nemesis-2
9 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Stephen King’in romanlarından uyarlanan filmlerin içindeki en iyi filmlerden. Defalarca izlediğim bu başyapıt insanı gerçekten ağlamaya zorluyor. Herşeyiyle mükemmel olan bu filmi tekrar tekrar izlemekten sıkılacağımı sanmıyorum. 10/10
Film izlerken ağlayanları hep yapmacık bulurdum. Bu durum Yeşil Yol filmini izleyene kadar devam etti. Yeşil Yol filmini izleyince filmde ağlamanın normal bir durum olduğu kanaatine vardım. Filmde özellikle John Coffey nin idam edilmesi sahnesinde çok duygulanıp ağlamıştım. Hayatımda izlediğim en güzel filmlerden biriydi.
green mile... bazı filmlere yorum yapmak haksızlıkdır. bazı oyunculara ve de . Tom hanks, bu adam sinema için doğmuş. tıpkı stephen king in nasıl yazmak için doğduğu gibi. ve siz eğer sinemayı seviyorsanız bu filmi sakın izlemeyin evet izlemeyin . ve böylece bu rüya gibi film sanki sadece bana ait miş gibi hissedebileyim :))
oldukça başarılı bir film.. yeşil yol barındıran karanlık bir hapishane içinde geçen tüm iyi ya da kötü şeyler. art niyetler nefretler saflıklar sevgiler.. ve çoğu zaman aslında oraya ait olamama. çok etkileyici, izlenmesi gereken bir film..
film neredeyse tek bir mekanda geçiyor.yani hapishanenin E blokunda.dezavantaj gibi gözüken bu zorluğu yönetmen,sanki coffey gibi sihirli dokunuslarıyla mükemmele çevirmiş. başta tom hanks ve michael c. duncan olmak üzere oyunculuklarda çok güzel.bu iki oyuncunun yanında sam rockwell'in kısa ama etkileyici oyunculuğu güme gitmiş.stephen king ve frank darabont'un buluştuğu filmler güzel oluyor gerçekten.kader mi yoksa tesadüfmü hep hapishane filmlerinde buluşuyorlar.
shawsank redemption'ın yönetmenin bir başka hapishane filmi. shawsank redemption kadar hakkı verilmedi ama insani değerleriyle, sevimli, yetenekli aygırımızla tom hanks ın harika oyunculuğuyla her arşivde bulunmalı
beni bu zamana kadar etkileyen 2 film oldu 1.esaretin bedeli 2.yeşil yol stephan king'e çok minnettarım çünkü bu sevdiğim filmlerin ikisinin hikayesini o yazmıştır
Michael Clarke Duncanı daha once mafya ve sıradan filmlerde kucuk rollerde gormuslugum vardı. Ama bu film onun cıkısı oldu... Son derece yetenekli bir oyuncu oldugunu gosterdi. Tom Hanks e gelince o zaten kendini kanıtlamıs bir oyuncu. Herhangi bir filmin içinde adını duymam o filme gitmem için neden o kadar yetenekli... Filme gelince senaryoların cok onemli oldugunu dusunuyorum filmler için tabi sonra yonetmen vs. Bu filmin senaristi Frank Darabont'u Esaretin bedelinde tanımıstım... İki filmde de imzası buyuk...