Hesabım
    Bensiz
     Bensiz
    2 Mayıs 2014 Sinemada | Dram
    Yönetmen Ahmet Küçükkayalı
    |
    Senarist Ahmet Küçükkayalı
    Oyuncular: Metin Akdülger, Öykü Çelik, Burçin Abdullah
    Üyeler
    3,0 7 oy
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Genç, yakışıklı ve çok iyi bir hayatı olan Necip, küçüklüğünden beri futbol ile büyüyen, bu sporu kariyer olarak seçen bir futbolcudur. Sevgilisiyle beraber keyif dolu bir hayat yaşamaktadır.  Önündeki en büyük hedef ise takımını ve dolayısıyla kendisini de 1.lige çıkartmaktır. Önlerinde son bir playoff maçı kalmıştır ve necip hırsla doludur. Fakat sahada hiç beklemedik bir olay olur ve sert bir müdahale sonunda Necip sakatlanarak maçı yarıda bırakır. Daha kötüsü aldığı darbe nedeniyle bedeni tamamen felç olmuştur. Uzun bir yoğun bakım sürecinin ardından evine taburcu olan genç adamı, artık bambaşka bir hayat beklemektedir… Necip, bir köşede süs eşyası gibi durduğu, garip  ailesiyle yaşadığı ahşap evde, gören duyan ancak bedeni hiçbir şey hissetmeyen, tepki veremeyen bir varlıktır. Yaşam "onsuz" devam eder. Necip, bu yeni hayatında içsel bir yolculuğa çıkacaktır… Ahmet Küçükkayalı’nın senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği filmin başrolünde Metin Akdülger yer alıyor. 

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Bensiz

    İşte hayat bensiz de yaşanıyor!

    Yazar: Misafir Koltuğu
    Ahmet Küçükkayalı’nın bu hafta vizyona giren filmi Bensiz, kendi çapında bir futbol yıldızı olan kahramanı Necip’in son playoff maçında sert bir müdahale sonucu felç olmasından sonraki hikayesine odaklanıyor. Necip aldığı darbe nedeniyle tamamen felç oluyor ve film boyunca onu hep bu paralize halde izliyoruz. Böyle anlatıldığında bile Bensiz’in erdemi ortaya çıkıyor aslında, çünkü batılı örnekleri Kelebek ve Dalgıç ya da İçimdeki Deniz gibi filmlere benzer şekilde sinemamızda bildiğim kadarıyla bir ilk, felçli bir kahramanın anlatılması. Elbette insan ana karakteri felçli olan bir filmden yine dünya sinemasındaki örneklerdeki olduğu gibi kahramanın iç dünyasını (dış dünyası diye bir şey pek olamadığı için) görsel ve estetik stratejilerle anlatmasını bekliyor. Bu stratejilerin en tipik olanı dünyayı onun sınırlı gözlerinden göstermek mesela. Oysa Bensiz, Necip’in içindense daha çok dışınd

    Fragmanlar

    Bensiz - Fragman 2:14
    Bensiz - Fragman
    11.113 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Frankfurt Türk Film Festivali Başlıyor
    Haberler - Festival ve Ödüller
    23 Temmuz 2014 Çarşamba
    Vizyondakiler!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Mayısın ilk haftasında tam 8 yeni film sinemalarda!
    1 Mayıs 2014 Perşembe
    Pek Yakında: Bensiz Filmi İçin Hollywood'tan Oyuncu Koçu!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Hollywood standartlarında çekilen Bensiz filmi emin adımlarla vizyona yürüyor.
    24 Şubat 2014 Pazartesi

    Oyuncular

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Oyuncular ve Rolleri Hakkında

    Med – Cezir dizisinde Orkun karakteriyle tanıdığımız Metin Akdülger filmin başrolünde yer alıyor. Bu filmdeki karakteri için bir yıl öncesinden çalışmaya başlayan genç oyuncu, özel spor hocası eşliğinde bir yıl boyunca çalıştı. Ardından filmdeki spor sahneleri çekildi ve sonrasında çekimlere 1.5 ay ara verildi. Bu süreçte ise Akdülger, diyetisyen eşliğinde rolü için 17 kilo verdi. Ayrıca karakteri için Hollywood'ta Brad Pitt ve Al Pacino gibi isi Devamını oku

    Teknik Detaylar

    Filmin çekimlere hazırlık süreci yaklaşık bir yıl sürdü ve çekimler 5 haftalık bir çekim süreci sonrasında tamamlandı. Flmin makyajları için gerekli olan malzemeler ve makyaj ekibi İngiltere'den getirildi. Filmin Ahmet Leo Vural imzası taşıyan müzikleri Los Angeles'ta yapıldı.

    Oyuncular ve Rolleri Hakkında

    Filmde Necip karakterini canlandıran Metin Akdülger, bir röportajında kendisine felçli birisini canlandırmanın nasıl olduğu sorulduğunda şöyle demiş: "Benim yaşadığım dünyanın çok küçük olduğunu fark ettim. Hayatın çok daha farklı bir derinliğini keşfettim. Hâlâ hatırlayınca tüylerim diken diken oluyor."

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı İFP Film Prodüksiyon
    Yapım yılı 2014
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 4 başlık
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2014, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2014.

    Yorumlar

    Back to Top