Mucize
Ortalama puan
3,8
983 Puanlama

199 Kullanıcı yorumları

5
87 Eleştiri
4
54 Eleştiri
3
17 Eleştiri
2
13 Eleştiri
1
11 Eleştiri
0
17 Eleştiri
Sırala
En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
Özgür A.
Özgür A.

Takipçi 41 değerlendirmeler Takip Et!

2,0
5 Ocak 2015 tarihinde eklendi
belgesel tadında görüntüler , iyi oyuncular ve mahsun kırmızıgül'ün tadını aldığı çokca tutan koşan atlar sahneleri işte bunlar vardı filmde başka da bir şey yoktu. derinliği olmayan biraz senaryo yazmaktan anlayan her hangi bir orta zekalının yazacağı bir senaryo. bunun yanı sıra anlamadığım tuhaf sahneler. filmin giriş sahnesinde otobüs muavini köye burdan ötye yol yok şu dağı aş sonra diğer dağı da aş işte köy orada haydi tabana kuvvet diyor. başka bir sahnede ise kasabaya ya da şehre işte yayan gidiliyor. lakin köyde okul yapımı için demir , çimento, piriket ve daha her bir çeşit yapı malzemesi çok rahat bir şekilde ulaşmış görünüyor. la madem yol yok o malzeme nasıl taşındı. sonra harman at ile yapılırken bir sahnede de traktörlerde kullanılan sap toplama aracı görünüyor. demir çimentonun bolca ulaştığı bu dağ köyünde bayrak direği ağaçtan yapılarak tezat oluşturuluyor işte. hem fakir edebiyatı hem yoksuluk ama yoksun değilik mesajları altında hoşuma giden tek şey mahsun kırmızıgül'ün başrolde olmaması. o kötü sesi ve kötü oyunculuğu ile filmi batırmamış. gitmeyin izlemeyin demek acımasızlık olur laki bir şey bulurum demek de ahmaklık olur . buyrun işte
Muraz A.
Muraz A.

Takipçi 4 değerlendirmeler Takip Et!

2,0
12 Ocak 2015 tarihinde eklendi
MAHSUN, SEN BİR MU'CİZ* MİSİN?

