Hesabım
    Ejder Yuvası
     Ejder Yuvası
    17 Nisan 2015 Sinemada | 1s 28dk | Macera, Animasyon, Aile, Fantastik
    Yönetmen Yuefeng Song
    |
    Senarist Yuefeng Song, Ran Zhou
    Oyuncular: Didem Atlıhan, Jiao Xu, Guanlin Ji
    Orijinal adı Dragon Nest: Warriors' Dawn
    Üyeler
    3,1 5 Puanlama, 2 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Altera ülkesi uzun yıllar boyu insanlar, elfler ve canavarlar arasındaki çekişmeye tanık olmuş, huzurun zor sağlandığı topraklardır. Uzun yıllar önce yaşanan savaşın ardından elfler ve insanlar barışıı muhafaza etme amacıyla kendi topraklarında yaşamaya başlarlar. Bu barış atmosferi sürerken bir gün karanlık dağlarda uyuyan kara ejderin uyanışa geçtiğini ve insanlara saldırmak için ordu yaratmaya başladığı haberini alırlar. Elflerin prensesi Nerwin, muhafızı Liya'yı da yanına alıp yaklaşmakta olan tehlikeyi insanlara duyurmak için insanların yaşadıkları topraklara, birlikte savaşmak için kralın yanına giderler. İnsan topraklarında bir köy olan Carderock bölgesinde yaşayan genç Lambert ise ilk saldırılardan nasibini almıştır. Şimdi insanlar ve elfler güçbirliği yaparak ejderi kendi yuvasında yok etmek zorundadır.  

    Popüler video oyununun sevilen sinema uyarlamasının yönetmenliğini Yuefeng Song üstlenirken senaryosu Terry Izumi'ye ait.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Ejder Yuvası

    Çin sinemasının ilk büyük animasyon filmi bir oyun uyarlaması olarak vizyonda!

    Yazar: Funda Sularöz
    Farklı ülke sinemalarından iyi animasyon örneklerini vizyonda izlediğimiz bir dönemdeyiz. Bu hafta da Çin’in ilk büyük animasyon filmini izleme şansını yakaladık.Ejder Yuvası (Dragon Nest: Warriors’ Dawn) aynı adlı popüler oyun Dragon Nest’in uyarlaması. Bilgisayar oyunları seven kitle bilir, dünya çapında bir üne sahip bu oyunun animasyon film hali ile Çin sineması atakta bulundu. Nitekim akıllıca da, dünya çapında 100 milyon kayıtlı kullanıcısı olan bir bilinirlikten bahsediyoruz. Öte yandan öykü orijinal mi dersek, Yüzüklerin Efendisi hikayesinin farklı bir bakış açısı ile uyarlanmasından öte geçmiyor cevabını verebiliriz. Fantastik bir dünyada, Altera ülkesinde insanlar, Elfler, büyücüler ve canavarlar büyük savaşlar yaşamıştır. Hiç kimsenin birbirine güvenmediği bir ortamda insanlar, Elfler ve büyücüler barışı sağlamak için çabalamaktadır. Nitekim uzun yıllar süren savaşların son bu
    Ejder Yuvası - Türkçe Dublajlı Fragman 1:02
    Ejder Yuvası - Türkçe Dublajlı Fragman
    27.840 gösterim

    Ekstra Videolar

    Beyazperdede Bu Hafta (17 - 23 Nisan) 5:09
    Beyazperdede Bu Hafta (17 - 23 Nisan)
    5.029 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Sinemanın Alev Topları; Ejderhalar!
    Haberler - Özel Dosyalar
    16 Nisan 2015 Perşembe
    Vizyonda Bu Hafta!
    Haberler - Özel Dosyalar
    17 Nisan haftasında animasyondan korkuya 10 film sinemalarda! Oyun uyarlaması olan Ejder Yuvası, romantik aşk öyküsü Senden…
    16 Nisan 2015 Perşembe

    İzleyici eleştirisi

    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.257 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    14 Eylül 2015 tarihinde eklendi
    Dragon Nest oyundan uyarlama bir animasyon filmi.. Oyunu önceden oynamadıysanız ve karakterleri , hikayeyi tam olarak bilmiyorsanız bu film size göre değil , fakat oynadıysanız sizi gerçekten saracak ve içine çekecek.. Tahminimce oyuna sadık kalmak amacıyla teknolojinin tüm olanakları kullanılmamış filmde o açıdan tatmin etmiyor onu belirtmeliyim..

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Bu Film Hakkında

    Tüm dünyada 100 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan popüler video oyununu Dragon Nest'ten sinemaya uyarlanan film Çin’in dünya seyircisiyle buluşturduğu ilk büyük animasyon filmi olma özelliğine sahip. Film Çin animasyon sinemasında büyük bir adım olarak yorumlanıyor.

    Detaylar

    Filmin teknik ekip kadrosu Çinli sinamacılarla Hollywood sinemacılarını bir araya getiriyor. Yönetmen Soong Yuefeng Çin sinema sektörünün genç yeteneklerinden biri. Yapımcı Bill Borden ise daha önce High School Musical, Kung Fu Hustle, Mission: Impossible 3, Get On the Bus gibi yapımında rol aynamıştı.

    Yönetmen Hakkında

    Filmin projesinin ortaya çıkışı 1990’lı yıllara dayanıyor. Yönetmen Soong Yuefeng öğrencilik yıllarında arkadaşlarıyla birlikte anime kısa film çalışmalarına başlamış ve mezun olduktan sonra arkadaşlarıyla birlikte anismayon ve görsel efekt şirketi kurmuş.

    Teknik bilgiler

    Ülke Çin
    Dağıtımcı Özen Film
    Yapım yılı 2014
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 4 başlık
    Bütçe -
    Dil Kantonca, İngilizce, Mandarin, Rusça
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2014, En iyi film: Macera, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2014.

    Yorumlar

    Back to Top