayet düzgün bir biçimde koruyan bir yere sahip. 1. Filmde insanlar tarafından yaratılan ve İnsan soyunun tükenmesine ve kolonileşmesine neden olan virüs burdada gündem haline gelmiş.Amiah Millerın oynadığı Nova karakteri bu olayın açıklayıcısı ve kilit rölünü oynamış ,Ne kadar çok tahmin edilebilir olsada Bad Monkey gibi komedi unsuru yan karakterler filmi ufakta olsa toparlamaya çalışıyorlar . Senaryo biraz basit , ve sonu her ne kadar dolaylı yoldan -ki dolaylı yoldan böyle bir sonu getirmek iyi olmamış- keyif alabileceğiniz ve Maymunlar :Cehennemi Başlangıç ve Maymunlar Cehennemi : Şafak vaktinin izlerinden gidip güzel bir final sunmuş. Puanım : 7.8/10
film için beklentilerinizi fazla yüksek tutmayın. Sonu açık kalan bir film. devamı gelecek mi bakacağız. film çok duygusal olmuş. savaş öğeleri çok az. ikinci bir insan grubunun olduğunu anlıyoruz. devam filminde bu grup devreye girebilir. bu serinin sonu gelmez. film notum 3. eğer bu seriyi takip ediyorsanız gidebilirsiniz. ilk defa izleyecekseniz tavsiye etmem.