Öyle ağdalı cümleler olmayacak yazacaklarım. Bu kez söylemek istediklerim bir ateş deryasındaki kıvılcımlar gibi saçılacak etrafa. Ufaktan yakacak. Bu kez, aklımın söyledikleriyle değil, dilimin ucuna gelen ile ağzıma geleni karıştırıp yazacağım. Yazıyı, makale deneme eleştiri formuna da sokmak değil gayem. Sadece bir ”yazı” olacak, bütün anlamlandırmalardan ve kategorilerden bağımsız. Okun(a)mayan mezar taşları gibi olmayacak dile getireceklerim. Bir çağlayan gibi içimde barındırdığım taşları yerlerinden sökeceğim. “Taşlar yerine oturdu mu acaba?” diye sormadan. Sadece ‘taşımacılık’ yapacağım. Siz de alın o taşları. Nereye koymak isterseniz koyun, ister gediğine koyun, isterseniz de “taş yerinde ağırdır” deyip kıpırdatmayın. Siz bilirsiniz.
Gelelim taşlara. Mermerci olmanın verdiği bilgi birikimle söyleyebilirim ki, ben taştan anlarım. Bu seferkiler pek bir sert. Mahsun nasıl olsa duymaz, boşverr söyleyelim ya, ne olacak ki! Siz her ne kadar onu sesinin tınısıyla ya da o hazin hikayeli filmleriyle tanımış olsanız da; “Mahsun” “Mahzun” yani “üzgün, üzülmüş” demek değildir. O, aslında adının tam anlamıyla “sarp, sağlam ve kuvvetli” demektir. Bu da bir “taş gibi” olma durumunu ifade eder. Atılan ya da atılacak olan taşlara karşı dirayeti gerektirir, ama nedense hiç taş atılmaz ona. Taş atmak, bilirsiniz, biz de birilerine dokunacak bir söz söylemek demektir. Ancak, duyamıyorum. Bu da beni kızdırıyor.
Son zamanlarda moda oldu kötüye iyi payesi vermek. Nişânesi bol çoook kötümüz(!) var. En çok da sinemada. Hani ben biraz zor beğenirim. Beğendiğimde de öve öve bitiremem. Bu sinema da böyledir, edebiyatta da, ha bir de aşkta da. Gerçi aşkta “değerbiçiciliğim” biraz bonkördür ama, n’apalım işte benim de aşil topuğum bu.
“Yazıya bak” “sadede gel” diyenleri duyuyorum. Ama ben baştan söyledim zaten. Böyle çabuk çabuk konuşuyormuşum gibi yazıyorum. Eğer sıkılırsan okuma, aç bir telefon, hem de ne zamandır aramıyorsun beni. Mahsun’un filmi “Mucize” hakkında konuşuruz. “Abi cidden nasıl da kötüydü” diye söze başlayıp, “Dramatik komedi miydi?” o diye falan bir önemsiyor gibi yapma halleri içine gireriz. “Puhahah” diye kahkahayı basmak da cabası olur. Bir taraftan da filmi yere göğe sığdıramayanlara çamur atarız. Tamam Mahsun’a taş atıcaz da, diğerlerine çamur atmanın böyle bir gururunu yaşarız işte, ne var bunda canım ( Gülücük bile kullandım yazımda, iyice suyunu çıkardım )
Arkidişler bu filmde ne buldunuz allasen? diye soruvecen indi. Gereksizce bir ayrıntı olan yakışıklı Talat abi’mizin ege şivesiyle konuşmasını mı beğendiniz. Yoksa, o birbirinden beter hangi yöreye ait olduğu bilinmeyen bozuk Türkçeler mi espriliydi? Mesela o dağ köyünde 60’lı yıllarda kocakarıların bile Türkçe biliyor olması ve muallim beyle sohbet etmeleri ne kadar gerçekçiydi, değil mi? Gülüyorum sadece. Hani hep gerçek hikayeler hoşumuza gidiyor ya. E bu da öyleymiş. Hep masalsılaştırıyorsunuz ya gerçeklikleri. Gerçekliği neden bize olduğu gibi yansıtamıyorsunuz, anlamıyorum. Al sana güzel bir konu. Bunu öyle işlemene, süslemene gerek yok. Tamam hayatın kendisinde hiç mi yok komedi? Var. Gülümseme? O da var ama olmamış işte. O dişler de olmamış, o şaşı gözler de olmamış. Şiveler hiç olmamış. Şive vermeyin ya, bırakın düzgün bir Türkçe ile konuşsunlar. Ha çok mu gerçeklik vereceksin. Bırak Zazaca konuşsunlar. Aralara serpiştirmişsin işte, ama olmamış. Lezzetli olmamış. Keyif vermiyor. Ya o kız isteme törenindeki absürtlük. Bu mu yani yörede kız istemenin usulü. Komedileştirmişsin belli ki, ama olmamış. Kur’an’ın bilmem kaçıncı ayetinin adı nedir? sorusuyla yöredeki dinselliği ön plana çıkarmaya çalışmışsın, bu bana geçmedi. Sonra, yine gelin olacak kızların olmazsa olmazı yemek pişirebilme yeteneklerini “Kuru Fasülye” tarifiyle taçlandırdığını zannetmişsin ama olmamış. Ya sen bu filmdeki yörenin Palu olduğunu söylüyorsun da, Palu nereee, kuru fasülye neee? Kel alaka. Gömme(löl), sırın, kalla, kufteye dekerdî, ayran çorbası, germîya doyine, malêz, lopik, pılık gibi yöresel yemekler varken, sen bamya, kuru fasülye sayıyorsun. Oooo senle işimiz var. Daha en baştan yöreye ait kültürel öğeler bilinmiyor. Ha bir de kadınların kıyafetleri. Mahsun, sen Palu Zazalarına Şırnak ve Mardin esintileri getirmişsin be gülüm. E tabi o dönemde moda çok önemli. Bu ayrıntı kaçmazdı. Eşkıyaya ne demeli peki? Onlar da modayı takip ediyorlar. Hatta Cemilo’n Hercule’e özenmiş olmalı, neyseki malzemeden çalmışsın da, kaplan postu giydirmemişsin. Biraz gerçeküstücülük var sende, anlamadım değil hani!
Ha bir de, EŞKIYA önemli. Onu bir göklere çıkarıyorsun alttan alttan, sonra da birden bire ehlileştiriyorsun. Hem de devlet eliyle. Eşkıya hem devletin daha okulu olmayan köyüne okul yapıyor; bir taraftan ağalık sistemine karşı çıkıyor. Ne güzel! Ama öte yandan da, bak ama suç bu, teslim ol diyorsun. Hem nalına hem mıhına durumları yani Her nabzı şerbetlendirmekten 10 aldın bak, bu kıyağımı da unutma, otur!
Kadron iyi, ama oynayamamışlar. Onların suçu değil, belli ki senle alakalı bir durum. Kadronda tek bir oyuncu gördüm, ustalıkla kendisine biçilen rolü başarmış. Aziz karakterini canlandıran Mert Turak. Kendisini tebrik ediyorum. Rolünü çok başarıyla oynamış. Zaten herkes o yüzden sevdi filmi anladın mı? Senin yapamadığın ortaya koyamadığın senaryo, kurgu, teknik vs. ne varsa hepsi Mert Turak’ın başarısı. Hepsi o çocuktan dolayı. O çocuk kaça anlaştıysa, ona 10 katını vermelisin bak. Bir de ben çocuk oyuncu seçimlerini beğendim. Belli ki, filmin çekildiği yörelerdeki çocuklar onlar. Ama sen hiç farketmedin mi? Hepsinin kalemi aynı renk. Tamam. Farzedelim ki bu olur, ya peki hepsinin aynı uzunlukta olması. Bunlar küçük detaylar filan falan değil. Yapacaksın kardeşim. Sen git Menemen ve Foça’da çekilen sahnelere gereksizce o kadar para harca, sonra biz de susalım, bunları söylemeyelim. Herşey çok güzeldi deyip, alkışlayalım öyle mi?
Velhasılkelam ,daha çok atacak taşlarım var cebimde, ama şimdi senin de kafanı kırmayalım. Gerçi şimdi sende kafa kalmamıştır. Göt şişmesinden dolayı tek parçasındır. Doğruya doğru, beğenmedim. Görsellik desen verememişsin. Anafikrin iyi, ama senaryolaştıramamışsın. Kurgun zayıf. Duygusallığı o sürekli yüksek tonla verdiğin müzik ile yapmaya çalışmışsın, olmamış. Kahkalar filan hep piçce(!) söylenmiş repliklere geldi. Hele fragman. Ağzımı bozucam biraz ama maşallah “ şişir sok(abazalığa son) cinsinden, anlayan anladı.
Beğenenler neyi beğendi bana bir söylesinler, hatta ikna etsinler. Ben de bir rahatlayayım, şu toplumun beğeni skalasını bi çözeyim.

