Oğuz Tekir
1 değerlendirme
23 Nisan 2015 tarihinde eklendi
Bilimkurgu, zaman yolculuğu gibi kavramların dahil olduğu bir film izleyecekseniz beklenti biraz yüksek oluyor haliyle. Film, başlarda sanki hikaye büyük bir gizeme dönüşecek ve size vay be! dedirtecek gibi ilerliyor ama ortalarına geldiğinizde hemen hemen hikayeyi çözüyorsunuz ve bu hikayede ne aman aman bir zeka, ne de oturmuş bir kurgu var. Bütün hikaye, bir adamın farklı zamanlarda başka kişilikteki hayatı. Özgün bir hikaye değil, senaryo eksik kalıyor. Türk dizilerindeki kimin eli kimin cebindenin bilimkurgu ile soslanmış ve zaman yolculuğu gibi popüler bir malzeme eklenmiş hali.
Geyet etkileyici bulduğum bir film. Spontane ve sıkıcı ilerlemiyor aksine film aktıkça daha çok beklemediğiniz olaylar gerçekleşiyor. Özellikle paradokslarla ilgilenen kişilerin oldukça ilgisini çekeceğini düşünüyorum.
puzzle gibi hikayeyi çözmeye çalışıyorsunuz.kimlikler, kişilikler, zamanlar hep aldatmacanın bir parçası.Fazla hareket mevcut değil.Diyaloglar ön planda.Beklentiniz fazla olmasın
“”””Analiz edebilme kabiliyetine sahip kişiler için listelerinin başına Rahatlıkla yazılabilen Parodi film ,sürpriz final ,paralel evren ,bilim kurgu içeriği severlerin izledikten sonra ben ne izledim deyip koltuğun arkasına yaslanıp saatlerce bir paradoksu”””” ⬆️
spoiler: abla abi olduktan sonra hic mi aynaya bakmadi, hic mi yillar once kendisini terkeden adama benzedigini goremedi? ve ayrıca abimiz zaman makinasıyla geriye döndüğünde hiçmi karşı dejavu yaşamadı hiçmi kendi kendine sormadı yıllar önce ben kızken bir adamda aynı şekilde benle tanışıp aynı şekilde beraber olduk diye...
Ön yargıyla yaklaşıp efsane diyerek çıktığım bir film oldu benim için. Hâlâ etkisinden çıkmış değilim. Çok güzeldi. Tekrar izlerim diyebileceğim bir filmdi. spoiler: Hele ki o ana karakterin filmdeki her şey olması. Kendini doğurup kendine aşık olması yani anlatamıyorum bile gerisini o derece beynimi yaktı film.