*mu'ciz: insanı aciz bırakan iş, Argoda: Uyuz, gıcık

Sevgiler,
Muraz Miraz Arslan
12/01/2015
Cumhur M.
Cumhur M.

1 değerlendirme Takip Et!

2,5
11 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Kızımın çok övmesi üzerine başka filme gidecekken,karar değiştirip bilet aldık.Gerçeklerle tezat birçok nokta vardı.
Hikayenin geçtiği köy bir kürt -zaza köyü ama herkes çok kibar konuşuyordu,sadece komiklik yaparken şiveler kürtçeye zorlama dönüyordu,çok sırıttı.Eşkiyalar atlarla geliyorlar,sesler çok abartılı idi,çok yüksek ve gereksiz uzundu.Mualimbey 2000 TL istedi,o parayla okul yapıldı,sıralar alındı,öğrencilere önlük,defter,kitap vs hepsi alındı,boyandı,çatı yapıldı,saçma ve gerçek dışı idi.
Köylü hayvancılıkla geçiniyordu diye tahmin ediyoruz,ama görüntüde hep koyun ve keçiler vardı,fakat muallim bey sobada tezek yakıyordu !!!
Bir ara bugday tanelerini atla sapından ayırma sahnesi vardı ama hiç tarla göremedik.!!!!
Muallim filmin başında köye gelirken 2 tepe aşıp öyle geldi ama 2 gün sonra şehre indi gayet rahat ve çabucak geldiler.!!!!!
Neyse yazacak çok şey var ama sonu güzel bağlanan bir mutlu hikaye idi.Arada bir eşkiyanın halkın yanında olduğu vurgusu,onlara yardım ettiği sonucuna varılması empoze edilmesi saçma idi.GerçiMahzun dan da başka bir şey beklemek hayalcilik olurdu.Ne demişler sodur çeker --- dur kokar. Aslını inkar eden haramzade.....
Genelde vakit geçirmek için gidilebilir ama film takipçileri için sonuç hüsran diyebilirim..
samsunlu rıza
samsunlu rıza

19 değerlendirmeler Takip Et!

2,0
24 Mart 2015 tarihinde eklendi
Uzun süredir Türk sinemasında soluklanarak dramatik bir film izlemekti amacım..Bunun içinde artık kendini ispatlamış olan Mahsun Kırmızıgül'ün bu filmi heyecanla izlediğim bir film oldu ama bu sefer olmadı yine kesinlikle beyaz melek ve güneşi gördüm filmlerinin çok gerisinde kaldı bu film..Film içinde ara ara mizah barındırsa da sonundaki duygusal sahne üzerine kurgulanmıştı ve bir noktadan sonra film basit gelmeye başlıyor...Beğenmemin en önemli sebebi ise artık gerçek yaşam hikayeleri uyarlanan filmlerin daha fazla etki bırakması ancak bu film aktarım konusunda biraz geri kalmış..
volkanick
volkanick

Takipçi 683 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
12 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Kötü film değil ama abartıldığı kadar güzel de değil bence.
Uzun süresini dolu dolu geçirdiğini söylemek olmaz. Eşkiya'dan sonra çekilmiş en iyi yerli film olduğunu zannederek izlerseniz hayal kırıklığına uğramanız muhtemel.
Merve G.
Merve G.

6 değerlendirmeler Takip Et!

2,0
20 Şubat 2015 tarihinde eklendi
Bu sefer yapmamıştır, akıllanmıştır dedim ama yok. Yine duygusallığı gözümüze gözümüze sokmuş, yine üzülmemizi duygulanmamızı istediği sahnelerde beni sinir küpü yapmayı başarmıştır.
Furkan E.
Furkan E.

Takipçi 73 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
23 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Kırmızıgül, yeni bir formül denemiş. Gişe sinemasında tutan bütün formülleri potada eriterek yeni bir şablon üretmiş. Ajitasyon+kaba komedi. Güldüğüm yerler oldu. Ağladığım bir iki yer de oldu. Ama filmin genelinde ajtasyon var. Talat Bulut ve Mert Turak çok iyi ama onun dışında bir şey yok. Senaryo vasatın altında. Filmin ritmi gevşek işliyor. Kalite açısından bana kalırsa beklentiyi düşürüp öyle izlemenizi tavsiye ederim.
Derya A.
Derya A.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

2,5
22 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Büyük bir beklentiyle gittim filmi izlemeye çünkü izleyen herkes çok beğendiğini söylüyordu.Tam bi fiyasko bence konu zaten gayet sıradan doğuya göreve giden bir öğretmen ve doğunun yetersiz şartları! Bu filmin insanlar tarafından bu kadar beğenilmesini sağlayan sadece oradaki sakat çocuktu bence.Türk halkı sever böyle yaşlıların olduğu hastaların olduğu dram tarzı şeyleri.Velhasıl bence Beyaz Melek on numara filmdi kabul ama bu olmamış Mahsun ya:(
kahveninhatiri
kahveninhatiri

3 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
4 Şubat 2015 tarihinde eklendi
öncelikle emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Film "eh işte" lik bir film olmuş. Gereğinden fazla uzatılmış. uygunsuz bir sahnesi ve küfürler var. filmin bir çok yerinde uygunsuz cümleler kullanılmış. ben izlerken çok rahatsız oldum. bitsin de çıksam diye bekledim açıkçası.
sedef a.
sedef a.

1 değerlendirme Takip Et!

2,0
4 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Bosa zaman kaybi filmden birsey anlamadim sadece bol bol kiz isteme dugun dernek gordum. Tavsiye etmem
Cemre G
Cemre G

2 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
3 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Beklentilerin altında kalan bir fim. Olumlu ya da olumsuz değil,nötr :)
Şevval S.
Şevval S.

2 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
19 Şubat 2015 tarihinde eklendi
Filim güzel ama biraz sıkıldım. İlk yarida gitmek istedim ama arkadasim bu filme bir kez daha girdiginden cikmadim. 2. Yarida idare eder. Ama sonu guzeldi
ihsan t.
ihsan t.

1 değerlendirme Takip Et!

2,5
8 Şubat 2015 tarihinde eklendi
Izlemeye değer.seans bulabilirseniz kesinlikle izleyin derim
Daha Fazlasını Göster
  • En son Beyazperde eleştirileri
  • En İyi Filmler
  • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler